عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
۱۹میلیون جمعیت شهری در فقر مطلق هستند
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: به صورت ملی 19 میلیون نفر جمعیت شهری در فقر مطلق زندگی میکنند که یکسوم جمعیت شهری ایران و یک چهارم کل جمعیت ایران است.
به گزارش ایرنا، عباس آخوندی دیروز در نشست بازآفرینی شهری و مدیریت شهری، در اصفهان افزود: هیچ راهی در ایران بجز بازآفرینی شهرها وجود ندارد زیرا با وجود اجرای طرحهای مختلف ازجمله مسکن مهر باز هم شاهد 19 میلیون بد مسکن در کشور هستیم که نشان میدهد در تعاریف مشکل داشتیم.
وی یادآور شد: اینکه به شهر به عنوان سازمان اجتماعی نگاه کنیم از اهمیت ویژهای برخوردار است که این اهمیت در ظرف شهر تحقق مییابد.
آخوندی با بیان اینکه رویکرد کالبدی و انسانمحور به شهر دو نتیجه متفاوت خواهد داشت، گفت: بدون تامل نسبت به بنیانهای نظری راه به جایی نمیبریم و هرچه اقدام کنیم نتایج بدتری خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به محور پیادهراهسازی چهارباغ تصریح کرد: این طرح بر مبنای اولویت ماشین نیست، بلکه برمبنای اولویت انسان است، کاری که در چهارباغ صورت گرفت بسیاری از باغها را در این محور از بین برد
وی ادامه داد: اصلیترین بحث این است که نباید شهرها، انساها و شهروندان فدای کالبد شوند، تمام کالبد شهر برای این است که مردم احساس آسایش داشته باشند.
آخوندی خطاب به شهرداران و مدیران شهری خاطرنشان کرد: شهرها باید زیستپذیر باشند، از این رو نکته مهمی که کمتر به آن توجه شده این است که این زیستپذیری باید جنبه عینی و ذهنی داشته باشد.
وزیر اسبق راه و شهرسازی با اشاره به مشکل بعد از انقلاب با توجه به رشد سریع شهرنشینی خاطرنشان کرد: جمعیت شهری ایران 10 برابر شد و اختلال بسیار گسترده بین روابط بین مردم شهرها به وجود آمد که این اختلال گسترده نیاز به یک بازآفرینی شهری دارد.
وی بیان کرد: بازآفرینی شهری به این معناست که بازآفرینی را در راستای بازآفرینی کالبدی و ذهنی تعریف کنیم و نتیجه آن این باشد که هر شهروندی از زندگی در شهر خود لذت ببرد و این شهر به معنای زیستپذیری واقعی باشد.
آخوندی با اشاره به برنامه بازآفرینی شهری گفت: اگر بپذیریم شهر سازمان اجتماعی است مفهوم این است که استقلال نسبی را پذیرفتیم مردمان شهر استقلال نسبی نسبت به شهر خود دارند.
وی با بیان اینکه چرا در ایران نظام حکمروایی محلی نداریم، بیان کرد: ایدهای که از این منظر مطرح بوده این است که جایگاه نسبی تحتعنوان دبیر ستاد بازآفرینی برای مدیران شهری و شهرداران در نظر گرفته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: باید بتوانیم در دو سطح امور محلی و ملی سرمایهگذاری کنیم و این موارد را به صورت ارگانیک نه به صورت اداری به هم متصل کنیم که این موضوع با داشتن ایده محقق میشود.
وی ادامه داد: در زمان حاضر گرفتاری سختی داریم که بیشتر از یک سطح از حکمروایی را نمیشناسیم و بروکراسی خشک و منعطف را در این زمینه شاهد هستیم که قدرت تجدیدنظر در این نوع بروکراسی دیده نمیشود.
به گفته آخوندی 4.7 میلیون خانه خالی و خانه دوم در کشور وجود دارد که در هفته چندین مرتبه هم به این منازل سرزده نمیشود.
وی اضافه کرد: براساس آمار سال 74، 280 هزار هکتار به سطح اراضی شهری اضافه شده است که ظرفیتپذیری حداقلی آن 28 میلیون نفر جمعیت جدید را شامل میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران معیار و واحد بازآفرینی شهری را براساس محله دانست و بیان کرد: در حوزه بازآفرینی شهری اساس ایده این است که یک شهر داریم که این شهر در رشدهای سریع تعادل درونی را از دست داده و ساختارهای محلی به هم ریخته است.
به گزارش ایرنا، بحث بازآفرینی شهری و بافتهای ناکارآمد در حوزه اجتماعی مهمترین مسئله کشور محسوب میشود و در زمان حاضر یکسوم جمعیت شهری ایران در این مناطق ساکن هستند. مسئله بازآفرینی، حوزه اجتماعی و مشکلات مربوط به آن اختصاص به ستاد ملی بازآفرینی شهری ندارد، بلکه مسئله اصلی تمام کشور بهشمارمیآید.
بیش از یک سوم مردم ایران در بافتهای ناکارآمد شهری زندگی میکنند و در برنامه احیای بافتهای فرسوده شهری قرار است 2 هزار و 700 محله در مدت 10 سال آینده نوسازی شود.
دیدگاه تان را بنویسید