ضعیفترین نتایج در بازیهای آسیایی زمستانی
دفن مدال زیر برف
![دفن مدال زیر برف](https://static1.toseeirani.ir/thumbnail/x5kkLHDLcw2o/xBsWioF62eYGs_ZiuP0zXEkSUM5jven1O2d9YtBDYwh4Apf5-3Cqf-4efYJrN-hIPVyFofO-pmBd3-bDzxbFvkB0a5xZ0RyWjFA_8Dscz9FsW9My7jZwug,,/8-2.jpg)
همانطور که پیشبینی میشد کاروان اسکی ایران در نهمین دوره بازیهای آسیایی زمستانی با یک نمایش ضعیف و ناامید کننده به کار خود پایان داد. با وجود فاصله زمانی هشت ساله از بازیهای آسیایی زمستانی قبل (ساپورو ۲۰۱۷) تا این دوره از بازیها، اسکیبازان ایرانی هیچ برنامه مدونی برای بالا بردن سطح آمادگی خود نداشتند. به گزارش مهر، اوضاع در سال منتهی به بازیهای آسیایی ۲۰۲۵ بحرانیتر هم شد؛ عدم بارش برف و عدم برنامهریزی فدراسیون برای اردو یا مسابقات برونمرزی باعث شد تا اسکیبازان ایران تقریبا بدون حضور در حتی یک اردو یا رویداد استاندارد عازم یابولی شوند. جایی که آسیاییها اتفاقا به خوبی برای حضور در آن آماده شده بودند.
محمد کیادربندسری و مریم کیاشمشکی با مربیگری باقر کلهر در اسکی آلپاین و سمانه بیرامیباهر، عاطفه صالحی، ساحل تیر، فرنوش کیاشمشکی، دانیال ساوهشمشکی، مهدی تیر، علیرضا مقدید و سیداحمدرضا صید با مربیگری سیدمصطفی میرهاشمی در بخش آقایان و آزاده کیاشمشکی در بخش بانوان ترکیب کاروان اسکی ایران را تشکیل میدادند. مرور عملکرد اسکی ایران در این دوره از بازیها نشان میدهد وزارت ورزش و در راس آن فدراسیون آینده اسکی ایران که رئیسش احتمالا به زودی مشخص میشود، باید فکری اساسی به حال سر و سامان دادن به این اوضاع کند.
تیم کوچک آلپاین دور از رویا
اسکی آلپاین با تنها دو نماینده به این دوره از بازیها اعزام شد و این کوچکترین تیم اعزامی آلپاین کشورمان به بازیهای آسیایی زمستانی بود. محمد کیادربندسری تنها دارنده مدال بازیهای آسیایی زمستانی ایران به عنوان اصلیترین شانس کسب مدال در این دوره تلقی میشد. اسکیبازی که در نشست بدرقه کاروان ورزشی ایران (کاروان فجر) در کمیته ملی المپیک به وضوح از عدم آمادهسازی اسکی ایران برای بازیهای آسیایی گلایه کرد و گفت انتظار مدال نداشته باشید. کیادربندسری که حتی یک برنامه آمادهسازی برای حضور در این مسابقات نداشت، با وجود تلاش فراوان موفق نشد از رقیبان قدرتمند آسیایی خود پیشی بگیرد و به جایگاه هشتم مارپیچ کوچک بسنده کرد تا رویای تکرار مدال بازیهای آسیایی نقش بر آب شود. مریم کیاشمشکی نیز در اولین حضور خود در بازیهای آسیایی زمستانی، در غیاب چهرههای باتجربهتر در مانش دوم مارپیچ کوچک بانوان موفق نشد به خط پایان مسابقات برسد تا کار اسکی آلپاین بدون کسب نتیجه در این مسابقات به پایان برسد.
نتایج دور از انتظار صحرانوردی
در اسکی صحرانوردی با توجیه مسئولان فدراسیون برای حضور در مسابقات تیمی (امدادی) تیمی بزرگتر اعزام شد و چهار ورزشکار خانم و چهار ورزشکار آقا در مسابقات اسپرینت (سرعتی)، پاتیناژ پنج کیلومتر بانوان و پاتیناژ ۱۰ کیلومتر آقایان و رقابتهای چهار در پنج کیلومتر تیمی بانوان و ۴ در ۷.۵ کیلومتر تیمی آقایان شرکت کردند.
در حالی که اسکی صحرانوردی نیز در سال ۲۰۱۱ در رشته جهتیابی هم در بخش انفرادی و هم در بخش تیمی به مدال رسیده بود، نتایج اسکیبازان ایرانی در این دوره از بازیها ضعیف و غیر قابل قبول بود. عملکرد ضعیف کمی و کیفی اسکیبازان، اختلاف زمانی بالا با نفرات برتر، کسب رتبههای حتی بالای ۳۰ به وضوح سطح این روزهای اسکی ایران را نشان میدهد. اسکی که استعدادها و پتانسیلهای ویژهای دارد، فدراسیون جهانیاش به شدت از کشورهای در حال توسعه حمایت میکند و شرایط برای رشد مهیاست ولی با عدم مدیریت و بیتوجهی مسئولان کار به جایی میرسد که اسکیبازان ایرانی که روزی حداقل از مدعیان کسب نتیجه در آسیا بودند هم در بخش انفرادی و هم تیمی، هم کمی و هم کیفی بسیار ضعیف
ظاهر شوند.
خاطرات تلخ با ضعیفترین نتایج
در نخستین رقابت اسکی صحرانوردی در این دوره از بازیها تیمهای اسپرینت بانوان و آقایان موفق به صعود به مرحله نیمه نهایی نشدند. در پنج کیلومتر پاتیناژ بانوان رتبههای ۱۹، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ برای اسکیبازان ایران حاصل شد. در ۱۰ کیلومتر پاتیناژ مردان هم رتبههایی بهتر از ۲۹،۲۷،۱۹ و ۳۱ به دست نیامد. در آخرین روز رقابتها نیز در بخش امدادی تیمی، تیمهای بانوان و آقایان در جایگاهی بهتر از ششمی قرار نگرفتند. در واقع تیم بانوان آخر و در جمع 6 تیم ششم شد و تیم آقایان در جمع ۹ تیم در جایگاه ششم قرار گرفت.
در این بین آنچه مسلم است نمیشود هیچ ایرادی به اسکیبازان تیمهای ملی گرفت. نتایج در ورزش اسکی به صورت مستقیم وابسته به میزان آمادهسازی ورزشکاران، تمرین روی برف، برف مصنوعی و حضور در کمپهای بینالمللی با استانداردهای به روز دنیا است. چطور میشود از اسکیبازانی که حتی مسابقه تدارکاتی نداشتهاند انتظار نتیجه داشت؟! اگرچه سمانه بیرامیباهر و دانیال ساوهشمشکی در اسکی صحرانوردی در چند مسابقه حضور پیدا کردند ولی آمادگی سایر ملیپوشان رقمی نزدیک به صفر بود تا کاروان اسکی ایران یکی از ضعیفترین نتایج تاریخ حضور خود در بازیهای آسیایی زمستانی را
رقم بزند.
دیدگاه تان را بنویسید