چشم فوتسال زنان به انتخابات فدراسیون؛ بازسازی یک رویا
نازنین دشتی
هر روز که از شروع ثبتنام نامزدهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال میگذرد، تنور این رقابت داغ و داغتر میشود. بعد از حیدر بهاروند و شهاب عزیزیخادم، روز گذشته علی کفاشیان و میرشاد ماجدی هم راهی ساختمان فدراسیون شدند تا وارد کارزار انتخابی شوند. طبیعتا سکاندار جدید این فدراسیون با توجه به اهمیتی که فوتبال در ورزش کشور دارد، بسیار حائز اهمیت است اما عده دیگری هم هستند که نگاهشان را به این مجمع سرنوشتساز دوختهاند و امیدوارند کسی بر مسند ریاست تکیه بزند که بخش زنان را به باد فراموشی نسپارد.
صحبت از تیم ملی فوتسال زنان است. تیمی که به همراه تیم ملی زنان ماههای تلخی را پشت سر گذاشت و حالا امیدوار است بخشی از تفکرات رییس جدید فدراسیون باشد. این موضوع از آنجایی اهمیت دارد که این تیم در سال جدید میلادی رقابتهای مهمی را پیش رو دارد. فوتسالیستها در اولین رقابت باید در اردیبهشت 1404 در جام ملتهای آسیا شرکت کند. این تیم در دو دوره گذشته این مسابقات روی سکوی قهرمانی ایستاده و امسال باید برای سومین قهرمانی متوالی تلاش کند. البته این رقابتها علاوه بر اینکه فرصتی برای نمایش مهارتها و توانمندیهای بازیکنان ایرانی است، میتواند راهی برای حضور در نخستین دوره جام جهانی فوتسال زنان هم باشد که طبق اعلام فیفا قرار است در آذر ۱۴۰۴ به میزبانی فیلیپین برگزار شود. جام ملتهای ۲۰۲۵ با شرکت ۱۲ تیم در سه گروه چهار تیمی برگزار خواهد شد. از هر گروه، دو تیم سرگروه و همچنین دو تیم برتر سوم به مرحله یکچهارم نهایی صعود میکنند. درنهایت، سه تیم برتر سهمیه حضور در اولین دوره جام جهانی فوتسال زنان که از پنج تا ۱۶ آذرماه سال ۱۴۰۴ در فیلیپین برگزار میشود را کسب خواهند کرد. ناگفته نماند اگر فیلیپین به جمع سه تیم برتر راه یابد، سومین سهمیه به تیم چهارم این رقابتها تعلق خواهد گرفت.
رقابت مهم زنان فوتسال به جام ملتها ختم نمیشود. آنها در صورت کسب سهمیه جام جهانی، پیش از این رقابتها باید در بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای داخل سالن آسیا که به میزبانی ریاض عربستان برگزار میشوند رقابت کنند. بازیهای کشورهای اسلامی در آبان ۱۴۰۴ برگزار میشود و تیم ملی فوتسال زنان ایران هم با هدف کسب مدال و نمایش قدرت خود در این رقابتها شرکت خواهد کرد. همچنین، بازیهای داخل سالن آسیا که به احتمال زیاد در آذر ۱۴۰۴ برگزار میشود، فرصتی دیگر برای نمایندگان کشورمان خواهد بود تا توانمندیهای خود را در سطح قارهای به نمایش بگذارند تا به دست پر راهی جام جهانی شوند.
این در حالی است که در همین لحظه تیم ملی ایران در شرایط نابرابری با رقبایش قرار دارد. در حالی که تنها برنامه تیم زنان ایران اردوهای ماهانه است، رقبا به صورت جدی و مستمر در حال آمادهسازی هستند. تیم ملی ایران برای موفقیت در این مسابقات به چیزی فراتر از اردوهای داخلی نیاز دارد. این اردوها هم البته اغلب طی یک سال گذشته زیر سایه حواشی بسیار از جمله ماجرای برکناری سرمربی قرار گرفته تا نهتنها تیم روند رو به جلویی نداشته باشد، بلکه پسرفت هم بکند. برنامهریزی، ثبات و تمرکز سه فاکتوری است که زنان فوتسال ایران در سال جدید میلادی به آن احتیاج دارند. فاکتورهایی که حالا در جریان انتخابات کسی به آنها توجه نمیکند و باید امیدوار بود در فدراسیون جدید به آنها پرداخته شود. انتخابات فدراسیون یازدهم اسفند برگزار میشود و قطعا انتخاب فردی با دیدگاه مثبت و حمایتی نسبت به ورزش زنان، میتواند قدم بزرگی در حل مشکلات فوتسال بانوان باشد.
فوتسال زنان در ابتدای راه باید دو چالش مهم را برطرف کند. اول مشخص شدن نیمکت تیم ملی است. رییس جدید باید به صورت شفاف تعیین کند که آیا کار را با فروزان سلیمانی ادامه خواهد داد یا قرار است فرد جدیدی را در راس تیم قرار بدهد. دومین چالش هم برنامهریزی برای تیم ملی است. ملیپوشان پیش از جام ملتها نیاز به بازی تدارکاتی دارند تا بتوانند بیشتر به هماهنگی لازم دست پیدا کنند. طبیعتا در تقابل دوستانه با تیمهای خوب خارجی، نقاط ضعف و قوت بیشتر و بهتر نمایان میشود و این موضوع کمک میکند که سومین جام از دستان تیم ایران سر نخورد. درمجموع اهالی این رشته امیدوارند که تیم ملی فوتسال زنان ایران بتواند به موفقیتهای بیشتری دست یابد و جایگاه خود را در عرصه بینالمللی تثبیت کند.
دیدگاه تان را بنویسید