ترینهای لیگ بیستوچهارم در پایان نیمفصل
رکوردهای مثبت برای تراکتور
آریا طاری
بیستوچهارمین دوره لیگ برتر فوتبال روز پنجشنبه به انتهای نیمفصل نخست رسید. 15 هفتهای که برگزاری آن 140 روز طول کشید و اتفاقات مهمی در جریان مسابقات رقم خورد. درنهایت این تراکتورسازی بود که به عنوان تیم صدرنشین نیمفصل را به اتمام رساند و هوادار که از ابتدای فصل به قعر جدول چسبیده بود، در همین نقطه به کار خود پایان داد. حالا تیمها راهی تعطیلات دو هفتهای شدند تا با کمی استراحت و رفع نقاط ضعف، بازگشت قدرتمندی به لیگ داشته باشند. به بهانه پایان نیمفصل، بد نیست نگاهی داشته باشیم به ترینهای مسابقات. نگاهی به آمار نشان میدهد که تراکتور دارای بیشترین رکورد مثبت و تیم هوادار دارای بیشترین رکورد منفی بودهاند.
بیشترین پیروزی: تراکتور
تراکتورسازی تبریز نیمفصل را با 32 امتیاز به پایان رسید و توانست به خاطر تفاضل گل بیشتر نسبت به سپاهان، صدر جدول را در انحصار خود بیاورد. آنها البته در تعداد برد یک پله بالاتر از رقیب زردپوش خود قرار دارند. شاگردان دراگان اسکوچیچ از 15 بازی برگزار شده 10 برد به دست آورده و به عبارتی ۷/۶۶ درصد از بازیهای خود را با پیروزی به اتمام رسانده است. دو تیم بعدی در فهرست بیشترین برد سپاهان و پرسپولیس هستند که هر کدام 9 پیروزی ثبت کردهاند و در ۶۰ درصد بازیهایشان تیم برنده بودهاند. هوادار هم تنها یک بار طعم پیروزی را چشید و با ثبت آمار 7/6 درصد، در انتهای جدول به سر میبرد.
بیشترین تساوی: نساجی
رکورد بیشترین تساوی اما به نساجی تعلق دارد. تیم ساکت الهامی که از ابتدای فصل تحت انتقاد بود، امتیاز 9 بازی از 15 بازیاش را با رقبا تقسیم کرد و در رده اول این فهرست قرار گرفت. درواقع آنها در 60 درصد بازیهای خود تنها یک امتیاز گرفتند و 6 امتیاز باقیمانده را از دو برد مقابل پرسپولیس و هوادار به دست آوردهاند. پس از نساجی تیمهای آلومینیوم و ذوبآهن به ترتیب با هفت و ۶ تساوی در ردههای بعدی قرار دارند. دو تیم پرسپولیس و تراکتور هم با دو تساوی کمترین تعداد را از این لحاظ به ثبت رساندهاند.
کمترین شکست: سپاهان
اگر سپاهان مقابل تراکتورسازی شکست نمیخورد، حالا آنها صدرنشین لیگ برتر بودند. آنها اما با همین یک باخت، به تنها تیمی تبدیل شدند که یک شکست در کارنامهشان تا پایان نیمفصل ثبت شده است. تراکتور و فولاد هر کدام با سه شکست در ردههای بعدی قرار دارند. طبیعی است که بدترین تیم در این لیست، هوادار است که در ۹ بازی شکست خورده از زمین بازی خارج شد و آمار بسیار ضعیفی را به ثبت رساند.
بهترین خط حمله: سپاهان
تیم سپاهان با به ثمر رساندن 25 گل زده، بهترین خط حمله نیمفصل اول رقابتها را دارد. طلاییپوشان که فصل را با ژوزه مورایس آغاز کردند و با پاتریس کارترون ادامه دادند، موفق شدند میانگین ۷/۱ گل در هر بازی را ثبت کنند. بعد از سپاهان تیمهای تراکتورسازی و پرسپولیس قرار دارند که توانستهاند 24 و 22 بار دروازه رقبای خود را باز کنند و در جمع سه خط حمله اول لیگ قرار بگیرند. هوادار هم با ثبت تنها پنج گل زده و میانگین ۳/۰ درصد گل در هر بازی یک آمار منفی دیگر را در نیمفصل به نام خود زد.
بهترین خط دفاع: گلگهر
در روزهایی که استقلال و پرسپولیس با مشکل خط دفاع روبهرو بودند، تیم مهدی تارتار مقابل دروازه خود دیواری بلند کشیده بود و کار مهاجمان هر تیم را برای رسیدن به دروازه سخت کرده بود. گلگهریها در نیمه نخست لیگ برتر تنها 6 گل خورده دارند تا صاحب بهترین خط دفاعی نیمفصل اول باشند. به عبارتی آنها میانگین ۴/۰ گل خورده در هر بازی را از خود به ثبت رساند که آمار بسیار خوبی برای این تیم تلقی میشود. پس از گل گهر، تیمهای تراکتور و سپاهان هر کدام با هفت و ۱۰ گل خورده صاحب خطوط برتر دفاعی هستند. طبق انتظار بدترین خط دفاع لیگ هم به هوادار تعلق دارد. تیم سوم پایتخت در 15 بازی ۲۳ بار دروازهاش باز شد تا اینجا هم در پایینترین رده دیده شود.
بیشترین کلین شیت: گلگهر
تیم فوتبال گلگهر از ۱۵ بازی توانست ۱۰ بار کلینشیت کند و بهترین آمار را به ثبت برساند پس از نماینده سیرجان تیمهای تراکتور و پرسپولیس با ۹ و هفت کلینشیت در ردههای بعدی قرار دارند. تیمهای مس رفسنجان و ملوان هم هرکدام با سه کلینشیت کمترین آمار را از خود در میان تیمهای لیگ برتری به جای گذاشتند.
خشنترین تیم: نساجی
شاگردان ساکت الهامی در نساجی، با دریافت 38 کارت زرد و 6 کارت قرمز، تیمشان را به عنوان خشنترین تیم رقابتها معرفی کردند. بعد از این تیم تراکتور و پرسپولیس به ترتیب 37 و 36 بار داوران را مجبور کردند دست به جیب شوند و کارتهای زرد و قرمز را مقابل بازیکنانشان بگیرند. اما کمترین آمار در این بخش به تیم آلومینیوم اراک تعلق دارد. اراکی با دریافت ۲۰ کارت زرد و یک کارت قرمز کمترین خشونت را در مسابقاتشان به خرج دادند.
بهترین تیم بازیهای خانگی: سپاهان
سپاهانیها در نیمه نخست لیگ برتر هشت بار در خانه به مصاف رقبای خود رفتهاند. آنها از این هشت بازی 6 بار به پیروزی رسیدند، یک تساوی را تجربه کردند و یک بار هم شکست خوردند تا با کسب 19 امتیاز در اصفهان، بهترین تیم در دیدارهای خانگی لقب بگیرند. تیم بعدی پرسپولیس است که از هشت بازی خانگیاش 16 امتیاز به دست آورد. در رده سوم این فهرست هم چادرملو دیده میشود که از هفت بازی خانگی، 15 امتیاز دشت کرد. نکته جالب این است که تیمهای آلومینیوم و چادرملو هرگز در بازیهای خانگی خود شکست نداشتهاند. در سوی مقابل تیمهای نساجی و هوادار رنگ برد را در خانه ندیدهاند و حتی هوادار رکورد صددرصد شکست در تهران را هم به دوش میکشد تا سهمشان از نبردهای خانگی صفر امتیاز باشد.
بهترین تیم بازیهای خارج از خانه: تراکتور
در نیمه اول لیگ برتر، مهمانی بیرحمتر از تراکتور پیدا نمیکنید. شاگردان دراگان اسکوچیچ هشت بازی خارج از خانه را سپری کردهاند و آمار هفت پیروزی، یک تساوی و 22 امتیاز را ثبت کردند و عنوان بهترین تیم در بازیهای خارج از خانه را به دست آوردند. پس از تراکتور، تیمهای فولاد و پرسپولیس قرار دارند که به ترتیب با هشت و هفت بازی در خارج از خانه و کسب امتیازهای ۱۶ و ۱۳ امتیاز در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. چادرملو نیز با انجام هشت بازی و کسب ۶ شکست، یک پیروزی و یک تساوی ضعیفترین تیم خارج از خانه بوده است.
تیم سپاهان با به ثمر رساندن 25 گل زده، بهترین خط حمله نیمفصل اول رقابتها را دارد. طلاییپوشان که فصل را با ژوزه مورایس آغاز کردند و با پاتریس کارترون ادامه دادند، موفق شدند میانگین ۷/۱ گل در هر بازی را ثبت کنند
بهترین گلزن: علیپور و لیموچی
صدر جدول بهترین گلزنان لیگ، در حال حاضر دو صندلی دارد. علی علیپور مهاجم پرسپولیس و مهدی لیموچی وینگر سپاهان هر کدام هفت گل به ثمر رساندند تا جای تراکتوریها را در جدول بهترین گلزنها بگیرند. آنها البته این جایگاه را با هتتریکی که مقابل هوادار انجام دادند به دست آوردند. در هر حال این آمار خوبی برای آنهاست و هر دو بازیکن را مدعی اصلی آقای گلی کرده است.
بهترین پاسور: امیرحسین حسینزاده
امیرحسین حسینزاده مهاجم جوان تیم فوتبال تراکتور یکی از بهترین بازیکنان نیمفصل اول لیگ برتر بود. او توانست پنج گل برای تیمش به ثمر برساند و ۶ پاس گل هم برای همتیمیهایش بسازد تا به تنهایی در صدر بهترین پاسورهای نیمفصل اول قرار گیرد. او حالا امیدوار است در نیمفصل دوم در جدول گلزنان هم صعود کند و باز هم همتیمیهایش را در موقعیت گل قرار بدهد.
بهترین دروازهبان: اخباری و بیرانوند
دو دروازهبان ملی پوش کشورمان که در تیمهای گل گهر و تراکتور حضور دارند موفق شدند هرکدام با ۹ بار بسته نگه داشتن دروازههای خود عنوان بهترین دروازهبان نیم فصل را از آن خود کنند. اخباری در ۱۳ و بیرانوند در ۱۵ بازی این آمار را از خود به ثبت رساندند. پس از این دو دروازهبان، پارسا جعفری از ذوب آهن و اکتیر یوسوپوف از فولاد با ۷ کلین شیت در ردههای بعدی قرار دارند.
تراکتورسازی تبریز نیمفصل را با 32 امتیاز به پایان رسید و به خاطر تفاضل گل بیشتر نسبت به سپاهان، صدرنشین شد. آنها البته در تعداد برد یک پله بالاتر از رقیب زردپوش خود قرار دارند. شاگردان دراگان اسکوچیچ از 15 بازی 10 برد به دست آوردهاند اما سپاهان و پرسپولیس هر کدام 9 پیروزی ثبت کردهاند
خشنترین بازیکن: سیامک نعمتی
وقتی نساجی عنوان خشنترین تیم را یدک میکشد، دور از انتظار نیست که بازیکنی از این تیم عنوان خشنترین بازیکن مسابقات را به نام خود بزند. سیامک نعمتی وینگر تیم فوتبال نساجی در ۱۳ دیدار به میدان رفت و ۶ بار از داوران کارت زرد دریافت کرد و دو بار هم از زمین مسابقه اخراج شد. همچنین ایگور پوستونیسکی هافبک تراکتور هم دو بار از زمین بازی اخراج شده است و نام او در کنار سیامک نعمتی دیده میشود.
تعداد گلهای زده شده در نیمفصل: ۲۲۷ گل
در پایان بد نیست نگاهی هم به تعداد گلهای زده شده در نیمفصل اول داشته باشیم. در مجموع ۱۵ هفته از مسابقات لیگ برتر، ۲۲۷ بار توپ از خط دروازهها عبور کرد که متوسط ۸۹/۱ گل در هر بازی به ثبت رسید. همچنین به طور میانگین در بازیهای لیگ برتر هر ۴۷ دقیقه شاهد گل از سمت بازیکنان بودهایم. داوران در این ۱۵ هفته به طور میانگین ۷۸/۳ کارت زرد را در هر بازی به بازیکنان نشان دادهاند که این آمار در رابطه با کارت قرمز به عدد ۲۲/۰ در هر بازی میرسد.
دیدگاه تان را بنویسید