وعـده‌ای در آزادی

جدال برگشت با السد، مهم‌ترین مسابقه پرسپولیس از زمان آغاز «لیگ قهرمانان آسیا» محسوب می‌شد. همه نیمه‌نهایی‌های گذشته این باشگاه، در کشور دیگری برگزار شده‌اند و حالا برای اولین بار، قرمزها «میزبان» واقعی یک دوئل در مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان خواهند بود. آنها در استادیوم خانگی‌شان، نبردهایی حساس و فراموش‌ نشدنی را در این تورنمنت پشت سر گذاشته‌اند. نبردهایی که گاهی پایان خوشی به همراه داشته‌اند و گاهی به ناکامی‌های سریالی باشگاه ملحق شده‌اند. ناکامی‌هایی که حالا دیگر جای‌شان را به پیشروی تا مراحل پایانی این جام داده‌اند.

آریا رهنورد

پرسپولیس صفر - یک بنیادکار (لیگ قهرمانان ۲۰۰۹)

دوئل کریمی و ریوالدو در آزادی، به سود فوق‌ستاره برزیلی به پایان رسید. صد هزار تماشاگر سرخپوش برای تماشای پیروزی تیم وینگادا در تک مسابقه مرحله یک‌هشتم نهایی برای صعود به جمع هشت تیم برتر راهی آزادی شده بودند اما تیم میزبان در جریان نبرد بسیار کم‌رمق ظاهر شد و سرانجام ضربه پنالتی ریوالدو، تنها تفاوت میان دو تیم را برجسته کرد. پرسپولیس در حضور همه تماشاگرانش، خیلی زود از لیگ قهرمانان آسیا کنار رفت.

پرسپولیس سه - دو الاتحاد

 (لیگ قهرمانان ۲۰۱۱)

تیم علی دایی قبل از جدال پنجم مرحله گروهی، در چهار مسابقه فقط دو امتیاز داشت و عملا از دور رقابت‌ها کنار رفته بود. بازی برابر الاتحاد اما یک نبرد حیثیتی برای بازیکنان این تیم به شمار می‌رفت. تیم شهریار در جریان سفر به عربستان، با انگشت‌نگاری مواجه شده بود و همه پرسپولیسی‌ها تصمیم داشتند پاسخ این حرکت کشور عربستان را بدهند. این بازی با درخشش حمیدرضا علی‌عسگر و تک گل اشپیتیم آرفی، در نهایت به سود پرسپولیس تمام شد.

پرسپولیس ۶ - یک الشباب

(لیگ قهرمانان ۲۰۱۲)

پای داستان پرسپولیس و عدد معروفش، به لیگ قهرمانان آسیا نیز باز شد. تیم دنیزلی در حضور ۸۲ هزار تماشاگر، در اولین دیدار خانگی لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۲ به یک پیروزی یک‌طرفه و لذتبخش رسید. پرسپولیس ۶ بار دروازه الشباب را باز کرد و توانست در آزادی این حریف را تحقیر کند. ایمون زاید با هت‌تریک تماشایی‌اش، اصلی‌ترین ستاره این نبرد به شمار می‌رفت.

پرسپولیس یک - یک الغرافه (لیگ قهرمانان ۲۰۱۲)

بازگشت فرهاد مجیدی به ایران، تنش بسیار زیادی در این مسابقه به وجود آورده بود. قرمزها با گل‌زنی علی کریمی، اوج گرفتند و ورزشگاه را منفجر کردند اما الغرافه در نهایت به بازی برگشت و گل تساوی را به ثمر رساند. فرهاد، شب پرفروغی را در آزادی سپری نکرد و سرانجام با دریافت کارت زرد دوم از زمین مسابقه اخراج شد اما درست بعد از این اخراج، زیرپیراهنی‌ آبی‌‌اش را در معرض دید سکوهای خشمگین قرار داد و در شرایطی از زمین خارج می‌شد که عدد چهار را به نشانه چهار گل زده‌اش در دربی، به طرفداران پرسپولیس نشان می‌داد.

پرسپولیس یک - صفر النصر (لیگ قهرمانان ۲۰۱۵)

این جدال به دلیل شادی گل خاص مهدی طارمی، جنجالی شد. او بعد از باز کردن دروازه النصر از روی نقطه پنالتی با یک ضربه چیپ، دستش را به نشانه بریدن سر حریف به حرکت درآورد و همین موضوع موجب شد عربستانی‌ها تقاضای محرومیت این بازیکن را در کنفدراسیون فوتبال آسیا مطرح کنند. در جریان برگزاری این بازی، برانکو سرمربی رسمی سرخپوشان شده بود اما هنوز بازی را از روی سکوها تماشا می‌کرد.

پرسپولیس یک - صفر الهلال (لیگ قهرمانان ۲۰۱۵)

در مسابقه رفت مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان ۲۰۱۵، صد هزار تماشاگر پرسپولیسی شب سختی برای الهلال ساختند. زیر این فشار سهمگین، الهلال بالاخره تسلیم شد و یکی از مدافعان این تیم در ثانیه‌های پایانی دروازه تیم خودی را باز کرد. الهلال در آزادی شکست خورد اما در نهایت به جمع هشت تیم برتر آسیا صعود کرد.

پرسپولیس صفر - صفر لخویا (لیگ قهرمانان ۲۰۱۷)

یک پنالتی ناامیدکننده از مهدی طارمی، انتقادها از این مهاجم و فرصت‌سوزی‌هایش را به اوج رساند. طارمی در دیدار برگشت جبران کرد و تیمش را به یک‌چهارم رساند اما ماجرای پنالتی افتضاح او در مسابقه رفت، هنوز از یادها نرفته است.

پرسپولیس دو - یک الجزیره (لیگ قهرمانان ۲۰۱۸)

زمان زیادی به پایان بازی باقی نمانده بود و تساوی، حکم به صعود تیم اماراتی می‌داد اما سیدجلال حسینی با ضربه‌ای به موقع، تیم برانکو را در تورنمنت حفظ کرد و به سوپرمن سکوهای سرخ بدل شد.

پرسپولیس سه - یک الدحیل (لیگ قهرمانان ۲۰۱۸)

همه بازیکنانی که در این جدال خانگی برای پرسپولیس به میدان رفتند، بعدها این خاطره را برای نوه‌های‌شان تعریف خواهند کرد. این یک بازگشت کلاسیک و استثنایی بود. به ثمر رساندن سه گل ظرف چند دقیقه، میخکوب‌کننده به نظر می‌رسید.