یک فعال صنفی: کارگران باید سهامدار شرکتهای تولیدی شوند
سازمان امور مالیاتی اخیراً در بخشنامهای از امکان استرداد مالیات اضافی اخذ شده از کارگران خبر داد. براساس این بخشنامه کارگران میتوانند بدون مراجعه حضوری بابت مالیات اضافه کسر شده از آنها دادخواست ثبت کنند. طبق این بخشنامه، براساس آرای دیوان عدالت اداری، کلیه مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران از پرداخت مالیات معاف هستند و وجوه اضافی که بهطور اشتباه از کارگران دریافت شده، باید به آنها مسترد شود.
به گزارش ایلنا، در صورتیکه کارگران بخواهند مالیات اضافی خود را استرداد کنند، میتوانند از طریق سازمان امور مالیاتی یا بهصورت رسمی از طریق دفاتر خدمات قضائی درخواست خود را ثبت کنند. اگر کارفرما درخواست بازگشت مالیات اضافی را از سازمان مالیاتی مطرح کند، محدودیت زمانی برای انجام این درخواست وجود ندارد اما اگر خود کارگران بخواهند اقدام کنند، ممکن است با موانع زمانی مواجه شوند.
«علیرضا خرمی» فعال کارگری با بیان اینکه مراحل ثبت درخواست برای کارگران دشوار است و هم موانع زمانی وجود دارد و هم محاسبه میزان مالیات اضافی و تنظیم شکایت بابت استرداد آن ساده نیست، میگوید: در عمل کارگران چندان بهرهای از بخشنامه سازمان امور
مالیاتی نمیبرند.
وی پیشنهاد کرد که به دلیل اینکه اکثر کارگران شکایت نمیکنند و حق قانونیشان ضایع میشود، کمیتهای سهجانبه زیر نظر شورای عالی کار و با حضور نماینده کارگران برگزار شود و طلب کارگران به صورت سهام شرکتها و کارخانجات در اختیارشان
قرار گیرد.
خرمی اضافه کرد: در این روش هر کارگری بسته به میزان طلبش سهامدار میشود و اگر کسی نیاز به پول داشت میتواند سهام را بفروشد. در واقع باید مناسباتی مانند سهام عدالت برقرار شود.
به گفته این فعال کارگری، اگر دولت قصد این را دارد که از تضییع حقوق کارگران در بحث مالیات جلوگیری کند باید مقدمات کار را فراهم کنند و دست به تسهیلگری بزنند چراکه ثبت درخواست برای کارگران ساده نیست و به جایی نمیرسد.
دیدگاه تان را بنویسید