شانس به فوتسال زنان رو کرد؛ گروه پرامید
نازنین دشتی
با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا، قرار است بعد از هفت سال بار دیگر جام ملتهای فوتسال زنان برگزار شود. مسابقاتی که سومین دورهاش را پیش روی خود دارد و در دو دوره گذشته این تیم ملی ایران بود که جام قهرمانی را بالای سر برد. حالا این رویداد مهم بار دیگر در تقویم آسیا گنجانده شده و پیشبینی میشود که شاهد رقابتهای جذابی از سوی شرکتکنندهها باشیم. این مسابقات قرار است از 17 تا 28 اردیبهشت 1404) به میزبانی کشور چین برگزار شود و برای تعیینتکلیف 12 تیم برتر این رقابتها، مسابقات انتخابی در طول یک ماه اخیر برگزار شد.
زنان ایران به واسطه دو دوره قهرمانی در این رقابتها به صورت مستقیم راهی مرحله نهایی شدند و تیم ملی ژاپن هم با نایبقهرمانی رقابتها از حضور در مرحله انتخابی معاف شد. چینیها هم به واسطه میزبانیشان جواز حضور در مسابقات را به دست آوردند تا تنها 9 تیم برای حضور در دوره جدید جام ملتها وارد رقابت انتخابی شوند. درنهایت با مشخص شدن چهره 9 تیم برتر چین، تایلند و ایران در سید اول، ژاپن، ویتنام و ازبکستان در سید دوم، اندونزی، چینتایپه و هنگکنگ در سید سوم و بحرین، فیلیپین و استرالیا در سید چهارم قرار گرفتند.
اولین نکتهای که بعد از اعلام خبر برگزاری دوباره جام ملتها نگرانیهایی را ایجاد کرد، این بود که تیم ملی فوتسال زنان کشورمان که متاسفانه طی سالهای گذشته زیر سایه بیتوجهیها دچار پسرفت شده، با چه قرعهای روبهرو خواهد شد. زنان فوتسال ایران که بار دفاع از عنوان قهرمانی را روی دوش میکشند، امیدوار بودند از قرعه مرگ فرار کنند و با تیمهایی از جمله ژاپن و اندونزی و بحرین تقابل زودهنگام نداشته باشند. درنهایت شانس به آنها رو کرد و در قرعهکشی که به صورت آنلاین برگزار شد، مشخص شد که زنان فوتسال ایران باید در گروه دوم رقابتها کار خود را پیش ببرند و تیمهای ملی ویتنام، هنگکنگ و فیلیپن، رقبای تیم ملی زنان فوتسال ایران در جام ملتهای آسیا 2025 هستند. رقبایی که اگر تیم ملی زودتر کار را آغاز کنند و قدرت خود را بازیابد میتواند بردهای شیرینی را مقابلشان به دست بیاورد. از بین این سه تیم ویتنام تنها رقیبی است که روی کاغذ میتواند زنان ایران را اذیت کند. آنها به تازگی در تورنمنت دوستانه چین موفق شدند از ایران امتیاز بگیرند اما دو رقیب دیگر، حریفان نامداری نیستند. هرچند که فیلیپنیها با دریافت امتیاز میزبانی از اولین دوره جام جهانی فوتسال زنان، رویاهای بزرگی را دارند.
از سوی دیگر ساموراییها که در اندیشه انتقام از ایران بودند، قرعه مرگ نصیبشان شد. آنها که به واسطه موقعیت ضعیفتر نسبت به تیمهای ملی تایلند و ایران در رنکینگ فیفا، در سید دوم قرار گرفته بودند، باید در مرحله گروهی با تیمهای تایلند، اندونزی و بحرین رقابت کنند که هرسه تیم، تیمهای برتر سید خود بودند ضمن آنکه تیم ملی فوتسال زنان چین هم باید در گروه نخست با تیمهای ازبکستان، چینتایپه و استرالیا پیکار داشته باشد.
درنهایت آنچه که این رقابتها را جذاب میکند، این است که سه تیم برتر مسابقات سهمیه نخستین دوره جام جهانی را به دست میآورند. اما تیمها چگونه میتوانند یکی از سه رده اول را تصاحب کنند؟ در پایان مرحله گروهی دو تیم به صورت مستقیم راهی مرحله حذفی میشوند و دو تیم برتر سوم هم در مرحله حذفی حضور خواهند داشت. تیمهای برنده در مرحله یکچهارم نهایی کار خود را باید در مرحله نیمهنهایی پیش ببرند و سرانجام سه تیم برتر جام ملتهای فوتسال زنان آسیا 2025 در کنار تیم ملی فوتسال زنان فیلیپین که میزبان اولین دوره جام جهانی این رشته است، چهار نماینده قاره آسیا در مسابقات جام جهانی خواهند بود. همانطور که اشاره شد، تیم ملی فوتسال زنان در شرایطی باید وارد این نبرد شود که انتظار میرود از دو عنوان قهرمانیاش دفاع کند. در این شرایط انتظار میرفت که برنامهریزی ویژهای برای آنها صورت بگیرد اما فوتسالیستها قرار است برای آمادهسازی در تورنمنت کافا شرکت کنند که در سطح و اندازه تیم ملی نیست و بدونشک سنگ محک مناسبی برای سنجش آمادگی بازیکنان تیم ملی نباشد. امید میرود که فدراسیون زودتر برنامه بهتری برای
این تیم بچیند.
دیدگاه تان را بنویسید