وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نظام اداری کارآمد را زیربنای رشد اقتصادی دانست و گفت: هدف از طرح اصلاح بنگاه‌داری و برون‌سپاری فعالیت شرکت‌های اقتصادی، افزایش بهره‌وری و سودآوری است. متاسفانه برخی این‌طور برداشت کردند که ما می‌خواهیم شرکت‌ها را به فروش برسانیم.

به گزارش ایلنا، احمد میدری در نشست شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه با حضور نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی اظهار کرد: نقطه شروع توسعه در خوزستان از تغییر نگاه است. اینکه بر تغییر نگاه تاکید دارم به خاطر این است که ببینیم چه چیزی راه و چه چیزی بی‌راهه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه «وقتی مشکلات زیاد است همه به دنبال راه‌حل‌های بزرگ می‌روند ولی خیلی وقت‌ها آن راه بزرگ در دسترس نیست»، افزود: در خوزستان به ازای هر شرکت بزرگ ۵ شرکت کوچک و متوسط وجود دارد اما در اصفهان به ازای هر شرکت بزرگ ۵۰ شرکت کوچک است. این 10 برابر بودن عللی دارد. ما تلاش می‌کنیم شرکت‌های بزرگ بزنیم در حالی‌که به نظر می‌رسد این راه درستی نیست.

وی اضافه کرد: جالب است که در خوزستان، دزفول شرکت بزرگ ندارد ولی کمترین نرخ بیکاری را دارد. در حالی‌که ماهشهر با داشتن بیشترین شرکت‌های بزرگ، همزمان بیشترین نرخ بیکاری و نابرابری را دارد.

میدری تصریح کرد: اگر بررسی کنیم، می‌بینیم در ماهشهر شرکت‌های بزرگ با فعالیت‌هایشان هم آلودگی به منطقه آورده‌اند و هم نابرابری‌ها را گسترش داده‌اند.

از دولت آبی برای مردم گرم نمی‌شود

وزبر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: اولین قدم این است که متکی به دولت مرکزی نشویم. فکر کنیم که دولت مرکزی چیزی ندارد به ما بدهد. البته مدیران تلاش می‌کنند سهم خوزستان را عادلانه تخصیص بدهند و تسهیلات بیشتری از مرکز بدهند ولی ظرفیت‌های دولت مرکزی برای حل مشکلات محدود است درحالی‌که اینجا صدها مشکل روی هم انباشته شده است.

میدری در ادامه با بیان اینکه «باید نمایندگی سازمان جهانی کار در خوزستان دفتر تاسیس کند»، به راهبردهای شش‌گانه این وزارتخانه برای شرکت‌های زیرمجموعه اشاره کرد و گفت: تاکید بر خرید از داخل استان یکی از آن شش بند بود که ابلاغ شد. این موضوع را در شورای معاونین مطرح کردم که این شش بند با یک ابلاغ تمام نمی‌شود باید برای اجرای آن استقامت و پایمردی کنیم چون تغییر همیشه نیاز به انرژی بیشتری دارد.

وی خاطرنشان کرد: همین ضرورت، تاثیر زیادی در توسعه استان خواهد داشت و استان اصفهان با توجه به همین نکته‌ها پیشرفت داشته است. ما عمق مساله برخی پدیده‌ها را درک نکرده‌ایم. هشت سال جنگ سرنوشت کشور به خصوص استان خوزستان را را عوض کرد چون بسیاری از افراد در جنگ و پس از آن خوزستان را ترک کردند و وقتی نیروی انسانی مهاجرت می‌کند یعنی همه چیز می‌رود. زمانی در خوزستان حقوق یک کارمند از حقوق کارمندان در تهران خیلی بیشتر بود اما الان برعکس شده است.

قرار نیست شرکت‌های زیرمجموعه را بفروشیم

میدری با بیان اینکه «نظام اداری کارآمد زیربنای رشد اقتصادی است» به برخی کاستی‌ها در خوزستان اشاره و تصریح کرد: خوزستان قبلا رتبه ۲۷ شهرهای صنعتی را داشت. وقتی در گذشته وضعیت استان را بررسی می‌کردم به یاد دارم که اهواز کشتارگاه صنعتی نداشت در حالی‌که هیچ کلانشهری را نداریم که کشتارگاه صنعتی نداشته باشد. در سازمان آب و برق خوزستان اگر نیرویی ۳۵ساله شد درخواست مهاجرت از خوزستان می‌دهد. این جای تاسف دارد.

او به برخی سوءبرداشت‌ها از سخنان خود درباره واگذاری شرکت‌ها پرداخت و گفت: دنبال آن هستیم که شرکت‌ها به‌گونه‌ای برون‌سپاری شوند که به سودآوری برسند. متاسفانه برخی این‌طور برداشت کردند که ما می‌خواهیم شرکت‌ها را بفروشیم در حالی‌که این‌طور نیست. پیشنهاد می‌کنم در استان، شورای عالی کار را تشکیل بدهند و ببینند آیا کارگران با برون‌سپاری فعالیت شرکت‌ها موافقند یا نه؟

وزیر کار با تاکید بر توجه به مشکلات کارفرمایان گفت: معتقدم باید به وضعیت کارگران توجه کرد اما از مشکلات و مسائل کارفرمایان هم نباید غفلت کنیم. کارفرما باید شرایط مناسبی داشته باشد تا بتواند صنعت خود را گسترش دهد و این به نفع کارگران هم هست.

بازنشستگی با کارهای سخت و بازگشت دوباره به بازار کار

میدری در بخش دیگری از سخنان خود به مطالبات درباره «سخت و زیان‌آور شدن مشاغل» یا «بازنشستگی پیش از موعد» اشاره کرد و گفت: برخی کارگران به دنبال کسب بازنشستگی هستند تا با داشتن حقوق بازنشستگی مجددا به بازار کار برگردند و حقوق دوم بگیرند. اگر شغلی سخت است می‌توان فعالیت افراد را دوره‌ای کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه استخدام نیروی کار از طریق شرکت‌های واسطه، ظلم است، گفت: می‌توان در پتروشیمی‌ها استخدام نیروی انسانی را به صورت مستقیم انجام داد و هزینه‌ها هم کنترل شود. بعضی جاها می‌بینم شرکت پیمانکار تامین نیروی انسانی ۳۰درصد سود می‌گیرد. می‌توانیم برای استخدام این واسطه را برداریم و ۳۰درصد را به کارگر بدهیم.

در این نشست نمایندگان تشکل‌ها به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند که مهمترین آنها «ضرورت اصلاح قانون کار»، «تعداد زیاد کارگرانی که قرارداد ندارند»، «ضرورت ایجاد صنایع غیرمرتبط با پتروشیمی و پالایشگاه»، «بی‌توجهی به اصناف کارگری و اصناف اقتصادی خوزستان»، «رسیدگی به وضعیت صیادان و کارگران کشتی‌های صیادی»، «انتقاد از عدم رسیدگی به عملکرد مدیران»، «انتقاد از شرایط امنیتی استان و تاکید بر باز کردن فضای فعالیت در استان» و «انتقاد از آلایندگی صنایع پتروشیمی در استان» بود.