نازنین دشتی 

تیم ملی فوتبال زنان بعد از پنج ماه بلاتکلیفی بالاخره دوباره شکل گرفت و برای برگزاری دو دیدار دوستانه راهی اردن شد. شرکت نکردن در هیچ بازی رسمی‌ای این پیش‌بینی را ایجاد کرده بود که زنان فوتبال دچار افت شده باشند اما عملکرد آنها مقابل اردن کاملا ناامیدکننده بود. آخرین مسابقاتی که تیم زنان قبل از تقابل با اردن داشت هم دو دیدار دوستانه برابر بلاروس در تهران بود که در هر دو بازی ایران مغلوب شد تا به رده شصت‌وچهارم رنکینگ فیفا سقوط کنند. حالا یک شکست و یک تساوی مقابل اردن هم به مسیر این تیم اضافه شد تا شرایط سخت‌تر از  همیشه شود. 

تیمی که آماده نبود 

تیم ملی زنان در حالی به مصاف اردن رفت که پیش از این 10 بار با این تیم بازی کرده بود. از آن 10 بازی پنج برد به نام ایران، سه پیروزی برای اردن و دو مسابقه هم با نتیجه تساوی ثبت شده بود اما حالا این رقیب غرب آسیایی تعداد بردهایش را با ایران برابر کرده است. شاید اگر ایران با آماده‌سازی بیشتری راهی اردن می‌شد، شاهد این نتایج و عملکرد ضعیف نبودیم اما شاگردان مریم آزمون بعد از گذراندن یک دوره کوتاه آماده‌سازی در تهران راهی اردن شدند و درنهایت هم با خاطرات تلخی این کشور را ترک کردند. 

بازی اول؛ سرد و بی‌روح

مریم آزمون که بعد از مشخص کردن فهرست تیم ملی با دعوت نکردن از چند بازیکن مورد انتقاد قرار گرفت، با نیمکت‌نشین کردن چهره‌هایی مثل زهرا خواجوی و گلنوش خسروی و البته کاپیتانی فاطمه عادلی در غیاب زهرا قنبریِ مصدوم هم سوال‌برانگیز ظاهر شد. در نیمه اول این دیدار شاگردان آزمون مالکیت بیشتری بر بازی داشتند اما تهدید جدی‌ای روی دروازه حریف ایجاد نمی‌کردند تا این مالکیت بی‌فایده باشد. در نیمه دوم باز هم خبری از خلق موقعیت روی دروازه دو تیم نبود و بیشتر برخوردهای پرشمار و مصدومیت‌های بازیکنان دو تیم جریان بازی را شکل می‌داد. ایران حتی به دلیل انجام خطای غیرورزشی شهناز جعفری‌زاده 10 نفره هم شد تا اتفاق عجیبی را تجربه کرده باشد. کلیت این بازی یک مسابقه سرد و بی‌روح بود که بدون ایجاد خطر خاصی روی دروازه دو تیم با تساوی بدون گل به پایان رسید. 

بازی دوم؛ طعم تلخ شکست

بعد از بازی اول، انتظار می‌رفت که تیم ملی ایران با شناختی که از حریف پیدا کرده روند بازی را به سود خود پیش ببرد. اردن که در رنکینگ فیفا 10 پله پایین‌تر از ایران است، حریفی نبود که شانس زیادی برای پیروزی داشته باشد اما آزمون و تیمش در شکست دادن حریف موفق نبودند و با قبول شکست دو بر یک، نتوانستند به روند ناکامی‌های خود پایان دهند. حداقل نکته مثبت این بود که آنها بعد از هشت بازی گل نزدن، پای‌شان به گل باز شد و یک بار دروازه اردن را باز کردند. 

در این بازی آزمون و شاگردانش امیدوار بودند بتوانند سال میلادی را با پیروزی به پایان برسانند اما در سوی دیگر اردن که خود را برای مسابقات قهرمانی غرب آسیا آماده می‌کند و با هدف موفقیت در این رقابت‌ها از تیم ملی زنان ایران برای بازی دوستانه دعوت کرد، با این هدف که بار دیگر طعم پیروزی برابر ایران را بچشند و در رقابت‌های رودررو، فاصله خود با تیم ملی زنان ایران را از حیث کسب پیروزی به حداقل برسند، به میدان رفتند. 

بازی دوم البته نسبت به بازی اول جذاب‌تر دنبال شد و زنان ایران هم عملکرد بهتری داشتند اما در نیمه دوم این اردنی‌ها بودند که بازی را بهتر آغاز کردند و گل اول را به ثمر رساندند. ایران توانست در ادامه گل خورده را جبران کند اما موفق نشد گل برتری را به ثمر برساند یا نتیجه تساوی را حفظ کند و درنهایت این نبرد دوستانه با برد دو بر یک فوتبال زنان اردن خاتمه یابد. البته دختران آزمون یک گل در ابتدای مسابقه به اردن زده بودند که به دلیل خطا مردود اعلام شد. شاید اگر این گل مورد قبول واقع می‌شد، حالا نتیجه دیگری در این بازی رقم خورده بود. به این ترتیب دهمین بازی متوالی تیم ایران بدون به پایان رسید. اما همین که ایران بعد از 874 دقیقه توانست گلزنی کند، نقطه‌ای کوچک از امید را زنده کرد. 

خط حمله‌ای که زهردار نیست

با اینکه طلسم گل نزدن در تیم ملی زنان شکست، اما ضعف خط حمله به خوبی نمایان است. آخرین باری که تیم ملی در یک بازی به گل رسیده بود، به دور اول انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس برمی‌گردد که نگین زندی دروازه میانمار را باز کرد. بعد از آن دیدار تا بازی دوم مقابل اردن، خبری از به ثمر رسیدن گل نبود. شاگردان آزمون در دو بازی تدارکاتی برابر روسیه جمعا 6 گل خوردند، در دور دوم انتخابی المپیک 2024 پاریس شکست دو گله برابر استرالیا را تجربه کردند، مقابل چین‌تایپه به تساوی بدون گل رسیدند و باخت یک‌ گله در نبرد با فیلیپین را در کارنامه خود ثبت کردند. حدود 6 ماه قبل هم در دو بازی دوستانه با بلاروس که در تهران برگزار شد، دو برد سه بر صفر و یک بر صفر به سود بلاروسی‌ها ثبت شد. درنهایت تساوی مقابل اردن، هشتمین دیدار پیاپی بدون گل تیم ملی زنان ایران را به‌ ثبت رساند تا طلسم 796 دقیقه بدون گل زده پیاپی و البته 602 روز ناکامی در گلزنی برای تیم زنان ایران به‌ثبت برسد؛ آن ‌هم در حالی‌ که در این مدت، 14 بار دروازه ایران باز شده بود! 

تیم ملی زنان ایران آخرین ‌بار در راه رسیدن به جام ملت‌های آسیا 2022 بود که بدترین رکورد خود در زمینه گلزنی را از خود به جای گذاشت؛ به ‌طوری ‌که ملی‌پوشان بعد از گلزنی برابر بنگلادش در دور نخست انتخابی، برابر تیم‌های ملی اردن، هند، چین و چین‌تایپه ناکام در گلزنی بودند و طلسم تیم ملی برابر قرقیزستان شکست. البته که در این میان، نتیجه دیدار با هند از کارنامه تیم ملی به‌ واسطه کنار گذاشته‌ شدن هندی‌ها از جدول رقابت‌های جام ملت‌ها، حذف شد. حالا آنها این طلسم را شکسته‌اند و نباید اجازه بدهند که بار دیگر برای مدتی طولانی کلید باز کردن دروازه رقبا را گم کنند.