خبر اقتصادی
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
اکنون وقت حذف صفر از پول نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه گفت: در شرایطی که تحریم هستیم و مشکل نقدینگی در گردش داریم و تمام وزرای اقتصادی به دنبال تامین مواد اولیه کارخانهها هستند وقتی ما با این هیجانها درگیر هستیم به نظر حذف ۴ صفر و تغییر واحد پول ملی عقلانی نمیآید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عباس شاکری که در نشست هفتگی موسسه دین و اقتصاد حضور پیدا کرده بود در خصوص حذف ۴ صفر نظریات خود را مطرح کرد.
در ابتدای این نشست شاکری با اشاره به سابقه چنین طرحی در کشور گفت: در سال ۹۲ پژوهشی در همین خصوص برای وزارت اقتصاد و دارایی انجام دادم، به طور کلی هر موقع دولتمردان ما سیاستی اتخاذ میکنند که منجر به بیثباتی در اقتصاد میشود گریزی به مقوله حذف صفر می زنند که آن زمان هم وضعیت همین گونه بود.
وی ادامه داد: کشورهایی که این کار را انجام میدهند یک ابر تورم را دارند که اگر متناسب باشد مانند یک سیلاب پس از مدتی فروکش میکند و اگر نامتناسب باشد تا سالهای سال تخریب گر و گریبانگیر اقتصاد خواهد بود امروز ابر تورمی که اقتصاد ما با آن درگیر شده خیلی پیچیده و خیلی نامتناسب است.
شاکری افزود: از برنامه اول تا حالا هزار برابر پول ملی ما تضعیف شده است که این افتخاری برای روسای بانک مرکزی ایران است اصلاحات پولی که به خاطر پرش قیمتها صورت می گیرد بسیار آسان تر است از اصلاحاتی است که به خاطر فساد و رانت وجود دارد که وضعیت ما الان مورد دوم است.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه با اشاره به وضعیت فعلی کشور و آثار حذف ۴ صفر گفت: با اینکه ما الان تورم نامتناسب را تجربه می کنیم اما هنوز قیمت ها مضربی از ۴ نیست. اکنون شرایط خاصی داریم. ما با تحریم ها مواجهیم و به جای اینکه سیاستهای ما خنثی کننده آنها باشد مکمل این تحریمها بوده فلذا این اقدام و حذف ۴ صفر نمیتواند کاری از پیش ببرد و فقط هزینه های ضرب سکه و اسکناس و امحای اسکناس های قبلی بالاتر میرود از طرف دیگر سبک ها و حسابداری تغییر پیدا کند که آن هم دردسرهای خودش را دارد.
وی با اشاره به شاخص های اقتصادی گفت: رشد سرمایه گذاری صنعتی در دوران جنگ با نفت ۷ دلاری مثبت بود اما الان منفی شده است از طرف دیگر ما در شرایط اقتصادی پایدار نداریم و اعتماد بین مردم و سیاستگذاران به پایین ترین حد خود رسیده است.در حالی که همه نظریه پردازان و مکتب های اقتصادی یا به نظارت اعتقاد دارند یا برای کنترل بازار رقابتی را توصیه میکنند اما اکنون ما هیچ کدام از آنها را نداریم.
وی تاکید کرد: بر همین اساس من اعتقاد دارم الان وقت این کار نیست و در صورت انجام این کار هیچ اثر حقیقی شاهد نخواهیم بود بلکه فقط شاهد اثر تورمی بالا و شکستن قبح قیمتها و اضافه کردن هزینه ها خواهیم بود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تشریح کرد
آخرین وضعیت خرید هواپیما توسط ایران
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، آخرین وضعیت خرید هواپیما و توسعه ناوگان توسط شرکتهای هواپیمایی را تشریح کرد.
مقصود اسعدی سامانی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح برنامهها و آخرین وضعیت توسعه ناوگان شرکتهای هواپیمایی، اظهار کرد: شرکتها در تلاش هستند که بتوانند به نحوی هواپیمای جدید به ناوگان خود وارد کنند، اما با اعمال محدودیتها شرایط تأمین هواپیما سخت شده است.
وی ادامه داد: شرکتهای هواپیمایی ایرباس، بویینگ و ATR مشکل مجوز اوفک دارند و شرکتهای بمباردیه و امبرائر نیز با توجه به اینکه برای فروش هواپیما نیازمند مجوز اوفک هستند و به دلیل وابستگی بیشتر تأمین قطعات خود به آمریکاییها، برنامهای برای اینکه قطعات آمریکایی خود را به کمتر از ۱۰ درصد کاهش دهند، ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید