یک نماینده مجلس مطرح کرد:
گره خوردن فساد چای و صادرات قیر!
سریال فساد چای دبش همچنان ادامه دارد و در تازهترین قسمت، به یک کالای جدید گره خورد؛ قیر!
به گزارش تجارت نیوز، شامگاه چهارشنبه، 29ام آذرماه، مهدی عسکری، نماینده کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس، در نشست مطبوعاتی خود خبر داد: یکی از لایههای پنهان پرونده این بود که این شرکت (دبش) یکی از بزرگترین صادرکنندگان قیر در کشور است که خیلی به این لایه پرداخته نشده است. این شرکت بدون پشتوانه از بانکها به ویژه بانکهای خصوصی، بیحساب و کتاب خط اعتباری میگرفت و با استفاده از آن قیر صادر میکرد؛ یعنی بخشی از ارز تخصیصی به قیر بوده و به دلار نبوده است. آنگونه که موتورهای جستوجوگر مانند گوگل نشان میدهد، خبر صادرات قیر از سوی برند چای دبش موضوع پنهانی نبوده است؛ بر اساس تصویر نامهای که با سربرگ شرکت چای دبش و امضای «اکبر رحیمی دارآباد»، مدیرعامل شرکت چای دبش منتشر و تاکنون هم تکذیب نشده است، او در تاریخ 7/8/1402 یعنی حدود دو ماه پیش و قبل از افشای فساد نجومی، در نامهای خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور تحت عنوان «طلب استمداد»، از اختلال ایجادشده در فرایند «صادرات قیر» و فرآوردههای نفتی شرکت تحت مسوولیتش گلایه کرده و عنوان داشته: «۲۵ هزار تن از اقلام صادراتی این شرکت» پس از بارگیری روی کشتی «توقیف و مجددا تخلیه» شده و پس از پیگیری مشخص شده مراجع نظارتی مستقر در گمرک شهید رجایی جلوی صادرات این اقلام توسط شرکت دبش را گرفتهاند.
اما یکی از فعالان این تشکل به بخشی از سوالها درباره ورود شرکتهای متفرقه از جمله برند دبش به حوزه صادرات قیر و فراوردههای نفتی پاسخ داده است. او در گفتوگویی توضیح داد که قیر جزو اقلامی است که شرکتهایی که امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات را برای واردات خود دارند با توجه به بازار مناسب قیر در خارج از کشور ضمن خرید این کالا از بورس کالا نسبت به صادرات آن و تأمین ارز برای واردات کالاهای مورد نظر خود استفاده میکنند.
این فعال صنفی با اشاره به سواستفاده برخی شرکتهایی که نیاز به ارز دارند و برای تامین مالی قیر را خریده و صادر میکنند، تاکید کرد که این روش فقط مختص قیر نیست و همه اقلامی که مجوز صادرات در قبال واردات به آنها داده میشود، وضعیت و شرایط مشابهی دارند؛ برای مثال سالهای سال ایران خودرو صادرکننده فرش و پسته بود. به گفته ا. شرکت چای دبش که به دنبال ارز حاصل از صادرات بود، یکی از خریداران اقلام صادراتی با شرایط فوق بوده و قیر را از طریق بورس کالا خریداری و به نام شرکتهای تولید کننده قیر اقدام به صادرات نموده تا از ارز حاصل از آن برای واردات خود استفاده نماید.
دیدگاه تان را بنویسید