برگزاری کنفرانس «ایران و بریکس: چشماندازها برای شراکت و همکاری» در تهران؛
ریابکوف: زمان دقیق عضویت ایران در بریکس مشخص نیست
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: نمیتوان زمان دقیق عضویت ایران را اعلام کرد اما ما و اعضای بریکس در حال بررسی آیین نامه پذیرش اعضای جدید در این گروه هستیم که در نشست آتی سران در ژوهانسبورگ درباره آن تصمیمگیری خواهیم کرد. ما از عضویت ایران در این گروه حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سرگئی ریابکوف در حاشیه کنفرانس ایران و بریکس در جمع خبرنگاران تصریح کرد: ایران کاندیدای قدرتمندی برای همکاری با بریکس به شمار میرود.
وی درباره همکاریهای نظامی ایران و روسیه نیز گفت: این همکاریها مشروع و اصولی است و این موضوع برخلاف خواسته دشمنان دو کشور ادامه خواهد یافت. ما این حق را داریم که همکاریهای نظامی خود را گسترش دهیم. بخشهای نظامی دو کشور هم با یکدیگر و تعامل نزدیک دارند. یادآور میشود، کنفرانس «ایران و بریکس: چشماندازها برای شراکت و همکاری» از سوی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه آغاز شد.
این کنفرانس به دنبال اعلام وزیر امور خارجه کشورمان در نشست وزرای خارجه دوستان بریکس در کیپتاون آفریقای جنوبی برگزار شده است. بر اساس آنچه که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است، در این نشست مقامات و سفرای پنج کشور عضو بریکس شامل هند، چین، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی به همراه سفرا و دیپلماتهای سفارتخانههای خارجی مقیم تهران همچنین مقامات، مدیران و صاحبنظرانی از دستگاههای دولتی و خصوصی و نیز اساتید و دانشجویان دانشگاههای کشور در این کنفرانس یک روزه حضور دارند. این کنفرانس که در مرکز مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت امور خارجه در تهران برگزار شده است با سخنان نماینده آفریقای جنوبی به عنوان رئیس دورهای بریکس و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه آغاز میشود و در ادامه، سه نشست تخصصی برگزار خواهد شد. در نشست اول تحت عنوان «بریکس و نقش آن در یک جهان چندقطبی در حال ظهور»، نمایندگان کشورهای عضو بریکس ضمن معرفی بریکس و دستاوردهای آن، درخصوص نقش این بلوک قدرتمند اقتصادی در نظام بینالملل سخن خواهند گفت.
در پنل دوم تحت عنوان «ایرانِ چندجانبه گرا»، برخی مدیران و صاحبنظران ایرانی به ارائه عملکرد جمهوری اسلامی ایران در برخی ساختارهای چندجانبه در حوزههایی نظیر انرژی، تزانزیت و فنآوری و نوآوری خواهند پرداخت. همچنین قرار است دبیرکل سازمان اکو و دبیرکل سامان همکاری اقتصادی «دی هشت» و وزیر همگرایی اتحادیه اقتصادی اورآسیا نیز در این پنل تجربیات سازمانهای متبوع خود در همکاری با ایران را به اطلاع شرکت کنندگان برسانند.
در نشست سوم تحت عنوان «ایران و بریکس: حال و آینده» پنلیستهایی از ایران و کشورهای عضو بریکس در حوزههای بالقوه همکاری در ارتباط با وضعیت جاری گروه مزبور و ظرفیتها و برنامههای آتی آن، فعالیتهای چند جانبه و بینالمللی ایران و زمینههای همکاری جمهوری اسلامی ایران با گروه کشورهای عضو بریکس در حوزه حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، مالی و سرمایهگذاری، فناوریهای نوین و... رایزنی و تبادل نظر میکنند. گفته میشود ۲۰ کشور متقاضی عضویت در بریکس هستند و قرار است در نشست سران بریکس در آفریقای جنوبی در خصوص معیارها و فرایند و زمانبندی پذیرش کشورهای مختلفِ متقاضی توافق کنند. ایران نیز از جمله کشورهایی است که در مناسبتهای مختلف علاقمندی خود به همکاری نزدیک با بریکس و نیز عضویت احتمالی در آن را اعلام داشته است و آن را به نفع دو طرف میداند. کنفرانس تهران نیز گامی در راستای شناسائی ظرفیتهای متقابل برای همکاری تلقی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید