راغفر :
ایران نیازمند تغییر برنامهریزی اقتصادی است
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا گفت: ایران نیازمند یک تغییر جهت اساسی در برنامهریزیهای اقتصادی است و دولت باید هر چه سریعتر این ضرورت را دریابد.
حسین راغفر در گفتگو با قرننو افزود: باید صدای کسانی که به وضعیت کنونی انتقاد دارند را شنید و راهی برای حل مشکلات یافت.
وی ادامه داد: راهحلهای بسیار مشخصی برای امیدبخشی به نسل جوان وجود دارد اما این موارد مستلزم یک تغییر جهت اساسی در سیاستگذاری اقتصادی دولت است .
راغفر در توضیح این مطلب افزود: این مساله نیازمند عزم سیاسی جدی برای تغییر مسیر و نیز ریلگذاری در اقتصاد کشور است اما متاسفانه عزم این کار هنوز بهوجود نیامده و علیرغم همه بحرانهای خطرناک و تهدیدکنندهای که از پیش نسبت به بروز آنها هشدار داده شده بود و قابل پیشبینی بود و ما نیز بارها این وضعیت را متذکر شده و خطر بروز آن را مطرح کرده بودیم اما تا امروز نسبت به این موارد توجه نشده است.
وی ادامه داد: اکنون نیز به نظر بنده اگر حاکمیت عزم جدی برای تغییر این مسیری که در بیش از 3 دهه گذشته، طی کرده و پیموده؛ نداشته باشد باید منتظر عواقب گستردهتر، عمیقتر و مخربتری باشیم.
برنامه هفتم باید تغییر مسیر بدهد
این استاد اقتصاد به مساله تدوین برنامه هفتم اشاره کرد و با اشاره به اینکه کیفیت برنامه هفتم به واسطه تحولات اجتماعی باید متفاوت از برنامههای سابق باشد، گفت: بعید است با چارچوبی که برای برنامه تعریف شده، نتیجه خاصی رخ دهد زیرا این برنامه تکرار برنامههای قبلی است و نتیجه خاصی از فرایند فعلی حاصل نخواهد شد.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه مدتهای مدیدی است که برنامههای جامع عملا تعطیل شده و متاسفانه هنوز در کشور ما این دسته از برنامهها در دستور کار دولتهاست و به نظر بنده هیچ نشانهای از اینکه نسبت به توسعه در کشورهایی که شیوه دیگری از برنامهریزی را در برنامههای مشخص در حوزههای خاص و با اهداف بسیار روشن در مورد تامین مالی پروژهها و طرحهای تعیین شده؛ درس گرفته شده باشد در ایران مشاهده نمیشود.
ایندر حالی است که علاوه بر مشخص بودن حوزههای توسعهای باید توجه داشت که این بخشها باید محدود به چند حوزه پیشبرنده سایر حوزههای توسعهای در کشور باشند باید منابع تامین مالی این بخشها کاملا مشخص باشد تا برای مثال هر برنامه و طرح از چه منابعی تامین مالی خواهد شد؛ هنگامی که برنامههای ما جامع و کلی است؛ فقط فرصتهایی را برای رشد فساد در کشور فراهم میکند و هیچکدام منتج به نتیجه نشدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا اظهار کرد: به نظر میرسد برنامه هفتم نیز در همان مسیر در حال شکلگیری است.
دیدگاه تان را بنویسید