پشت پرده ممنوعیت واردات آیفون
از زبان آذری جهرمی
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم اعلام کرد: آخرین باری که تصمیم داشتند واردات آیفون را ممنوع کنند، از رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواستم که گزارش سهماهه واردات گوشیهای تلفن همراه را برایم تهیه کند. گزارش گویا بود، شرکتی خارج از روال همیشگی خود و سایر شرکتها، حجم زیادی گوشی آیفون وارد کشور کرده بود.
به گزارش خبرآنلاین، محمدجواد آذری جهرمی، در کانال تلگرامی خود با انتشار تصویری از توئیت خود نوشت: آخرین باری که تصمیم داشتند واردات آیفون را ممنوع کنند، از رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواستم که گزارش سهماهه واردات گوشیهای تلفن همراه را برایم تهیه کند.
وی تاکید کرد: گزارش گویا بود، شرکتی خارج از روال همیشگی خود و سایر شرکتها، حجم زیادی گوشی آیفون وارد کشور کرده بود.آنچه باعث شد، روال ممنوعیت واردات در سری قبل متوقف شود؛ ارسال این مستندات به صاحبان تصمیم بود.او افزود: در حالیکه خبرهای خوبی از فروش نفت و بازگشت منابع آن از سوی دولت مطرح میشود و این گشایشها به حدی بوده که خبر از عزم برای صدور مجوز واردات خودرو میدهند؛ ممنوعیت ثبت سفارش گوشی تلفن همراه به دلیل محدودیت منابع ارزی با اخبار قبلی در تناقض است.
وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: چرا اصرار داشته و دارم که سیاست اعلام ممنوعیت واردات برخی گوشیهای پرطرفدار اشتباه است؟ دلیل واضح است؛ این تصمیم دور زدن سیستم رجیستری را برای قاچاقچیان مقرون به صرفه و توجیه پذیر خواهد کرد و به نوعی یکی از سیستمهای کارا در مقابله با قاچاق کالا به کشور را ناکارآمد خواهد ساخت.
از سوی دیگر رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه ضمن ابراز مخالفت با ممنوعیت واردات آیفون، گفت: پیشنهاد ما این است که حداقل تا شهریور که پیشتر اعلام شده بود، روی طرح ممنوعیت واردات گوشیهای لوکس کار کارشناسی انجام شود تا در بازار التهاب ایجاد نشود.
ابراهیم درستی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با ممنوعیت واردات آیفون به این شکل مخالفیم. باید بیشتر کار کارشناسی روی این مسئله انجام شود.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که حداقل تا شهریور که پیشتر اعلام شده بود، روی این طرح ممنوعیت واردات گوشیهای لوکس کار کارشناسی انجام شود تا در بازار التهاب ایجاد نشود.
درستی درباره جزئیات ممنوعیت واردات موبایلهای لوکس گفت: اگر موضوع ممنوعیت واردات موبایلهای آمریکایی است که هرطور بزرگان صلاح بدانند عمل میشود اما نباید این اتفاق بیفتد که موبایلهای چینی و کرهای بالای ۶۰۰ دلار هم اجازه ورود پیدا نکند.
وی همچنین تاکید کرد که باید سلیقه مصرف کننده در نظر گرفته شود و برای خریدار محدودیت ایجاد نشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه درباره وضعیت بازار موبایل نیز گفت: قیمت موبایل وابسته به نرخ دلار است. حالا هم مقرر شده واردکنندگان گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار از ارز حاصل از صادرات خشکبار استفاده کنند. اگر این ارز بالاترین نرخ ارز در بازار باشد، اختلاف قیمت در بازار موبایل بین کالاهای مختلف زیاد میشود، اما نباید این وضعیت طوری باشد که مصرف کننده ضرر کند.هفته گذشته واردکنندگان در سامانه جامع تجارت با این پیام مواجه میشدند که ثبت سفارش برند اپل تا روز شنبه ۳۱ اردیبهشت محدود شده است. اما امروز این پیام تغییر کرده و در سامانه اعلام شده که با توجه به قرارگیری تلفن همراه با برند اپل در گروه کالایی ۲۷ امکان ثبت سفارش آن وجود ندارد. گروه ۲۷، گروه کالاهای لوکس و غیرضروری است که امکان تأمین ارز برای آنها وجود ندارد. البته هنوز ابلاغیه رسمی از سوی سازمانهای متولی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در این رابطه منتشر نشده و این وزارتخانه در هفته گذشته هم پاسخ روشنی به پیگیری ایسنا درباره ممنوعیت ورود موبایلهای لوکس نداده است.
گفتنی است ممنوعیت موبایلهای لوکس و مشخصا آیفون تاکنون چندین بار، به ویژه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است؛ تا جایی که حتی اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اوایل اردیبهشت وعده دادند که تا نیمه اول سال ۱۴۰۱ واردات آیفون ممنوع شود.
دیدگاه تان را بنویسید