همه حاشیههای یک رأی اعتماد
انتخاب سومین وزیر صمت در سال پایانی دولت
ایمان ربیعی
جلسه رای اعتماد برای وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت بالاخره پس از پنج ماه بلاتکلیفی، دیروز با رای مثبت نمایندگان مجلس به وزیر پیشنهادی همراه شد.
وزارت صنعت،معدن و تجارت روزهای سختی را پشت سر گذاشته است و روزهای سختتری را پیش رو دارد.در 5 ماهی که گذشت وزارت صعت، معدن و تجارت دو سرپرست را به خود دید و دو گزینه نیز به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند. حسین مدرس خیابانی نتوانست رای اعتماد نمایندگان را از آن خود کند و بالاخره دومین گزینه پیشنهادی رییس جمهوری توانست رای مثبت نمایندگان را به همراه داشته باشد.
در 5 ماه گذشته در شرایطی قلب تولید و تجارت بیوزیر بود که اقتصاد ایران یکی از سختترین دورههای خود را تحتتاثیر تشدید تحریمها از یک سو و همچنین افزایش شدید قیمتها پشت سر گذاشت. حالا وزیری وارد وزارت صمت شده است که در خوشبینانهترین حالت کمتر از یک سال مسئولیت تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت را عهده دار است.
وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت: برنامه من ایجاد فضای شیشهای در وزارت صمت است و البته مبارزه با فساد هزینه دارد و همین حالا تخریبها آغاز شده است
علیرضا رزم حسینی که برای اولین بار وارد باشگاه وزیران جمهوری اسلامی ایران شده است پیش از این مسئولیت استانداری خراسان و کرمان را بر عهده داشته است. وی در حالی توانست رای اعتماد را از مجلس یازدهم بگیرد که مخالفان بسیار پرزوری داشت و در جریان این نشست نیز سخنانی علیه وی مطرح شد که البته هر کدام میتوانست وضعیت را به زیان او تغییر دهد. البته یکی از نمایندگان مجلس،محمد حسین فرهنگی در قامت مخالف وزیر پیشنهادی نقل قولی را از واعظی، معان رییس جمهوری داشت مبنی بر اینکه اگر چوب خشک هم به مجلس بفرستیم رای میآورد که البته این نقل قول از سوی معاون پارلمانی ریاست جمهوری حسینعلی امیری تکذیب شد. از سوی دیگر برخی مانور بر تابعیت دو گانهی را آغاز کردند و میگفتند دختر اقای رزم حسینی تبعه کاناداست و در بسیاری از شرکتها مسئولیت دارد . شخص رزمحسینی در واکنش به این دست اظهارات که البته آن را تخریب میخواند گفت: مبارزه با فساد تبعات دارد و تبعات آن با این دست حملهها از همین حالا آغاز شده است. این دست اظهارات هر چند جو مجلس را برای دقایقی متشنج کرد اما شیوه دفاع موافقان نیز بر ایجا تشنج در مجلس بیتاثیر نبود. به عبارت دیگر عنابستانی،نماینده موافق رزم حسینی فیلمی را به مجلس آورده و تاکید داشت پخش شود که سخنان سردار سلیمانی درباره رزم حسینی را در بر داشت. البته پخش این فیلم نیمهکاره ماند چرا که بسیاری از نمایندگان با فریاد خود اعتراضشان را نسبت به پخش این فیلم و بهرهگیری از سردار سلیمانی اعلام کردند و همین امر سبب شد شخص عنابستانی نیز با تاکید بر اینکه صدا خوب نیست از ادامه پخش انصراف دهد.
این اولین بار و آخرین باری نبود که نام سردار سلیمانی در جلسه مطرح شد و هر چند بسیاری از نمایندگان اصرار داشتند این فضا متوقف شود و از خون شهید بهره برداری صورت نیگرد اما باز این روند ادامه داشت.
حالا رزم حسینی در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که پیش از وی رضا رحمانی وزیر برکنار شده صمت و همچنین دو سرپرست، وارد اتاق وزارت شده است.
نظر موافقان چه بود؟
محمود عباس زاده یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درموافقت با وزیر پیشنهادی صمت گفت: برای منافع مردم و منافع کشور باید برای رای مخالف یا موافق خود حجت شرعی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در خصوص آقای رزم حسینی و مطالبی که در فضای مجازی در خصوص ایشان و تابعیت دو گانه و ... گفته میشود، باید بگویم اگر این مطالب حقیقت داشته باشد نشانگر آن است که کشور دچار آنارشیسم شده است. اگر حقیقت داشته باشد دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات و کمیسیون اصل نود کجا هستند؟ مگر این مطالب در خصوص من و شما در فضای مجازی گفته نمیشود؟این صحبتها در خصوص من هم در این فضا مطرح است.
از سوی دیگر احسان ارکانی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت می تواند با استفاده از تجربیاتش وضعیت اقتصاد را سامان دهد. وی تاکید کرد:انقلابی ها از دروغ بیزار هستند و هیچگاه حاضر نیستند آبروی دیگران را لکه دار کنند از این رو نباید تهمت دوتابعیتی به رزم حسینی زده شود.گزینه پیشنهادی تصدی وزارت صمت قوانین مزاحم تولید را می شناسد زیرا فعالیت اقتصادی در بخش خصوصی داشته است.
همچنین حسین نوش آبادی، نماینده ورامین، پیشوا و قرچک در موافقت با رزم حسینی گفت: میخواهیم درباره مدیریت وزارتخانهای تصمیم بگیریم که مسئولیت حیاتی را عهدهدار است. وضعیت آشفته بازار و نابسامانی حوزه بازرگانی و تجارت معضلات بخش صنعت و معدن و شرایط نگران کننده تولید و بیتوجهی به اقتصاد مقاوتی نیازمند وزیری صالح و توانمند برای این وزارتخانه است.
نظر مخالفان چه بود؟
اردشیر مطهری، نماینده گرمسار در مخالفت با رزمحسینی گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزرات صمت اظهار داشت:برخی افراد پشت پرده انتصاب رزمحسینی در جایگاه وزیر صمت هستند که اگر من بخواهم آن را بیان کنم تعجب میکنید. این در حالی است که ملاقاتهایی از سوی افراد فاسد کنار رزمحسینی با برخی مسئولین و نمایندگان مجلس که به تعداد انگشتان است صورت گرفته که جای تعجب دارد.
وی افزود:آقای رزمحسینی شما چگونه میخواهید مسئولیت بگیرید در حالی که ادعا کردهاید که محل زندگیتان در کانادا بوده و حتی دو دهه در کانادا بودهاید و خانوادهتان در این کشور زندگی میکنند؛ شما چرا به ایران آمده و دم از نظام و مردم میزنید؟
مهران ویس کرمی،نماینده خرم آباد در مخالفت با رزم حسینی وزیر پیشنهادی صمت گفت:من فکر می کنم وزیر پیشنهادی عزم جدی برای احیای صنایع تعطیل و نیمه تعطیل را ندارد. این نماینده مجلس یازدهم گفت: این صنایع تعطیل و نیمه تعطیل در استان لرستان صدای مردم را در آورده و مردم میگویند ما را از نظر صنعتی به دهه ۵۰ برگردانید و این برای وزارت صمت خجالت آور است .
محمد حسن فرهنگی،نماینده مردم تبریز در مجلس نیز در مخالفت با رزم حسینی گفت: سوال ما از رزمحسینی آن است که چرا از کشور خارج شده و طی سالیان متوالی، کار واردات را انجام داده است؟ درواقع کار وی وارد کردن دستگاههای دستدوم به کشور بوده و از این جهت لطمههای زیادی به کشور زده است.
و اما دفاع رزم حسینی
رزم حسینی در این نشست از برنامههای خود دفاع و تاکید کرد حمایت از سفره مردم در صدر برنامههای من قرار دارد.وی تاکید کرد:برنامه من ایجاد فضای شیشهای در وزارت صمت است و البته مبارزه با فساد هزینه دارد و همین حالا تخریبها آغاز شده است.
وزیر پیشنهادی صمت تاکید کرد: مبارزه با قاچاق و پرهیز از ایجاد التهاب در بازار نیز برنامه ماست و در حوزه صنعت نیز استفاده از ظرفیت خالی شهرکهای صنعتی در دستور کار ماست. برنامه ای که دنبال می کنیم این است که کارخانههای کم ظرفیت را فعال کنیم.
حاشیههای مجلس
در ابتدای این جلسه حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، علوی وزیر اطلاعات و حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش به همراه رزم حسینی وزیر پیشنهادی صنعت وارد جلسه علنی مجلس شدند. این موضوع تذکر و اخطار نمایندگان را در پی داشت. آنها نسبت به عدم حضور رئیس جمهور معترض بودند اما قالیباف رئیس مجلس علت عدم حضور روحانی در این جلسه را به رعایت پروتکلهای مقابله با کرونا مرتبط دانست و گفت که این امر خلاف آییننامه مجلس نیست.
دقایقی بعد اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در جلسه رأی اعتماد حضور یافت.رخی نمایندگان به عدم حضور روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست اعتراض داشتند که قالیباف توضیح داد این اقدام خلاف قانون نیست.
در نهایت علیرضا رزم حسینی در مدت نیم ساعت به دفاع از برنامههای خود پرداخت و نهایتا توانست با رأی موافق ۱۷۵ نماینده به کرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت دست پیدا کند.به این ترتیب سومین وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم کار خود را آغاز کرد.
دیدگاه تان را بنویسید