خبر اقتصادی
مقام عراقی: تا سه سال آینده نیاز به واردات برق از ایران داریم
یک مقام عراقی میگوید سه سال زمان نیاز است تا کشور از لحاظ انرژی خودکفا شود و فعلا نیاز به واردات برق ایران دارد. عباس جابر، معاون وزیر برق عراق، روز پنجشنبه ۱۶ آبان گفت عراق ۷ گیگاوات برق از ایران وارد میکند تا شکاف میان تولید و مصرف داخلی برق را جبران کند. وی طی کنفرانسی در قاهره اعلام کرد احتمالا تا سه سال آینده عراق از لحاظ انرژی برقی خودکفا شود، اما همین موضوع نیز با چالشهایی مواجه است، چون مردم عراق تنها بخشی از قیمت واقعی برق را پرداخت میکنند. بر اساس ارزیابی آژانس بینالمللی انرژی، عراق پارسال ۲.۱ میلیارد دلار برای برق مصرفی در کشور یارانه داده است. جابر میگوید ظرفیت تولید برق عراق ۱۹.۵ گیگاوات است، اما تقاضا برای برق ۲۶.۵ گیگاوات است که از برق وارداتی از ایران تامین میشود. وی همچنین گفت، قیمت برق برای مردم عراق تقریبا ۱۰ درصد هزینه تولید برق است. البته این آمارها شامل منطقه خودمختار کردستان نمیشود. وی افزود در جریان جنگ با داعش ۴.۵ گیگاوات از ظرفیت تولید برق کشور از بین رفته است. به گفته جابر عراق همچنین در نظر دارد به شبکه برق کشورهای عرب خلیج فارس متصل شود و در تابستان سال ۲۰۲۰، حدود ۵۰۰ مگاوات برق نیز از همین منبع تامین کند. آمریکا ۲۴ مهرماه برای پنجمین بار معافیت عراق برای واردات برق و گاز از ایران را به مدت چهار ماه تمدید کرد. ایالات متحده ۱۲۰ روز دیگر به عراق مهلت داده تا خرید برق و گاز از جمهوری اسلامی ایران را ادامه دهد. بر اساس آمارهای رسمی، ایران پارسال پنج تراوات ساعت برق (وات واحد اندازهگیری قدرت و وات ساعت واحد انرژی است) و حدود ۴.۸ میلیارد متر مکعب گاز به عراق صادر کرده بود. ارزش این میزان از صادرات، بیش از دو میلیارد دلار است.
همتی: استفاده اجباری از رمز پویا درحالحاضر مقدور نیست
رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی در اینستاگرام با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۳۰ بانک فعالسازی رمز پویا را شروع کردهاند، نوشت: اما به دلیل هوشمند نبودن بسیاری از موبایلها، اجباریکردن استفاده از رمز پویا درحال حاضر مقدور نیست. عبدالناصر همتی پنجشنبه شب در این یادداشت درخصوص اقدامات انجام شده برای مقابله با فیشینگ (Phishing) نکات زیر را تشریح کرد.
۱- مسئولیت حفاظت از اطلاعات مشتریان به عهده بانکها و هرگونه ضرر و زیان وارده از این ناحیه به مشتریان به عهده آنها است.
۲- بانکها اطلاعرسانی درخصوص مزایای استفاده از رمز پویا را آغاز کردهاند و در حال حاضر رمز ایستا و رمز پویا توامان فعال هستند و به همین دلیل مشتریان به دلیل راحتی ترجیح میدهند از رمز ایستا استفاده کنند.
۳- رمز ایستا باید به گونهای غیرفعال شود که موجب نگرانی مشتریان در دریافت روزانه بیش از ۱۰ میلیون خدمت نشود و نیز تعدادی از بانکها هنوز به سرویس شاهکار برای انطباق شماره ملی و موبایل مشتریان خود متصل نیستند.
۴- بانک مرکزی ایران به موازات اقدامات لازم پیشگیرانه با رصد مرتب شبکههای اجتماعی و پایش درگاههای شبکه پرداخت کشور و نیز تعامل با نهادهایی نظیر دادستانی، پلیس فتا و مرکز ماهر اقدام به مسدودسازی تعداد زیادی سایتهای جعلی کرده است.
۵- بیش از ۳۰ بانک فعالسازی رمز پویا را شروع کردهاند، اما به دلیل هوشمند نبودن خیلی از موبایلها اجباریکردن استفاده از رمز پویا در حال حاضر مقدور نیست.
۶- بانک مرکزی یک سیستم متمرکز مبتنی بر پیامک را راهاندازی کرده است، اما اتصال کلیه بانکها به آن تا ابتدای دی ماه زمان لازم دارد. بانک مرکزی اطلاعرسانی لازم در این خصوص را به هموطنان عزیز انجام خواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید