خبر اقتصادی
دژپسند در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
تغییر اساسی در روش واگذاری ۱۵ شرکت دولتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: روش واگذاری شرکتهای دولتی تغییرات اساسی خواهد کرد.
فرهاد دژپسند در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا مشکلات به وجود آمده در واگذاریهای اخیر به ویژه شرکت هپکو باعث نمیشود این وزارتخانه در واگذاری ۱۵ شرکت خود تجدید نظر کند، گفت: قرار است در مورد روشهای واگذاری و تعیین قیمت، تغییر اساسی دهیم و در آینده هم چگونگی این امر را اعلام خواهیم کرد. وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به جلسه هفته گذشته وزارت اقتصاد گفت:خوشبختانه در جلسه هفته گذشته «جلسه واگذاری» به جمع بندی خوبی درباره تغییرات در واگذاریها رسیدیم. وی ادامه داد: بخشی از ۱۵ شرکتی که مطرح است را از طریق «ETF» و «صندوقهای معاملهپذیر» واگذار خواهیم کرد. دژپسند درخصوص اینکه چرا شرکتهای مذکور به این طریق واگذار خواهند شد، بیان کرد: واگذاریها را واحد به واحد انجام خواهیم تا همه توده مردم بتوانند آنها را خریداری کنند. وی تاکید کرد: واگذاری به اصطلاح « یونیت به یونیت» باعث میشود حواشی که وجود دارد به شدت کاهش یابد. وزیر اقتصاد و دارایی درباره زمان واگذاری این شرکتها نیز گفت: در قالب روشهای جدید و در ۲ یا ۳ مرحله این ۱۵ شرکت را واگذار خواهیم کرد.
نماینده اقلیم کردستان عراق:
درباره امنیت شرکتهای ترک در اقلیم نگران نیستیم
نماینده اقلیم کردستان عراق گفت: ترکیه تامین کننده اول مایحتاج اقلیم کردستان عراق است به طوریکه بیشتر کالاها از وسایل برقی و مصالح ساختمانی گرفته تا مواد غذایی و نیازمندیهای روزانه از این کشور وارد میشود، بیشترین شرکتها و اتباع خارجی مستقر در اقلیم کردستان عراق از ترکیه هستند و اکنون هیچ نگرانی بابت امنیت این افراد در مناطق اقلیم وجود ندارد.
ناظم دباغ نماینده اقلیم کردستان عراق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص حمله نظامی ترکیه به مناطق کردنشین سوریه گفت: به طور کل اقلیم کردستان نگران وضعیت کنونی منطقه است زیرا درگیریهای نظامی تبعات بسیار بدی برای مردم و کشورهای منطقه دارد.
وی ادامه داد: حمله نظامی و ناآرامی باعث بروز هرج و مرج و تهدیدات امنیتی و اجتماعی میشود که مهمترین آنها تقویت داعش است. کردهای سوریه نقش مهمی در مقابله با داعش داشتند و منطقه تحت کنترل خود را از حضور آنها پاکسازی و شرایط را به گونهای به وجود آورده بودند که این گروه توان بازسازی خود را نداشت اکنون با وضعیت پیش آمده ما نگران این هستیم که این گروه دوباره خود را بازیابی کند کما اینکه برخی اخباری که به ما رسیده حکایت از این موضوع دارد.
دباغ افزود: نکته دیگر بحث آوارگان است ما اکنون نزدیک به 300 هزار آواره کرد داریم که با توجه به درگیریهای اخیر این تعداد افزایش خواهد یافت و بنا به اطلاعاتی که داریم بخشی از این آوارگان به سمت مرزهای اقلیم کردستان در حرکت هستند. این مسئله فشار زیادی به حکومت اقلیم وارد خواهد کرد به هرحال بحث اسکان و ساماندهی و تامین مایحتاج اولیه این افراد مسئله مهمی است.
وی افزود: ما معتقد به دیپلماسی و مذاکره هستیم و به این امر باور داریم که با جنگ نمیتوان مشکلی را حل کرد.
وی درخصوص پویش تحریم کالاهای ترکیه که در شبکههای اجتماعی توسط کردها مطرح شده گفت: افرادی که در این شبکهها فعالیت میکنند کسانی هستند که کم میبازند و زیاد میبرند ما به عنوان یک حکومت رسمی نمیتوانیم احساسی و شعاری با موضوعات حساس برخورد کنیم. ما کرد هستیم و شرایط را درک میکنیم اما باید نکات زیادی را رعایت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید