احیای وزارت بازرگانی ۲۰۰۰ میلیارد تومان آب می‌خورد!

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که تشکیل دوباره وزارت بازرگانی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان هزینه دربردارد که در این شرایط اقتصادی برای دولت هزینه سنگینی است و انجام آن نیز ضرورتی ندارد.

عماد ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طرح دولت برای تشکیل دوباره وزارت بازرگانی اظهار کرد: دولت ابتدا قرار بود در راستای کوچک‌سازی خود اقدام کند تا از هزینه‌های کلان اداره دستگاه‌های اداری رها شود اما تشکیل دوباره وزارت بازرگانی با هزینه‌های کلانی که دارد، خلاف این رویه است. او با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی در این شرایط اقتصادی  ضرورتی ندارد، گفت: رسیدگی به امور بازرگانی وظیفه بخش خصوصی و اتاق بازرگانی است و دولت به دلیل بروکراسی سنگینی که دارد اساسا نمی‌تواند در این راستا قدم موثری بردارد. ایرانی با اشاره به هزینه‌هایی که تشکیل وزارت بازرگانی یا تجارت برای کشور دارد، اظهار کرد: اتخاذ این تصمیم در شرایط فعلی که دولت با کسری بودجه مواجه است حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان هزینه در بردارد، ضمن اینکه تعداد زیادی از نیروهای فکری و اداری را نیز به خود مشغول می کند.

    

واشنگتن پست پیش‌بینی فروپاشی اقتصاد ایران بی‌اساس است

واشنگتن پست در گزارشی ادعای فروپاشی اقتصاد ایران را بی‌اساس دانست.

به گزارش ایلنا به نقل از واشنگتن پست، کنث کاتزمان تحلیل گر کنگره آمریکا در مصاحبه واشنگتن‌پست گفت: پیش‌بینی‌هایی که درباره سقوط قریب الوقوع اقتصاد ایران شده بود، بی پایه و اساس‌اند. ایران هنوز حدود صد میلیارد دلار ذخایر ارزی در اختیار دارد و با همین شرایط، ایرانی‌ها دو سال دیگر هم می‌توانند دوام بیاورند. درست است که اقتصاد ایران تحت فشار است. اما ایران بی آن  که بخواهد نفت را بفروشد، هنوز هم تولیدات زیادی را در همسایگی‌اش می‌فروشد. شرکت‌های ایرانی در افغانستان به اجرای پروژه‌های ساختمانی می‌پردازند، کار تولید و صادرات خودرو ادامه دارد و گاز طبیعی به تعدادی از کشورها صادر می‌شود. ایران نشان داده است که می‌تواند به راحتی با کمترین امکانات دوام بیاورد ایران در این کار هنرمند است.

    

چهار بانک ایرانی در بین برترین‌های بانکداری اسلامی

در جدیدترین تحلیلی که درباره بازار مالی اسلامی منتشر شده، نام چهار بانک ایرانی در بین ۱۰ موسسه برتر فعال در بانکداری اسلامی به چشم می‌خورد

پژوهشکده پولی و ارزی بانک مرکزی اعلام کرد در گزارشی که از سوی موسسه «مارکت ریسرچ نست» و با عنوان «بازار مالی اسلامی در جهان» منتشر شده، چهار بانک ایرانی در جمع فعالان اصلی بازار مالی اسلامی حضور دارند.

بانک ملی ایران، بانک ملت ایران، بانک صادرات ایران و بانک مسکن ایران چهار بانکی هستند که نامشان در کنار دیگر بازیگران بزرگ حوزه فعالیت‌های مالی اسلامی به چشم می‌خورد. دیگر موسسه‌های فعالی که در کنار بانک‌های ایرانی در این لیست حضور دارند شامل بانک تجارت ملی عربستان، بانک اسلامی قطر، بانک عالینما عربستان، بانک اسلامی دوبی، خانه اعتبارات کویت و مای بانک مالزی می‌شود. این گزارش به طور ویژه در رابطه با حجم فعالیت‌ها، روند اقدامات جاری و توسعه بازار مالی اسلامی تحقیق کرده است و موضوعاتی مانند فرصت‌های سرمایه‌گذاری، سیاست دولت‌ها، دینامیک‌های بازار، زنجیره تامین و شرایط رقابتی در بازار مالی اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.

نوآوری‌های فناورانه و پیشرفت در این زمینه که به ترویج بهتر بانکداری اسلامی در جوامع می‌انجامد نیز از دیگر آیتم‌های تاثیرگذار در این مطالعات بوده است. بانکداری اسلامی، صنعت بیمه اسلامی، اوراق قرضه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری از مواردی بوده که در بررسی فعالیت‌ها مورد توجه قرار گرفته است.