حضور ۹ هنرمند ایرانی در رویداد آرت ابوظبی ۲۰۲۰
رویداد آرت ابوظبی 2020 با شرکت 70 گالری از سرتاسر جهان به صورت مجازی افتتاح شد. به گزارش هنرآنلاین در دوازدهمین دوره آرت ابوظبی که از 19 تا 26 نوامبر (29 آبان تا ششم آذر 99) در حال برگزاری است، گالری هلر از نیویورک، آثار سه هنرمند ایرانی شامل مارکو گریگوریان، رضا درخشانی و عارف منتظری را در کنار آثار تعدادی دیگر از هنرمندان منطقه خاورمیانه، آمریکا، پرو، هند و کره جنوبی عرضه کرده است. در بازدید مجازی از غرفه این گالری در بدو ورود یکی از آثار عارف منتظری با عنوان «آیینه شماره 11» (2014) به چشم میخورد که با استفاده از آیینه، پلیمر سفارشی، الگو با پوشش تیتانیوم کروم و تخته سهلا ساخته شده است. در یکی دیگر از اتاقهای این غرفه، اثری از ران هوانگ هنرمند کرهای خودنمایی میکند که «دوباره میآیند»(2020) نام دارد و با تکنیک دکمههای کاغذی، مهره، کریستال و سنجاق روی فریم پلکسیگلس اجرا شده است. در بخش دیگری از این غرفه یکی از تابلوهای خیرهکننده رضا درخشانی با نام «شکار طلا»(2019) به چشم میخورد که با تکنیک رنگ روغن و پاستل طلا روی بوم اجرا شده است. در بخشی دیگر از این غرفه یکی از کارهای کاهگلی مارکو گریگوریان مربوط به سال 1963 جلب توجه میکند که با متریال خاک و ترکیب مواد اجرا شده است. یکی از شاخصههای مهم هنری مارکو، علاوه بر تجاربی در فضاسازی پاپ، نزدیک شدن به نوعی مینیمالیسم است که با بهکارگیری کاهگل در برجستهسازی و بعدنمایی سطح اثر با تأکید بر مادهای جدید در نقاشی تجلی پیدا میکند.
اما در کنار گالری هلر از نیویورک و دوبی، گالری خاک از ایران هم آثار شش هنرمند ایرانی را در این دوره از آرت ابوظبی به نمایش گذاشته است: کوروش شیشهگران، گلناز فتحی، مسعود اخوان جم، ماندانا مقدم، مجتبی رمزی و نرگس هاشمی. در بازدید مجازی از غرفه این گالری در بدو ورود اثری به نام «گلدان»(2017) از کوروش شیشهگران جلب توجه میکند که با تکنیک اکریلیک روی کاغذ اجرا شده است. در این اثر هنرمند همچون کارهای گذشتهاش در پی کشف قابلیتهای بصری خطهای نواری بر زمینه سفید است. گاه از این خطوطِ درهم، فیگوری گرهخورده و یا شبهشمایلی پیچیده ساخته میشود و گاه به تمامی، به یک بیان انتزاعی میرسد. در یکی دیگر از اتاقهای مجازی این غرفه، اثری بدون عنوان از نرگس هاشمی دیده میشود که با تکنیک مارکر روی کاغذ اجرا شده است. داخل غرفه اثری بدون عنوان (2014) از ماندانا مقدم دیده میشود که با استفاده از آیینه اجرا شده است. چهار اثر بدون عنوان از گلناز فتحی نیز در بخشهای دیگر غرفه به چشم میخورد. دو مجسمه برنزی از مجتبی رمزی با عناوین «چارقد چل تکه ملکه آس» و «بودن» و مجسمهای از مسعود اخوانجم از دیگر آثار این غرفه است.
در دوازدهمین آرت ابوظبی در کنار گالری هلر و خاک، گالریهایی از کشورهای فلسطین، هند، کره جنوبی، امارات متحده عربی، انگلستان، فرانسه، آمریکا، اسپانیا، سنگال، تونس، چین، عربستان، ترکیه، آلمان، رومانی، لبنان و اوگاندا حضور دارند.
دیدگاه تان را بنویسید