سخنگوی کمیسیون آموزش در گفتوگو با ایلنا:
کنکور آخر و عاقبت ندارد
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تغییر در روند کنکور گفت: تمام صاحبنظران پذیرفتهاند که برگزاری کنکور اقدامی غلط است.
حمایت میرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص نامه رئیس مجلس به صدا و سیما مبنی بر توقف تبلیغات کنکور گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان نمونه فرمودند، فکری برای مسئله کنکور و مشکلاتی که ایجاد شده است؛ بشود. از این رو تکلیف صدا و سیما در زمینه کنکور مشخص است.
وی ادامه داد: برداشت من این است که شاید این تبلیغات مربوط به قراردادهایی است که قبلا بسته شده و بعد از این قراردادها شاید بتوان یک تصمیم جدی در خصوص پخش تبلیغات گرفت، از طرفی رهنمودهای رهبری در این زمینه یک فصلالخطاب است، زیرا ایشان به صراحت کنکور را به عنوان مشکل قلمداد کردند و فرمودند، این مشکل حل شود. میرزاده با اشاره به ایجاد استرس بین دانشآموزان توسط صدا و سیما گفت: همه نقش صدا و سیما در ایجاد استرس و فشار بین دانشآموزان و عدم اجرای سند تحول بنیادین را میدانند، این موارد در تبلیغات نهفته است و امیدوارم بعد از اینکه قراردادهایشان به اتمام رسید، خودشان تصمیم درستی در این زمینه بگیرند.
وی درباره اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کاهش 50 درصدی تبلیغات کنکور گفت: اینکه میگویند تبلیغات کنکور کاهش یافته درست است، ولی در هر حال بخش زیادی از برنامههای تلویزیونی مربوط به پخش آگاهی با موسساتی است که با آنها قرارداد بستهاند.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی همچنین به درآمد کلان مافیای کنکور اشاره کرد و گفت: مافیای کنکور طبیعتا دارای قدرت و درآمد کلانی هستند، قدرت به معنی پول است. اینکه درآمد آنها با هیچ کسی قابل مقایسه نیست، هیچ شکی نیست و اینکه منافع آنها در این تبلیغات هست، باز هم در آن شکی نیست و اینکه به نزد علما و بزرگان دین میروند نیز به معنای تایید آنها از سوی علما نیست، زیرا آنها در را به روی مراجعه کنندگان خود باز میگذارند.
وی تصریح کرد: تمام صاحبنظران پذیرفتند که برگزاری کنکور اقدامی غلط است و راهی که میرویم نیز اشتباه است. در داخل همان موسسات کنکور بالاخره افراد صاحبنظری وجود دارند که میتوانند، راههای بهتری برای پول درآوردن پیدا کنند. نمیتوان نظام آموزشی و اهداف آن را به خاطر پول تحت شعاع قرار داد.
میرزاده با اشاره به اینکه انتظار میرود همه صاحب نظران و کسانی که دلشان برای کشور میسوزد به جای ایجاد التهاب در جامعه، باید برای پیدا کردن راهحل کمک کنند، گفت: باید برای داوطلبان کنکور محیطی آرام و بدون فشار روحی در نظر گرفت تا در شرایط طبیعی و بدون یک زمانبندی خاص(زمان کنکور) تحصیل خود را دنبال کنند.
وی در واکنش به اینکه بسیاری از دانش آموزان برای کسب سوابق تحصیلی مناسب به دنبال ترمیم معدل هستند و در این زمینه دچار دوگانگی شدند، گفت: این موارد هم باید برداشته شود و ضرورتی ندارد. باید به آموزش و پرورش فرصتی داده شود تا خودش یک راهکاری ارائه دهد، نیازی هم به ترمیم معدل نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: همیشه سوابق تحصیلی به معنای معدل نیست. اجازه بدهیم روی این مسئله بحث شود، زیرا اگر باز هم بحث سوابق تحصیلی و مدرک مطرح شود دوباره یکسری دنبال کاغذ و کارنامه میروند. از طرفی سوابق تحصیلی مربوط به یکسال نیست، بلکه مربوط به ۱۲ سال تحصیل دانشآموز و فعالیتهای علمی، فرهنگی، هنری و مهارتی او است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید اجازه دهیم صاحبنظران و کارشناسان نظر بدهند تا بتوان یک نظام آموزشی مناسب برای سنجش طراحی کرد. فعلا سازمان سنجش ما سازمان کنکور است، در حالی که سنجش میتواند به خودی خود از ابزارهای کنکور باشد از طرفی هزاران راه برای سنجش مهارت و توانایی افراد وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید