رئیس سازمان منابع طبیعی: دست افراد مخل مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی، کوتاه شده است
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که در گذشته انتخاب شرکتهای مجری طرحهای جنگلداری بخصوص در شرق استان مازندران به صورت سلیقهای انجام شده است، گفت: قبلا دستهای پشتپردهای بودند که نمیخواستند طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی به نتیجه برسد، اما اکنون به لطف الهی، این دستها بسیار کوتاه شده است.
«عباسعلی نوبخت» معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت تکمیل طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی اظهار داشت: قبلا دستهای پشتپردهای بودند که نمیخواستند این طرح به نتیجه برسد، ولی با قاطعیت جلوی آنها ایستادهایم و اکنون به لطف الهی، دست افراد ذینفوذی که نمیخواستند طرحهای جنگلداری نوینی برای جنگلهای شمال کشور تدوین و اجرا شود، بسیار کوتاه شده است و امیدواریم با همراهی مسئولان ارشد دولت و نمایندگان محترم مجلس، بتوانیم این دستها را به طور کامل قطع کنیم.
وی افزود: ما در تلاش هستیم که طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی را حتما تا پنج سال آینده به نتیجه برسانیم و در تمام عرصههای جنگلی شمال کشور اجرایی کنیم، چراکه معتقدیم این طرح میتواند باعث تغییر اساسی در زندگی جوامع محلی حاشیه جنگلهای شمال شود. ما طرح مدیریت پایدار را برای تمام ۱۰۴ حوضه آبخیز مربوط به جنگلهای هیرکانی تدوین کردهایم و در آن، صرفا به مسائل مربوط به منابع طبیعی و جنگلداری توجه نکردهایم، بلکه تمام مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مربوط به عرصههای جنگلی شمال نیز مد نظر قرار گرفته است.
برخورداری طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی از ۷۵ لایه مطالعاتی
نوبخت با بیان این که طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی از ۷۵ لایه مطالعاتی برخوردار است، عنوان کرد: در سال گذشته تدوین طرحهای نیمهتفصیلی برای تمام ۱۰۴ حوضه آبخیز جنگلهای هیرکانی به پایان رسید و تلاش میکنیم تا پایان امسال تدوین طرح تفصیلی و اجرایی برای ۱۹ حوضه آبخیز را تمام کنیم. در این طرح، ۹ کاربری مختلف برای هرکدام از حوضههای آبخیز پیشبینی شده است تا جلوی بخشینگری گرفته شود؛ با همین هدف، در طرح مدیریت پایدار، علاوه بر مسائل مربوط به جنگلداری، به حوزههای معیشتی جنگلنشینان و موضوعات مرتبط با اقتصاد جنگل نیز توجه کردهایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: علاوه بر مطالعات میدانی که توسط کارشناسان سازمان و با همکاری اساتید و دانشجویان منابع طبیعی دانشکدههای سراسر کشور در جنگلهای هیرکانی انجام میشود، در ستاد سازمان منابع طبیعی نیز جلسات مداومی را برای تکمیل مطالعات تفصیلی و اجرایی طرحهای مربوط هرکدام از حوضههای آبخیز جنگلهای شمال برگزار میکنیم. البته شکی نیست که زمانی این طرحها قابلیت اجرا خواهند داشت که اعتبارات مربوط به آنها توسط سازمان برنامه و بودجه در لوایح بودجه سنواتی کشور پیشبینی شود و نمایندگان محترم مجلس نیز اعتبارات پیشبینیشده را به تصویب برسانند.
نوبخت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر علت تاخیرهایی که بعضا در پرداخت حقوق و مزایای نیروهای شرکتی یگان حفاظت منابع طبیعی و قرقبانهای جنگلهای شمال ایجاد میشود، توضیح داد: براساس قراردادهایی که برای اجرای طرحهای جنگلداری بین سازمان منابع طبیعی با شرکتهای مجری طرح بسته میشود، این شرکتها باید از سطحی از توان مالی برخوردار باشند که بتوانند تا پیش از دریافت بودجه از طرف سازمان، خودشان تا سه ماه حقوق نیروهای قرقبان تحت استخدام خود را بپردازند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در دوره فعلی، تلاش کردهایم که تمام شرکتهای متولی برای اجرای طرحهای جنگلداری در جنگلهای هیرکانی را براساس اصول علمی و قانونی انتخاب کنیم، ولی متاسفانه در دورههای قبلی، در برخی استانها، انتخاب این شرکتها به صورت سلیقهای انجام شده است. البته در حال حاضر شرکتهای فعال در استان گیلان مشکلی در پرداخت حقوق قرقبانهای خود ندارند و بیشترین مشکل در این زمینه مربوط به شرکتهای فعال در شرق استان مازندران یعنی شرکتهای تحت قرارداد با ادارهکل منابع طبیعی مازندران- ساری است که در گذشته به صورت سلیقهای انتخاب شدهاند.
وی در پایان تصریح کرد: انکار نمیکنیم که بودجه لازم برای اجرای طرحهای جنگلداری در سال جاری به اندازه کافی توسط سازمان منابع طبیعی به شرکتهای مجری طرح پرداخت نشده است، ولی در تلاش هستیم که در ماههای آینده اعتبارات لازم را به صورت کامل از دولت دریافت کنیم و به این شرکتها بپردازیم تا مشکلاتی که برخی شرکتها در زمینه پرداخت حقوق قرقبانهای خود با آن مواجه شدهاند، بهزودی حل شود.
دیدگاه تان را بنویسید