عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
عملکرد وزیر ارتباطات نشان از ضعف او و کابینه رئیسی دارد
بیش از ۱۰۰ روز از اتفاقات و اعتراضات در کشور گذشته و امروز فضا تقریبا آرام شده است، اما با این وجود تا این لحظه خبری از برداشتن فیلتر پیامرسانهای خارجی به گوش نمیرسد. این در حالی است که موضوع تنها فیلترشدن اپلیکیشنها نیست، بلکه سرعت اینترنت هم هر روز یک پله پایین و پایینتر میآید و در کمال تعجب عیسی زارعپور وزیر ارتباطات در این باره میگوید، سرعت پایین به دلیل استفاده از فیلترشکنها است!
در همین خصوص جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عملکرد وزیر مربوطه در گفتوگو با جماران، گفته است: زمانی که وزیر ارتباطات اعلام میکند من در قطع ارتباطات اختیاری ندارم و شورای امنیت کشور تصمیم میگیرد، به نظرم این ضعف او و کابینه رئیسی است؛ مردم به رئیسی رأی دادند که از حقوقشان حمایت کند!
نمیشود وزیر ارتباطات نسبت به قطع اینترنت خود را بیمسئولیت نشان دهد
او با بیان اینکه یکی از حقوق رئیسجمهور اجرای قانون اساسی و نظارت بر آن است، ادامه داد: شما که نمیتوانید به هر بهانهای اجازه دهید که شورای امنیت کشور و هر نهاد دیگری در کشور حقوق مسلم در قانون اساسی را نقص کنند، آن هم به این بهانه اینکه شش نفر در خیابان یا دور میدانی جمع شدهاند! ما کشوری مبتنی بر دموکراسی و رأی مردم هستیم و مردم حق دارند راهپیمایی و اعترض کنند؛ شاید ۱۰ یا ۲۰ سال بعد دیگر هم در هر خیابان و شهری چهار نفر شعار دادند؛ این دلیل نمیشود که اینترنت مردم را قطع کنید و وزیر ارتباطات هم خود را بیمسئولیت نشان دهد و نسبت به هزینهی سنگینی که به زندگی مردم وارد میشود بیاعتنا باشد.
وی یادآور شد: اگر در اسناد حقوق بشری در جهان مراجعه کنیم، این امر در زمره حقوق بشر و انسانی تعریف شده است. ارتباطات دسترسی حق نشر افکار و ارتباط با دیگران است. زندگی امروزی ما برای کار، تحصیل، پژوهش، فعالیت اقتصادی و اجتماعی به اینترنت و افزایش سرعت و بهبود زیرساختها ارتباط مستقیم پیدا کرده است. از پیدا کردن پزشک، یک آدرس، دارو و یا خرید از یک سایت تا ارتباطات شخصی به اینترنت با سرعت و کیفیت مناسب احتیاج داریم. به دلیل اتفاقات اخیر عدهای اغتشاشات را بهانه قرار دادند و نقص آشکار حقوق مردم را در حوزه ارتباطات انجام میدهند.
وی یادآور شد: امروز کسب و کار مردم در بستر اینترنت دچار مشکل شده است؛ ارتباطات فردی، دسترسی به فعالیت آزاد، سایتها و مراکز پژوهشی دچار مشکل شده است. ما امروز در باز کردن یک ایمیل هم دچار مشکل هستیم، برخی سایتها بدون جهت فیلتر شده است. مثل این میماند که به خاطر چند تصادف کل خیابان را ببندند! بر چه اساسی وزیر یا هر مقامی در کشوری حقوق مردم را محدود میکنند؟!
نقص آشکار حقوق مردم در حال وقوع است
این نماینده مجلس تاکید کرد: من به عنوان یکی از نمایندگان مجلس معتقدم اقدام وزیر ارتباطات نشانهی ضعف مدیریتی شدید در حوزه نظارتی خودش است؛ نقص آشکار حقوق مردم در حال وقوع است. اگر ما در مجلس همراهی پیدا کنیم در مقابل وزارت ارتباطات به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت و محدود کردن حقوق مردم اقدام نظارتی شکل میدهیم. من طرح سوال از وزیر کرده بودم که هنوز در کمیسیون مربوطه است و به صحن نیامده که بپرسم چرا سرعت اینترنت پایین است و چرا ایشان اقدامی نمیکند، ولی متأسفانه هنوز این سوال از سوی هیئت رئیسه و کمیسیون مربوطه به صحن نیامده است.
وی در مورد وضع اینترنت در دولت سابق گفت: در زمان حسن روحانی هم در بحث ارتباطات ایراداتی بود اما نه در این حد! ولی در مقطعی که حوادثی رخ داد اینترنت برای یک یا دو هفته قطع و سپس وصل و به سرعت قبل برگشت و فضا برای بازگشت سایتها و برنامههایی چون اینستاگرام واتساپ فراهم بود و تنها تلگرام فیلتر شد که آن هم به خواست دولت نبود، بلکه به خواست یک قاضی بود که کشور را دچار مشکل کردند و سپس میلیاردها تومان خرج کردند تا مردم را به اپلیکیشنهای داخلی ببرند و آن هم جواب نداد.
دیدگاه تان را بنویسید