رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:
پیشگیری از خشونت باید در اولویت مسائل جامعه باشد
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران میگوید: تاملی بر آمارها و دادههای ارایه شده در خصوص پروندههای تشکیل شده در حوزه خشونت گویای این نکته است که پیشگیری از خشونت باید موضوع دارای اولویت بیشتر باشد.
به گزارش ایسنا، سید حسن موسوی چلک گفت: امروزه یکی از موضوعاتی که نگرانی جدی ایجاد کرده است موضوع آسیبهای اجتماعی است که خشونتها به شکلهای مختلف از جمله خشونتهای اجتماعی و خانگی از جمله مصادیق آن هستند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه به برخی آمارهای ارائه شده توسط پزشکی قانونی کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ تعداد ۵۷۴ هزار و ۹۶۱ پرونده در حوزه نزاع حقیقی صورت گرفته است که از این تعداد ۳۸۷ هزار و ۷۷۴ پرونده به مردان و بقیه به زنان اختصاص دارد که به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۷۰۷ پرونده تشکیل شده است. بر اساس این آمار بیشترین خشونتها به ترتیب در تابستان، بهار، پاییز و زمستان اتفاق افتاده است.
موسوی چلک به آمارهای خشونت خانگی هم اشاره کرد که بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در سالهای مختلف و آمارهایی که دکتر مسجدی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور برای سال ۹۹ در هفته قوه قضاییه به رسانهها داده است هم خشونتهای خانگی اعم از همسرآزاری و کودکآزاری و خودکشی روند افرایشی داشته است. البته این را هم بگویم که همه موارد مرتبط با خشونت در پزشکی قانونی ثبت نمیشود زیرا مراجعه نمیکنند ولی همین آمارها و دادهها هم گویای این است که روند رو به رشد خشونت باید همه ما را نگران کند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه بیان کرد: اگر میخواهیم روی پیشگیری از خشونت کار کنیم ضروری است که روی مولفههای دیگر از قبیل ارتقای سلامت روانی و اجتماعی، سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی، تقویت هویت فرهنگی و... کار کنیم و برنامهها متناسب با شرایط هر استان و مبتنی بر شواهد واقعی تدوین و اجرا شود. گاهی اوقات تصمیمگیریهای ما زمینه ابراز این نوع رفتارها را فراهم میکند. مانند موضوع افزایش قیمت بنزین، یا مشکلی که برای حق آب در استان خوزستان و برق و... افتاد، یا داستان طرح مربوط به فضای مجازی و....، مراقب باشیم تا تصمیمهایی نگیریم که زمینه بروز رفتار خشونتآمیز را بسترسازی کنیم.
موسوی چلک در پایان گفت: تعیین اولویتهای پژوهشی در زمینه ارتقای سلامت روانی و اجتماعی و پیشگیری از خشونت و استفاده از ظرفیت پایاننامههای مقطع کارشناسی ارشد و رسالههای مقطع دکتری میتواند ظرفیت خوبی برای تقویت پژوهشهای مرتبط با این حوزه باشد.
افزایش آسیبهای اجتماعی در تهران
در همین راستا رئیس شورای شهر تهران گفت: به دلیل مسایل اقتصادی و کرونا، آسیب اجتماعی در تهران نه تنها کاهش پیدا نکرد و بلکه افزایش نیز یافت و شورای شهر جدید باید به این موضوع بپردازد.
محسن هاشمی پس از آخرین جلسه شورای پنجم در جمع خبرنگاران گفت: انسان بر اساس برنامهها به بعضی از مسائل نمیپردازد و بعد زود دیر میشود و فرصت از دست میرود.
او با اشاره به پیگیری دو موضوع مهم در شورای شهر گفت: آنچه برای من مهم بود دو نکته آلودگی هوا و آسیبهای اجتماعی بود. ما در بخشی از تجهیز سیستم حمل و نقل عمومی به سیستمهای ضد آلودگی هوا موفق نبودیم و نتوانستیم تامین واگن و اتوبوس برقی را اجرایی کنیم. البته باید این موارد توسط دولت تامین میشد که به دلیل تحریم اتفاق نیفتاد.
هاشمی افزود: نکته دوم مسأله آسیبهای اجتماعی بود که معیشت مردم دچار مشکل بود اما به دلیل مسایل اقتصادی و کرونا، آسیب اجتماعی در تهران نه تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه افزایش نیز یافت.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه توقع است شورای شهر ششم به مسائلی چون صیانت از باغات، شهر نفروشی، تکثر فرهنگی و مطالعات پیش از عملیات عمرانی شهر توجه داشته باشد،گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی نیز بسیار مهم است و از شورای شهر جدید درخواست دارم تا از مسایل موجود در این زمینه غفلت نکنند.
دیدگاه تان را بنویسید