رئیس پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد
افزایش آمار سرقت با خاموشی معابر
رئیس پلیس آگاهی ناجا درباره ارتباط خاموشی معابر و بزرگراهها با آمار جرایم گفت: خاموشی معابر و بزرگراهها در افزایش سرقتها به ویژه سرقتهای خرد تاثیر دارد به نحوی که در دی ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سرقتها ۱۸ درصد افزایش داشت.
به گزارش ایسنا، سردار محمد قنبری با اشاره به سهم ۹۲.۳ درصدی سرقتها از کل جرایم اظهار کرد: از این سهم اشاره شده؛ ۹۸ درصد سرقت عادی محسوب میشود و از این ۹۸ درصد سرقتها؛ سهم سرقتهای خرد ۴۸ درصد و سهم سرقتهای مهم اعم از سرقت منزل، خودرو و مغازه و ... ۴۲ درصد است.
وی در توضیح بیشتر ادامه داد: پیشتر اشاره کردم که ۹۲.۳ از مجموع کل جرایم، سهم سرقتهاست، در میان جرایم، جعل و کلاهبرداری سهم۷.۳ درصدی دارد)۵ درصد کلاهبرداری و ۲.۳ درصد جعل)، جرایم جنایی نیز شامل سرقتهای مسلحانه، قتل عمد، آدمربایی، تجاوز به عنف و ... در میان کل جرایم سهم ۴دهم درصدی دارند.
افزایش کشفیات در حوزه سرقت
سردار قنبری با بیان اینکه طی ۱۰ ماهه سال جاری در مجموع کل سرقتها ۹ درصد افزایش وقوع داشته ایم، تاکید کرد: البته باید بگویم علیرغم افزایش سرقتها، کشفیات پلیس نیز ۱۶.۲ درصد افزایش داشته است.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت عنوان کرد: راهاندازی این قرارگاه به معنا تمرکز پلیس در پیشگیری از وقوع سرقت، افزایش کشفیات و تعیین سهم و نقش سازمانهای برون سازمانی و غیرپلیسی در وقوع برخی جرایم چون سرقت است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه با شیوههای علمی و بهرهوری از تجهیزات نوین و به روز درصددیم که جرایم را کشف کنیم، خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری میزان کشفیات قتلها ۹۷.۴ درصد و آدم ربایی ۱۰۰ درصد بوده است و بهطورکلی باید بگویم در مجموع جرایم جنایی ۹۶.۹ درصد کشف جرم داشتهایم.
این مقام ارشد انتظامی درباره روند استرداد اموال مکشوفه به مالباختگان عنوان کرد: این موضوع یکی از رویکردهای جدی پلیس آگاهی ناجاست و در اثبات این ادعا با راه اندازی سامانه «نما» در تلاشیم که فرآیند استرداد اموال به مال باختگان هر چه سریع تر اتفاق بیفتد ، البته با تعیین سازوکارهایی به دنبال به روزرسانی این سامانه هستیم.
وی تاکید کرد: مبنای عمل ما در پلیس آگاهی ناجا افزایش سرعت کشف (کاهش زمانی فاصله وقوع جرم تا کشف) است؛ یعنی درصددیم ضمن کاهش زمان کشف، کشفیات به صورت کامل اتفاق بیفتد؛ یعنی اموال مکشوفه به مالباختگان مسترد شود، لازم است که در همین جا بگویم که نیازمند مشارکت مردم هستیم به طوری که اموال مجهز به کد شناسایی، تصاویر و یا ... شوند.
تبعیضی در پیگیری پروندهها نداریم
سردار قنبری همچنین با رد هرگونه تبعیض در پیگیری پروندهها تاکید کرد: همه پروندهها از نظر پلیس مهم و حائز اهمیت هستند؛ از نظر ما هر جرمی که صورت گرفته و شهروندی مورد تعدی واقع شده باید پرونده تشکیل شود و این پرونده را با رویکرد و نگاه مهم و اولویت دار دنبال می کنیم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا توضیح داد: برخی از پروندهها که مربوط به افراد مشهور و سرشناسی چون هنرمندان، ورزشکاران و ... است، به دلیل نشر و پرداختی که در فضای مجازی یا رسانهها صورت می گیرد برجسته می شود ، در حالی که وقتی حادثه ای برای یک فرد عادی اتفاق میافتد این گونه بزرگنمایی یا برجسته نمیشود، در هر حال ما به همه موضوعات با رویکرد «مهم» و «اولویت دار» نگاه میکنیم و تبعیضی در پیگیری پروندهها و تلاش برای کشفیات نداریم.
وی اشاره کرد: چندی پیش یک فرد شرور سابقه دار در اقدامی خشن و تاثیرگذار در جامعه، اعضای یک خانواده و مهمان آنها را به قتل رساند، این فرد در فضای مجازی با انتشار تصاویری کنار محافظان خود بهگونهای درصدد القای این مطلب بود که پلیس نمیتواند اقدامی انجام دهد در حالی که در کمتر از ۲۰ روز در آپارتمانی با وجود دو محافظ مسلح به دام افتاد.
سردار قنبری تاکید کرد: مقصود من از طرح این موضوع این است که در پیگیری پروندهها تبعیضی نداریم پلیس هرگز یک پرونده را به صورت سفارشی یا ویژه دنبال نمیکند بلکه نیروی انتظامی همه پروندهها را بر مبنای وظیفه ذاتی و قانونی و با هدف کشف و ارتقای امنیت پیگیری و رسیدگی میکند.
دیدگاه تان را بنویسید