دیروز رئیس جمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد استفاده از ماسک از روز یکشنبه در مکان‌های عمومی و سرپوشیده اجباری است.

حسن روحانی گفت: از 15 تیرماه استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی شلوغ باید اجباری باشد و چنانچه کسی بدون ماسک به دستگاه، نهاد یا ارگانی برای دریافت خدمت مراجعه کرد، باید از او بخواهند ماسک داشته باشد.

وی با بیان اینکه اگر کارمندی ماسک نزد باید او را به خانه برگردانند، ادامه داد: باید از حضور کارمندان و کارکنان در ادارات و دستگاه‌ها در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک، جلوگیری شود.

روحانی مساله شیوع کرونا را در ایران به یک معضل فرهنگی تعبیر کرد و گفت: هرکسی مبتلا شد، باید بگوید به قرنطینه برود و ایزوله کند. آزمایشگاه‌های ما هم موظف هستند اطلاع دهند وگرنه نمی‌شود که فردی آلوده شد برود بقیه را آلوده کند، بنابراین ما اگر می‌خواهیم به یک نفری نزدیک شویم مبنا را باید بر این بگذاریم که او مبتلا به ویروس کروناست.

روحانی یادآور شد: به کمیته بهداشتی و امنیتی می‌گویم راجع به کسانی که بیماری را مخفی می‌کنند طرحی بیاورند و آن را تصویب کنیم. مخفی کردن بیماری نوعی تجاوز به حقوق دیگران است. من که بیماری‌ام را مخفی می‌کنم و نمی‌گویم؛ نسبت به خانواده، دوست، همکار، سایر افراد مسئولیت دارم. وقتی ابتلای خود را اطلاع نمی‌دهم و حتی ماسک هم نمی‌زنم درست نیست. باید این فرهنگ را جا بندازیم که ماسک استفاده کنیم و بیماری خود را اطلاع دهیم تا از بیماری عبور کنیم.

2449 ابتلای جدید و 148 جان‌باخته طی 24 ساعت

آخرین آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد وضعیت کرونا به سرعت در کشور اوج می‌گیرد،

دیروز سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در 24 ساعت گذشته دو هزار و ۴۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۴۸ تن از آنها بستری شدند.

به گفته سیماسادات لاری در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱ هزار و ۴۰۸ نفر رسید.

او گفت: استان‌های خوزستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های تهران، فارس، اصفهان، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان، البرز و لرستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

ابتلای ۱۸ میلیون ایرانی تاکنون

عضو کمیته کشوری کرونا درباره تاثیر همه‌گیری بیماری آنفلوانزا در فصل پاییز بر تشدید اپیدمی کرونا، گفت: تنها راهکار قطع زنجیره انتقال کرونا، رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌هاست و در همین راستا برای پیشگیری از بروز فاجعه در فصول سرد سال، باید نسبت به واکسیناسیون افراد در معرض خطر و آسیب‌پذیر برنامه‌ریزی کنیم.

دکتر مسعود مردانی با اشاره به احتمال شیوع شدیدتر کرونا در فصل پاییز و تبعات همزمانی آن با آنفلوانزای فصلی، به ایسنا گفت: بروز موارد آنفلوانزا همه ساله در شروع فصل سرد سال اجتناب ناپذیر بوده ولی پاییز امسال با سایر پاییزها تفاوت عمده‌ای دارد، چراکه تمام دنیا درگیر بیماری نوپدید کووید ۱۹ است.

وی با بیان اینکه هنوز برای کرونا درمان استاندارد و واکسن پیشگیری قابل توجهی تولید نشده است، عنوان کرد: تنها باید با رعایت مسایل بهداشت فردی و اجتماعی، اصول فاصله گذاری و استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست نسبت به مقابله با کرونا و قطع زنجیره انتقال آن اقدام کنیم. وی با اشاره به اهداف اپیدمیولوژیک تست‌های سرولوژی گفت: برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا، از این تست استفاده می‌شود که در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند. این فوق تخصص عفونی با بیان اینکه تست‌های سرولوژی برای تشخیص بیماری استاندارد نیست، گفت: مشکل این تست‌ها این است که اگر IgG  فرد مثبت شود، دچار تصور کاذب ایمنی در برابر بیماری می‌شود و پس از آن بدون رعایت اصول بهداشتی یا پوشیدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به مسافرت رفته یا در اجتماعات شرکت می‌کند که اقدام درستی نیست.