وزیر خارجه آلمان حرف تازهای درمورد برجام نداشت:
نمیتوانیم معجزه کنیم
وزیر خارجه آلمان گفت: حفظ برجام در صورتی امکانپذیر است که تمام طرفها به تعهداتشان پایبند باشند. آلمان و اتحادیه اروپا سعی میکنند عدم حضور آمریکا در برجام را جبران کنند و باعث حفظ برجام شوند ولی ما این مسأله که چون یک طرف تعهداتش را کاهش داده است، طرف دیگر هم تعهداتش را کاهش دهد نمیپذیریم. به عنوان دیگر طرفهای برجام، برای انجام تعهدات برجامیمان تلاش میکنیم، اما نمیتوانیم معجزه کنیم.
هایکو ماس، در سفر به تهران سفر کرده در نشست خبری مشترک با محمدجواد ظریف ادامه داد: آلمان همچنان از برجام حمایت میکند و اعتقاد داریم رسیدن به این توافق کار صحیح و درستی بود و آن را به رسمیت میشناسیم که ایران خواهان دریافت حقوق خود در چارچوب برجام است تا بتواند از منافع آن استفاده کند.
محمدجواد ظریف: اگر قرار باشد درباره رفتار تشنج آفرین در منطقه صحبت شود دیگران باید پاسخ دهند، ضمن اینکه ما یک تفاوت دیگری هم با دیگران داریم و آن این است که ما هفت هزار سال است که در این منطقه هستیم؛ دیگران از کجا آمدهاند؟
وی با اشاره به راهاندازی اینستکس، گفت: ما تلاش میکنیم تا امکان تجارت و رشد اقتصادی را برای ایران فراهم کنیم؛
در این زمینه اینستکس راهاندازی شده که از طریق آن سعی میکنیم تبادلات مالی امکانپذیر باشد و شرکتهای اروپایی بتوانند فعالیت کنند و ایران هم بتواند از منافع برجام استفاده کند.
به رسمیت شناختن اسرائیل جزء اصول آلمان است
این دیپلمات اروپایی با بیان اینکه در منطقه خاورمیانه شرایط حساس و جدی است، تصریح کرد: افزایش تنش و خارج شدن آن از کنترل به نفع هیچکس نیست. ما تأکید داریم که از تلاشهای سازمان ملل برای حل این بحرانها حمایت شود. بحرانهای موجود راه حل سیاسی دارد. ما میخواهیم که با ایران در این زمینه همکاری کنیم چون ایران در منطقه نفوذ دارد و به نفع کل منطقه است که درگیریهای نظامی متوقف شود. وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ به سوالی در مورد روابط آلمان با اسرائیل گفت: این مسئولیتی است که ما به گردن داریم. دوستی نزدیکی بین آلمان و اسرائیل وجود دارد و به رسمیت شناختن حق موجودیت اسرائیل جزو اصول آلمان است و این موضوع قابل بحث نیست، اکنون هم که در تهران حضور داریم، تغییری در مواضع ما نیست.
تلاش میکنیم در ایران جنگ نشود
ماس با بیان اینکه ایران در منطقه کشور پر نفوذی است، گفت: در سفرم به منطقه دریافتم هیچ کسی خواهان افزایش تنش نیست. در سفری که چند روز گذشته به منطقه داشتم دیدم که عواملی بر منطقه از خارج تاثیرگذارند اما کشورهای منطقه هم باید با هم گفتوگو کنند. من در هر جایگاهی باشم از این گفتوگوها حمایت میکنم. وزیر خارجه آلمان در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در سوریه و یمن جنگ است و اینجا (ایران) جنگ نیست و تلاش میکنیم این طور بماند. وی تاکید کرد: تنش در منطقه بسیار خطرناک است و ممکن است با این شرایط یک مکانیزم زنجیرهای راه بیفتد و از کنترل خارج شود. آلمان عضو شورای امنیت سازمان ملل است و تلاش داریم که از این امر جلوگیری کنیم.
وزیر خارجه آلمان: دوستی نزدیکی بین آلمان و اسرائیل وجود دارد و به رسمیت شناختن حق موجودیت اسرائیل جزو اصول آلمان است و این موضوع قابل بحث نیست، اکنون هم که در تهران حضور داریم، تغییری در مواضع ما نیست
ظریف: آغازکننده هیچ جنگی نخواهیم بود
وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خبری گفت: جمهوری اسلامی به تعهدات بینالمللی خود پایبند است. 19 گزارش آژانس این واقعیت را نشان میدهد اما جمهوری اسلامی موظف است از حقوق ملتش هم دفاع کند. محمدجواد ظریف با اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران و ضرب الاجل 60 روزه به اروپا گفت: اقدامات جدید جمهوری اسلامی ایران منطبق بر حقوق شناخته شدهاش در ماده 36 است. ما آمادگی داریم این اقدامات را ادامه دهیم، متوقف کنیم یا بازگشت دهیم؛ حسب میزانی که شرکای ما نسبت به تعهداتشان در برجام اقدام عملی کنند. وی در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی تاکید کرد: ما آغازکننده هیچ جنگی نبوده و نخواهیم بود اما کسی که با ما جنگ را شروع کند آن کشور پایاندهندهاش نخواهد بود. وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد که «ما صرفاً بر اجرای برجام تاکید داریم» و ادامه داد: توجه دوستان اروپایی را بر مواد ۱ تا ۳ ضمیمه ۲ برجام جلب میکنم و همینطور بیانیههای کمیسیون مشترک برجام و تعهداتی که از سوی کشورهای ۱+۴ در آنها شکل گرفت.
اول اجرای برجام، بعد درخواست توافقی دیگر
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار اشپیگل مبنی بر اینکه از سوی آمریکا و اروپا درخواست شده که خارج از برجام درباره مسائل موشکی ایران و نقش ایران در منطقه گفتوگو شود آیا امکان شکلگیری این مذاکرات وجود دارد گفت: درباره این بحثهایی که آمریکا و اروپا مطرح میکنند دو نکته مهم است. اول اینکه یک توافق داریم که حاصل دو سال مذاکرات فشرده و ۱۲ سال کار دیپلماسی است، آیا این توافق را اجرا کردند که توقع گفتوگو درباره مسائل دیگر دارند؟ آنها اول باید نشان دهند که توافق با آمریکا فایده دارد یا نه بعد درخواست گفتوگو برای یک توافق دیگر کنند. ظریف درباره ادعاهای آمریکا و اروپا در مورد آنچه «نقش بیثباتکننده» ایران در منطقه میخوانند اظهار کرد: چه کسی باعث بیثباتی در منطقه است آیا ما بودیم که به صدام حسین سلاح دادیم؟ آیا ما بودیم که از القاعده حمایت کردیم؟ ما بودیم که نخستوزیر لبنان را زندانی کردیم؟ ما هستیم که هر روز غیرنظامیان یمنی را بمباران میکنیم؟ ما از داعش و جبهه النصره در سوریه حمایت میکنیم یا سلاحهای آمریکایی بود که از طرف عربستان در اختیار آنها قرار داده شد؟ آیا ما مناطق (قدس و جولان) اشغالی کشور دیگری را به دیگری بخشیدیم؟
ما هستیم که در لیبی و سودان شر به پا میکنیم؟ وی ادامه داد: اگر قرار باشد درباره رفتار تشنج آفرین در منطقه صحبت شود دیگران باید پاسخ دهند، ضمن اینکه ما یک تفاوت دیگری هم با دیگران داریم و آن این است که ما هفت هزار سال است که در این منطقه هستیم دیگران از کجا آمدهاند؟
تنها راه کاهش تنش توقف جنگ اقتصادی است
وی ادامه داد: ما همواره از گفتگو با همسایگانمان استقبال میکنیم. اما تنش در منطقه ما نتیجه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران است و شخص آقای ترامپ اعلام کرده است که «ما در جنگ اقتصادی علیه ایران هستیم.» تنها راه کاهش تنش در منطقه توقف جنگ اقتصادی است، نمیشود توقع داشت که جنگ اقتصادی علیه مردم ایران ادامه داشته باشد و کسانی که این جنگ را راه انداختهاند و یا از آن حمایت میکنند در امان باشند. ما معتقدیم که آلمان و اتحادیه اروپا میتوانند به این کاهش تنش کمک کنند و از ایفای نقش آنها در این زمینه استقبال میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید