استاد ژئوپلیتیک و تحلیلگر سیاست خارجی گفت: ما وارد زمانی شده‌ایم که احتمال گفت‌و‌گو بین ایران و دولت جدید آمریکا، بیش از هفته‌های گذشته است و شانس گفت‌و‌گو بالا رفته است. در نتیجه بعید می‌دانم در این مرحله، شاهد یک برخورد قهرآمیز و تنش آفرین با آمریکا باشیم؛ البته مشروط بر آن که شرایط عادی پیش برود. افراد تندرو همیشه بوده‌اند و خواهند بود. تندرو‌ها همه جای دنیا هستند؛ مهم این است که نظام چه تصمیمی گرفته باشد. 

عبدالرضا فرجی‌راد درباره مذاکره میان ایران و آمریکا به فرارو اظهار کرد: به اعتقاد من با توجه به صحبت‌هایی که این روز‌ها از مقامات می‌شنویم (به ویژه آخرین صحبت‌های رئیس جمهور)، آنچه که رئیس جمهور و شورای عالی امنیت با تایید رهبری انجام خواهند داد، در نهایت، پیش خواهد رفت. سایرین هم مختار و آزادند نظر خود را اعلام کنند. در زمان گفت‌و‌گو‌های برجامی هم شاهد برخی اختلاف‌ها بوده‌ایم، اما وقتی نظام بر اساس اصول و قواعدی تصمیم خود را می‌گیرد، این تصمیم‌ها همانطور که باید، پیش می‌رود.

وی در ارتباط با اینکه شانس چنین مذاکره‌ای چقدر است، توضیح داد: صحبت‌های ترامپ، پیش از انتخابات و صحبت‌هایی که او و اطرافیانش طی روز‌های اخیر داشتند، نشان می‌دهد نوعی از هماهنگی وجود دارد که مثل گذشته در رابطه با ایران منفی صحبت نکنند. این منفی صحبت نکردن، دلیلی بر این است که آن‌ها به دنبال ایجاد تنش در گفت‌و‌گو‌های اولیه نیستند و فعلا قائل به مذاکره هستند. 

فرجی‌راد ادامه داد: اگر صحبت‌های اولیه روبیو، وزیر امور خارجه ترامپ را که در سنا از خود دفاع می‌کرد، ملاک قرار دهیم، علیرغم انتقاداتی که با سیاست‌های ایران داشت، اما به عنوان یک مخالف ایران و طرفدار سرسخت اسرائیل نشان داد که منافعی که او برای گفتگوی مشروط با ایران در نظر می‌گیرد، کم نیست. روبیو در سنا مطالبی را از روی کاغذ می‌خواند. بعید به نظر می‌رسد که این مطالب نوشته شده روی کاغذ، بدون هماهنگی با رئیس جمهور آمریکا نوشته شده باشد. 

وی افزود: به همین دلیل است که معتقدم صحبت‌هایی که اعضای کابینه ترامپ و خود او در این چند روز مطرح کرده‌اند، نشان می‌دهد که ملاک دولت ترامپ در برخورد اولیه با ایران، گفت‌و‌گو است. درواقع به نظر می‌رسد فاز اول، فاز گفت‌و‌گو باشد. اگر گفت‌و‌گو جواب داد، شرایط به سمت شکل توافقی جدید می‌رود، اما اگر گفت‌و‌گو جواب ندهد، به جای ادامه برنامه گفت‌و‌گو، ترامپ وارد برنامه «فشار حداکثری» علیه ایران می‌شود.