گارد ساحلی اندونزی روز سه‌شنبه ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) اعلام کرد یک نفتکش با پرچم ایران را که مظنون به انتقال غیرقانونی نفت خام بوده توقیف کرده است.

به گزارش یورونیوز، بنابر اعلام مقامات اندونزی، این نفتکش که «آرمان ۱۱۴» نام دارد حامل حدود ۲۷۲ هزار تن نفت خام سبک بوده و می‌خواسته «بدون مجوز‌های لازم» بار خود را به یک کشتی دیگر با پرچم کامرون منتقل کند.

توقیف نفتکش‌های ایرانی توسط دولت اندونزی در سال‌های گذشته نیز سابقه داشته است. این کشور در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ یک نفتکش متعلق به ایران به نام «هورس» را به اتهام جابجایی غیرقانونی نفت در آب‌های استان غربی کالیمانتان خود توقیف کرده بود.

در آن زمان وزارت خارجه ایران دلیل توقف نفتکش خود در آب‌های اندونزی را «نقص فنی» اعلام کرد، با این حال مقامات گارد دریایی اندونزی علت توقیف را انواع تخلفات از جمله عدم اهتزاز پرچم ملی، خاموش کردن سیستم‌های ناوبری، لنگر انداختن غیرقانونی، انتقال غیرقانونی سوخت بین نفت‌کش‌ها و ریختن نفت در دریا عنوان کرده بودند.

به ادعای واشنگتن، نفتکش هورس حامل ۲ میلیون و صد هزار بشکه نفت به مقصد ونزوئلا بود.

 آمریکا توقیف یک نفتکش از سوی ایران را تایید کرد

همزمان سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین نیز به توقیف یک نفتکش حامل سوخت قاچاق توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اذعان کرد.

در پی توقیف نفتکش خارجی حامل سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاه، یک رسانه آمریکایی به نقل از یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریای آمریکا در بحرین، توقیف این نفتکش را تائید کرد.

«تیم هاوکینز»، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین به پایگاه خبری المانیتور گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در ۶ ژوئیه یک کشتی تجاری را که احتمالا در فعالیت‌های قاچاق نقش داشته و در حال عبور از خلیج فارس در آب‌های بین‌المللی بوده است به اجبار توقیف کرد.

روز دوشنبه دریادار دوم رمضان زیرراهی، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران به خبرنگاران گفت که یک فروند شناور خارجی با بیش از یک میلیون لیتر سوخت قاچاق که در مرز آب‌های ایران در خلیج فارس توقیف شد، از پشتیبانی نظامی آمریکا برخوردار بود، اما رزمندگان نیروی دریایی سپاه با اقتدار آن را توقیف و خدمه متخلف را دستگیر کردند.