لاریجانی:
در سال حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه میدهیم
رئیس مجلس با اشاره به بحث یارانههای اعطایی در بخش انرژی و آب گفت: ما در سال حدود900 هزار میلیارد تومان یارانه میدهیم که یارانه مفصلی است و بیش از دو برابر بودجه کل کشور است اما زمان حذف آن نیز الان نیست و باید با تأمل حرکت کرد.
علی لاریجانی عصر دیروز در جمع فعالان اقتصادی هرمزگان افزود: اینکه پیشنهاد شد یارانهها به نوعی برداشته شود در شرایط فعلی امکانپذیر نیست و باید قبول کنیم که کشور شرایط عادی ندارد. ممکن است با برداشتن این یارانهها بخش خصوصی توسعه یابد اما توجه کنیم که فشار روی مردم وجود دارد و اگر میخواهیم در این زمینه کاری کنیم باید با مطالعه و در نظر گرفتن شرایط کشور باشد تا به روی اقشار فشار مضاعف وارد نشود.
وی ادامه داد: برخلاف ادعایی که برخی کشورها دارند و میگویند ما نگران مردم هستیم اصلیترین فشار را به مردم وارد میکنند و با دغلبازی و بیتوجهی به تعهدات بینالمللی به دنبال فشار به مردم هستند باید توجه داشت راه مقابله با این موضوع رونق تولید داخلی است.
لاریجانی گفت: از گوش دادن به حرف مردم و کارآفرینان کسی زیان نمیکند و من توصیه میکنم مسئولین در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها به نظرات کارآفرینان و فعالان اقتصادی توجه کنند و من در این جلسه صحبتهای شما را به خوبی شنیدم.
لاریجانی افزود: روز گذشته که در منطقه جاسک و سواحل مکران حضور داشتم و علاقمند بودم از نزدیک این مناطق را ببینم دریافتم که یکی از مزیتهای بزرگ منطقه شما که امام جمعه محترم نیز به آن اشاره کرد، دریا است که باید از ظرفیتهای آن استفاده کرد ضمن این که سواحل مکران که هم در تأکیدات رهبری معظم و هم در برنامه ششم توجه ویژهای به آن شده ظرفیت بالای توسعهای برای هرمزگان و حتی کل کشور را دارا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر از صحبتهای خود با اشاره به نکات مطروحه توسط فعالان اقتصادی استان گفت: مشکل سود مرکب در بانکها موضوعی است که علما هم به آن اشکال وارد میکنند و امهال این سودها میتواند مشکلات را مرتفع کند.
همچنین بحث استفاده از نیروهای صاحب نظر سطح استان نیز پیشنهاد دیگری بود که فکر میکنم جای کار دارد اما نکتهای که باید به طور کلی عرض کنم این است که باید شرایط کشور دیده شود، وقتی ما حرف از اقتصاد بدون نفت میزنیم یعنی اقتصادی وابسته به درآمد گمرکات و بنادر و اینها بخشی از درآمدهای کشور برای بودجه بدون نفت است، اما اگر سقفی برای این درآمدها در نظر گرفته شود و شما تلاش کنید این سقف محقق شود و از آن عبور کنید میتوان سهمی از آن مازاد را به خود منطقه اختصاص داد.
وی تصریح کرد: همچنین پیشنهادی که در خصوص اختصاص ارز به ملوانها برای واردات مطرح شد نیز نکتهای است که قدری نیاز به تأمل دارد. اولا ما آنچنان ارزی برای این گونه امور نداریم ضمن آن که بعضی اوقات کالاهایی وارد میشود که به نفع کشور نیست و من توصیه میکنم ملوانها از طریق صادرات ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند و سپس کالاهایی وارد کشور کنند که به نفع کشور باشد.
دیدگاه تان را بنویسید