آذر منصوری پاسخ داد؛
پیشنهادهای مطرح شده در دیدار فعالان سیاسی با شمخانی چه بود؟
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به همراه جمعی از فعالان سیاسی، صبح دیروز یکشنبه با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد.
به گزارش ایسنا، آذر منصوری سخنرانی خود در این دیدار را منتشر کرده و با بیان اینکه «نباید تجربه گفتوگوهای بعد از اعتراضات آبان ۹۸ را از نظر دور داشت» خاطرنشان کرد که اگر جامعه مدنی میتوانست به نقش واسط خود قدرتمند عمل کند، امروز اعتراضات به خیابان کشیده نمیشد و مطالبات از مسیری به مراتب کمهزینهتر به نتیجه میرسید.
وی در این دیدار با اشاره به موضوع گشت ارشاد، تاکید کرده است: در همین یک فقره پوشش زنان و گشتهای ارشاد، سالهاست انذار و هشدار داده شد و پیشنهاد دادیم کافی است گشت ارشاد جمع شود و مقاومت مدنی در این سطح در برابر این اجبار گسترش پیدا نکند. جامعه خودش به مدلی هنجار از پوشش خواهد رسید و این رویه شما در نهایت به ضدیت رو به افزایش با پوشش اسلامی ختم خواهد شد و این مناقشه ویرانگر است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با طرح این پرسش که زنان ایرانی سؤال میکنند این جامعه اسلامی که قرار است پوشش من نماد آن باشد، چه آوردهای برایم داشته که من با این پوشش به آن افتخار کنم، تصریح کرده است: چه میشد اگر زندهیاد اعظم طالقانی برای یکبار هم که شده بهعنوان کاندیدای ریاستجمهوری در رقابتها حضور پیدا میکرد؟ نگویید که او رجل سیاسی نبود که حال و روز کشور گواه است حذف زنان از گردونه مدیریت کلان کشور ما را با چه وضعیتی روبهرو کرده است. فرضاً یک دوره یکی از زنان که هم سواد و هم تجربهاش را داشت با پوشش اسلامی رئیسجمهوری ایران و حاکمیت هم با او همراه میشد، آیا ما امروز با مناقشه بر سر حجاب مواجه بودیم؟
منصوری در بخش دیگری از این دیدار با بیان اینکه همانطور که پوشش من انتخاب من است باید به دیگران هم حق انتخاب داده شود، ادامه داد: من به چشم خود دیدم که این اجبار و اصرار چگونه در زیر پوست شهر در حال تبدیل شدن به ضد خود است و سوگمندانه باید گفت شد آنچه نباید میشد.
اصلاح در سه سطح
این فعال سیاسی اصلاحطلب در بخش دیگری از این دیدار با برشمردن پیشنهادات خود به حاکمیت برای آینده، گفته است: حاکمیت در سه سطح باید تلاش کند؛ سطح اول و در کوتاه مدت با مردم گفتوگو کند، خطاها را بپذیرد، بلندگوهایی که نفرت میپراکنند و مردم را عصبانی میکنند کنترل کند. اینستاگرام، واتساپ، توئیتر و تلگرام، فیسبوک و کلاب هاووس را رفع فیلتر کند. لااقل به یکی از احزابی که درخواست مجوز تجمع کردهاند، مجوز بدهد و مطمئن باشد این یک اقدام ظرفیتساز است.
منصوری تغییرات برخی افراد و ترکیبها در برخی سطوح متناسب به خواست جامعه، آزادی برخی زندانیان، توقف صدور احکام اعدام را نیز پیشنهاد داده و با تاکید بر ضرورت برگزاری انتخابات سالم و رقابتی برای انتخابات ۱۴۰۲ افزوده است: برای حل مسئله تحریمها و نجات اقتصاد کشور مشکلات و چالشهای با آمریکا و غرب حل شود و سیاستگذاریها برای استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور اصلاح شود.
دبیرکل حزب اتحاد ملت در ادامه اصلاح قانون اساسی مبتنی بر حقوق ملت و کاهش عواملی که این حقوق را تضعیف میکند را پیشنهاد داده و گفته است: این اقدامات باید مرحلهبهمرحله طی شود. اگر ارادهای نه برای جمعشدن که برای حل مسئله وجود دارد، گامها در سه سطح و مرحله به مرحله باید انجام شود.
منصوری در پایان سخنانش در این نشست تصریح کرده است: اگر حاکمیت دست به این اقدامات بزند، ما هم از این اصلاحات شجاعانه حمایت میکنیم. ما نه برنامهای برای انتخابات داریم و نه به دنبال سهمی در قدرت هستیم. آنچه برای ما مطلوب است تحقق یک حکمرانی خوب در کشور است که خیر ملک و ملت را توامان به دنبال خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید