علی مطهری:
اگر سیاست هاشمی پیگیری میشد، روابط ایران و عربستان به اینجا نمیرسید
علی مطهری نماینده پیشین مجلس معتقد است اگر از ابتدا درست عمل میکردیم و همان سیاست مرحوم هاشمی پیگیری میشد اصلاً روابط ایران و عربستان به اینجا نمیرسید.
او در گفتگو با ایسکانیوز عنوان کرد: قضیه منا مسئله دیگری است. مگر ما در کشور خودمان حوادثی مثل منا نداشتیم؟ در تشییع پیکر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در کرمان مردم کشته شدند. حتی خودم من در تشییع پیکر مرحوم هاشمی و بعد هم مراسم سردار سلیمانی میان جمعیت در حال خفه شدن بودم.
او افزود: ما از مردم مظلوم یمن حمایت کردیم و الان هم یمن و عربستان دارند مذاکره میکنند. حمایت ایران از انصارالله باید به آشتی ملی در یمن ختم شود نه سرنگونی سعودی. خواست ما این است که حکومت مردمی و ائتلافی در یمن روی کار بیاید حکومت صرفاً دست حوثیها نباشد. خوشبختانه مقاومت جواب داده و اکنون مذاکرات در حال به نتیجه رسیدن است. باید با همه کشورهای اسلامی مانند مصر، اردن، امارات و عربستان رابطه خوبی داشته باشیم تا اینها به دامن صهیونیستها نیفتند. این کشورها اکنون به دلیل ترسی که از ایران دارند به سمت صهیونیستها رفتهاند. اکنون که آمریکا کمی از منطقه کنار رفته این ترس آنان بیشتر هم شده است.مطهری عنوان کرد: تا آنجا که اطلاع دارم اختلاف برسر خارج کردن نام سپاه از فهرست گروههای تروریستی است. ایران پافشاری میکند که به نظرم درست هم هست؛ چون اگر سپاه از فهرست تروریسم خارج نشود، به دلیل اینکه ورود گستردهای در امور اقتصادی دارد، هر شرکتی که ارتباطی با سپاه داشته باشد هم تحریم میشود و در نتیجه همه تحریمها رفع نمیشود، لذا معتقدم باید تلاش کنیم این کار انجام شود.در مذاکرات قبلی در گزارشی که در اواخر سال ۹۹ آقای ظریف به مجلس داد، مسئله رفع تحریمهای نهادهای مرتبط با رهبری و سپاه حل شده بود و آمریکاییها قبول کرده بودند که حتی نام سپاه را از فهرست تروریستها خارج کنند. به نظرم تأخیر و تعللی که به دلیل تغییر دولت پیش آمد و شروع دوباره مذاکرات در دولت جدید سبب شد آمریکاییها تجدیدنظر کنند.
نماینده پیشین مجلس گفت: معتقدم مذاکراتی که اکنون در وین انجام میشود ادامه همان مذاکرات برجام است. در دوره اول دولت آقای روحانی که برجام اجرا شد و گشایشهایی را در کشور داشتیم. رشد اقتصادی دو رقمی و تورم یک رقمی شد و مردم از سال ۹۵ تا ۹۷ به طور نسبی شاهد رونق اقتصادی بودند. وقتی روند برجام با پدیدهای به نام ترامپ مواجه شد همه چیز تغییر کرد.تا قبل از ترامپ تحولی در کشور شاهد بودیم و البته در بعضی موارد ما هم درست رفتار نکردیم. برجام را قبول کردیم و بعد محدودیت گذاشتیم که ورود شرکتهای آمریکایی ممنوع است. آزمایش موشکی به آن شکل خاص آن هم دو سه روز بعد از توافق برجام نیز از جمله رفتارهایی بود که پیام منفی برای اجرای برجام داشت.
دیدگاه تان را بنویسید