بازگشت علی لاریجانی به صحنه؛ حملات تند جبهه پایداری را در پی داشت
تسویه حساب با تم ترس!
پویا فراهانی
دور حملات جدید جبهه پایداری علیه علی لاریجانی اگرچه در صحن علنی مجلس استارت خورد، اما این بحث در خارج مجلس پیگیری شد تا یک بار دیگر مشخص شود هنوز حساب پایداریها و افراطیون گویا با علی لاریجانی صاف نشده است. تصور این بود که بعد از ردصلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری و کمرنگ شدن او در سیاست با استعفا از مسئولیت اجرای سند راهبری 25 ساله ایران و چین؛ او کمتر در مرکز حملات افراطیون قرار گیرد؛ اما روز چهارشنبه یک بار دیگر حملات به او بالا گرفت. این حملات از یکسو میتواند ناشی از احساس خطر برای بازگشت دوباره لاریجانی به صحنه سیاست باشد و از سوی دیگر نگرانی از تبدیل شدن او به منتقد قوی دولت و افراطیون حاضر در عرصه حکومت.
سهروز پیش بود که پس از سکوت طولانی مدت لاریجانی و غیبتش در عرصه سیاسی با حکم رهبر انقلاب او به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد. اگرچه این اولین حکم رهبری به نام علی لاریجانی پس از حواشی عدم تایید صلاحیت وی توسط شورای نگهبان بوده و دارای وجه فرهنگی است، اما این پیام را هم میرساند که لاریجانی همچنان مورد اعتماد رهبر انقلاب است و حذف او به آسانی ممکن نیست؛ اما این حکم هم مانع از حملات جریان پایداری به لاریجانی نشد. آغازکننده حملات، علی خضریان، عضو جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس بود که در تذکری مدعی شد لاریجانی مرکز پژوهشها را مأمور کرده بود جزواتی علیه رئیسی و قالیباف «در انتخابات ۹۶» آماده و منتشر کند. سند ادعای خضریان، سخنان رئیسی در کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» بود که از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.
خضریان که سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس است در توضیحی گفت: «معاونت اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس در ظاهر شعارهای انقلابیگری میدهد، اما عملکرد برخی افراد کلیدی این معاونت در گذشته نشان داده است مطابق میل حامیان وضع موجود و علیه جریان انقلاب عمل کرده است». خضریان شروع به خواندن بخشهایی از کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» کرد و گفت: «حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی در ادامه به تخلفات مجلس و رئیس این قوه پرداخته و اظهار میکند «آقای علی لاریجانی مرکز پژوهشهای مجلس را مأمور کرده بود تا جزواتی علیه من و آقای قالیباف یعنی کاندیداهای انقلابی آماده کند و پخش میکردند. این ورود مجلس به انتخابات بیسابقه بوده است. آقای علی لاریجانی بهعنوان رئیس مجلس که باید در این قضیه بیطرف باشد، از موضع مجلس آمد و رسما طرفداری کرد که بعضی از بزرگان از مراجع به ایشان اعتراض کردند که شما چرا موضعگیری میکنید؟ چرا مجلس را پشت سر یک کاندیدا وارد میکنید؟ مگر انتخابات نیست؟ موضعگیری شخص آقای علی لاریجانی و موضعگیری ایشان در بسیجکردن مرکز پژوهشهای مجلس برای این جزوات که داده آوردند و چند جزوه به دست خود من هم رسید که گویا اینها خودشان را موظف میدانند که در رابطه با هر موضعی که ما میگیریم، یک جزوه منتشر کنند». خضریان در ادامه اظهار کرد: «متأسفانه این جزوات در قالب گزارش پولپاشی در اقتصاد» به شماره مسلسل ۱۵۳۶۶ در تاریخ ۱۸/2/1396 و یک روز بعد هم با گزارش منابع و مصارف هدفمندی یارانهها (یعنی ۱۰ روز قبل از انتخابات ۹۶) علیه ایدههای اقتصادی آقایان قالیباف و رئیسی نوشته شده است که یکی از نویسندگان گزارش، معاون فعلی اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس است.»
با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی جبهه پایداری که از حامیان جدی محمود احمدینژاد بودند قدرت گرفته و در بسیاری از مناصب دولتی سرکار آمدهاند. این جریان در مجلس نیز تقویت شده و در هر فرصتی تلاش دارد تا خودنمایی کند
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم یادآور شد: «همزمان با اوجگیری فضای انتخابات ریاستجمهوری در سال ۹۶ و توجه خاص نامزدهای مخالف دولت، آقایان رئیسی و قالیباف، به نقد عملکرد دولت در زمینه یارانهها و تأکید بر ضرورت افزایش یارانه نقدی برای سه دهک ضعیف، این امر با انتقاد شدید مقامات دولتی مواجه شد و مرکز پژوهشهای مجلس رسما به نفع دولت آقای روحانی وارد عمل شد و دو گزارش درباره این موضوع منتشر کرد.» خضریان افزود: «زمان انتشار این گزارشها و ادبیات خاص آنها یعنی استفاده از واژههایی مانند «پولپاشی»، «سیاست عوامگرایانه» و «توزیع هلیکوپتری» در گزارش اول در کنار تخریب شدید و «مطلق» یارانه نقدی در کنار دفاع «کامل» از عملکرد دولت یازدهم در استفاده از منابع حاصل از اصلاح قیمت انرژی در گزارش دوم مرکز پژوهشهای مجلس بهخوبی نشان داد این گزارشها صرفا در راستای حمایت از روحانی در انتخابات ۲۹ اردیبهشت تهیه و منتشر شده است.» با روی کار آمدن دولت رئیسی جبهه پایداری که از حامیان جدی محمود احمدینژاد بودند قدرت گرفته و در بسیاری از مناصب دولتی سرکار آمدهاند. این جریان در مجلس نیز تقویت شده و در هر فرصتی تلاش دارد تا خودنمایی کرده و در تصمیمگیریهای مهم تاثیرگذار باشد.
هرچند نزدیکان لاریجانی گفتهاند او به سمت راهاندازی حزب و ائتلاف با سایر چهرههای شاخص اصولگرا و اعتدالی نخواهد رفت، اما او همچنان جای ویژه خود را در عرصه سیاست دارد و این برای جریان افراطی نگرانکننده است
نگرانی از بازگشت لاریجانی به عرصه سیاست
منصور حقیقت پور، نماینده ادوار مجلس، در واکنش به ادعای این عضو جبهه پایداری با اشاره به تخریب لاریجانی پس از عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفته است: «این تخریبها نشانه بزرگی آقای لاریجانی است و خیلیها از این بزرگی می ترسند. همچنان که از او ترسیدند در انتخابات شرکت کند و ایفای نقش کند.» عزتالله یوسفیان ملا، دیگر نماینده مجلس دهم و از چهرههای نزدیک به لاریجانی، نیز در واکنش به ادعای ماموریت لاریجانی به مرکز پژوهشها برای تهیه جزوه علیه رئیسی و قالیباف، به اقتصادنیوز گفته است: «اصلا همچنین موضوعی صحت ندارد. ایشان همان زمان با آقای قالیباف میانه خوبی داشتند.» او با یادآوری خاطره افتتاح بزرگراه امام علی در سال 92 که قالیباف شهردار تهران بود، بیان کرد: آقای لاریجانی برای یک افتتاح پروژه توسط آقای قالیباف رفته بودند و گفتند: «آقای قالیباف برای آنکه رای حلال به دست بیاورد حتی در مراسم شرکت نکرد.» آقای خضریان باید این ادعا را در مراجع قضایی ثابت کند. مرکز پژوهشها یک مرکز مستقل است که با بودجه دولتی اداره میشود. اگر مرکز پژوهشها اگر چنین دستوری دارد باید بگوید و گرنه قابل تعقیب است.» حمله جبهه پایداری به لاریجانی پیش از این نیز رخ داده است. اوج این حملات سال ۹۱ بود؛ علی لاریجانی، رئیس مجلس برای سخنرانی در مراسم ۲۲ بهمن راهی قم شد. او در حال سخنرانی بود که با حمله مهاجمانی کفنپوش مواجه شد. همان زمان انگشت اتهام به سمت جبهه پایداری رفت. مرتضی آقاتهرانی، منکر نقش پایداریها در آن حملات شد بااینحال، بعدها حسین نقویحسینی، سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته بررسی حوادث قم، جزئیاتی از «پشت پرده حمله ۲۲ بهمن ۹۱ لباسشخصیها و کفپوشان به علی لاریجانی در قم» فاش کرد و از دخالت مؤسسه محمدتقی مصباحیزدی در سازماندهی این حمله سخن گفت؛ ادعایی که در گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس در بررسی حادثه قم نیز به آن اشاره شده بود. گرچه آن گزارش به نتیجه خاصی نرسید اما حملات جبهه پایداری به لاریجانی نشان میدهد این جریان هنوز نگران قدرت گرفتن و بازگشت مجدد لاریجانی به عرصه سیاست است. هرچند نزدیکان لاریجانی گفتهاند او به سمت راهاندازی حزب و ائتلاف با سایر چهرههای شاخص اصولگرا و اعتدالی نخواهد رفت اما او همچنان جای ویژه خود را در عرصه سیاست دارد و این برای جریان افراطی نگرانکننده است.
در همین رابطه یوسفیان ملا درباره تخریب لاریجانی پس از حکم انتصاب وی به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است: ایشان تصور میکردند که آقای لاریجانی از سیاست حذف شده است و زمانی که ایشان توسط رهبر انقلاب به عضویت شورای عالی انقلاب درآمد، دردشان گرفته است. آقای لاریجانی آنقدر توجهی نداشتند که پس کنار رفتنشان، رهبری 3 ماموریت مهم به ایشان داد. یک ماموریت مهم قرار داد 25 ساله ایران و چین بود که بعد از استعفایشان آن را به دولت سپردند، یکی عضویت مجمع تشخیص مصحلت نظام بود و دیگری هم این بود که مشاور رهبر معظم انقلاب شدند. این افراد تصور نمیکردند که این اعتماد دوباره ایجاد شود و فکر میکردند که او دیگر تمام شده است.
دیدگاه تان را بنویسید