سه مقام سابق و دو شرکت ایرانی از فهرست تحریم خارج شدند؛
آمریکا به دنبال تکانهای برای مذاکرات وین
بنا به اعلام آمریکا، سه مقام سابق و دو شرکت ایرانی از فهرست تحریمهای این کشور خارج شدند. به دنبال آن روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از مقامات آگاه از مذاکرات وین نوشت که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا به دنبال این هستند که چگونه میتوان یک تکانه به مذاکرات وارد کرد.
در عین حال ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته که هیچ ارتباطی بین رفع تحریمها علیه ۳ مقام سابق دولت ایران و مذاکرات جاری در وین برای تعیین سرنوشت برجام، وجود ندارد.
وزیر امور خارجه آمریکا هم شامگاه پنجشنبه در بیانیهای توضیحاتی درباره خروج نام ۳ مقام سابق ایرانی از فهرست تحریمهای آمریکا ارائه کرد.
آنتونی بلینکن در این بیانیه تصریح کرده: وزارت خارجه و خزانهداری تحریمها علیه سه مقام سابق دولت ایران و ۲ شرکت را که سابقاً در زمینه خرید، اکتساب، فروش، انتقال یا بازاریابی محصولات پتروشیمی ایران فعال بودهاند، رفع کرده است.
او درباره دلیل این اقدام مدعی شد: این اقدام در نتیجه تغییر در وضعیت یا رفتار طرفهای تحریمشده صورت گرفته است. این اقدامات، تعهد ما را به رفع تحریم در صورت تغییر در وضعیت یا رفتار اشخاص تحریمشده نشان میدهد. وزارت خزانهداری آمریکا ساعاتی قبلتر، ضمن قرار دادن اسامی۷ شخص، ۴ شرکت و ۱ کشتی در فهرست تحریمها به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه و انصارالله یمن، اعلام کرد اسامی سه مقام سابق نفتی ایران و دو شرکت دیگر را از فهرست تحریمها خارج کرده است.
در بیانیه دیگری که روی وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته اسامی سه فرد ایرانی به نامهای «احمد قلعهبانی»، «فرزاد بازرگان» و «محمد معینی» به عنوان اشخاصی که نامشان از فهرست تحریمها حذف شده دیده میشود.
آقای قلعهبانی مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران بوده است. آقای معینی از مدیران سابق شرکت بازرگانی نفت ایران بوده و آقای بازرگان از مدیران سابق شرکت «هنگکنگ اینترترید» از شعبههای شرکت بازرگانی نفت ایران بوده است.
به علاوه شرکت SEA CHARMING SHIPPING COMPANY مستقر در جزایر مارشال و شرکت AOXING SHIP MANAGEMENT SHANGHAI مستقر در چین دو شرکتی هستند که نامشان از فهرست تحریمها حذف شدهاند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که اشارهای به نامش نشده نوشته خارج کردن نام این افراد و شرکتها از فهرست تحریمها طبق یک روال مرسوم در وزارت خزانهداری صورت گرفته و ارتباطی با مذاکرات جاری در وین برای بازگشت به برجام ندارد. دولت آمریکا مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات وین زمینههای بازگشت آمریکا به توافق هستهای برجام را فراهم آورد. با وجود این، واشنگتن تا کنون از انجام اقدامات لازم برای بازگشت به این توافق خودداری کرده است.
چندی پیش خبرگزاری رویترز گزارش داده بود دولت «جو بایدن» برای بازگشت به برجام باید تحریمهای مرتبط با ایران که در دوران «دونالد ترامپ» علیه ۷۰۰ فرد و نهاد وضع شدهاند را رفع کند. خبرگزاری رویترز نوشته بود این آمار را بر اساس شمارش تحریمهای وضعشده توسط وزارت خزانهداری آمریکا بعد از خروج این کشور از برجام به دست آورده است.
دیدگاه تان را بنویسید