روحانی:
بیش از ۲۳ درخواست ملاقات از سوی آمریکا دریافت کردهام
رئیسجمهوری با اشاره به طرح درخواستهای متعدد از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدانش برای ملاقات با مقامات ایرانی خاطر نشان کرد: طی ۲ سال و ۳ ماه گذشته که آمریکا از برجام خارج شده است، اگر بگویم ۲۳ مرتبه درخواست ملاقات با مقامات آمریکایی دریافت کردهام، کم گفتهام.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی عصر دیروز در جمع مدیران صنایع پتروشیمی و فولاد کشور با اشاره به خودکفایی کشور در تولید برخی محصولات گفت: در یک سفر نیویورک در سال ۹۶ هشت مرتبه از من تقاضای ملاقات شد. سال ۹۷بیشتر از سال ۹۶ و سال گذشته تقریبا همه سران کشورهای غربی و اروپایی یکی یکی از ما خواستند تا با مقامات آمریکایی ملاقات کنیم.
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه ما ابایی از مذاکره نداریم اما به دنبال نمایش نیستیم، بلکه بدنبال حل مسأله هستیم، گفت: امروز بر خلاف همه مقررات بینالمللی تحریم بر ما تحمیل شده و باید این تحریمها را بردارند. هرآنچه آنها می گویند بر مبنای این است که در ابتدا به کار خلاف را که آغاز کرده اند، خاتمه دهند؛ این یک واقیت است و پیش شرط نیست؛ چراکه آنها نه به دولت ایران بلکه به ملت ایران فشار آوردند و تحریمهای آنها تروریسم اقتصادی بوده و امروز در شرایط کرونا یک تروریسم درمانی است.
روحانی گفت: 97میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در آغاز دولت بوده است، امروز این رقم به ۱۳۰میلیون تن رسیده است. امروز برای گندم مورد نیاز مردم، نیازی به واردات نداریم؛ ممکن است برای بخشهای صنعتی از جاهایی خرید داشته باشیم اما برای ۵سال متوالی است که در تولید گندم به خودکفایی رسیدهایم.
وی با تاکید بر اینکه ما به عنوان رئیسجمهوری و نمایندگان مردم مسئولیت کشور را برعهده داریم نه فقط دولت خود، خاطرنشان کرد: مسئولیت نمایندگان و منتخبان مردم تامین منافع، اهداف و نیازهای ملی است؛ اساس مسئولیت دولتها حفظ کشور است حال ممکن است دورهی مسئولیت ۴یا ۸ ساله باشد.
رئیسجمهوری اظهار کرد: الان نباید به این فکر کنیم که الان ۱۴ میلیارد برای بخش پتروشیمی سرمایهگذاری کردیم در حالیکه میتوانستیم این رقم را برای امروز کشور و بخش ارز سرمایهگذاری کنیم؛ این تفکری نادرست است که به این فکر کنیم به گونهای دوران دولت خود را به پایان برسانیم. باید برای منافع ملی و ملت مان کار کنیم.
روحانی در ادامه با بیان اینکه در این دوسال و سه ماه همه مردم به سهم خودشان ایستادگی کردند، تاکید کرد: در این مدت تولیدگران در خط مقدم و تولیدکنندگان فولاد و پتروشیمی در خط جلوی این جبهه بودند؛ چراکه علاوه بر تامین نیازهای داخلی، این بخشها بخش بزرگی از نیازهای کشور که ارز نیمایی است را تامین کردند؛ بخشهای پتروشیمی و فولاد بیش از صد درصدی که قول داده بودند را تامین کردند.
وی با اشاره به کاهش قیمت جهانی نفت و محصولات وابسته به زنجیره نفت خاطر نشان کرد: امسال باید پتروشیمی ۱۵میلیارد دلار ارز به بازار می آورد اما با کاهش قیمتها این رقم کاهش یافت. در عین حال امسال با سختیهایی که وجود داشته است امروز این بخش بار سنگینی را در سال جاری بر دوش گرفته و در ۴ماهه نخست ۹۹به همه تعهدات خود عمل کردند.
رئیس جمهوری گفت: دو بخش بزرگی که بالاترین ارز را وارد کشور میکنند و به موقع ارز خود را به سامانه نیما تحویل میدهند، دو بخش فولاد و پتروشیمی است؛ کار بزرگی انجام شده است و مردم مطلع باشند که اگر دولت افتخار می کند و می گوید در برابر آمریکا، تحریم و فشار خارجی میایستم، این ایستادگی منوط به کمک همه تولیدگننگان، سرمایه گزاران و کارآفرینان به ویژه بخش فولاد و پتروشیمی است؛ به عنوان رئیس جمهور از این بخش تشکر می کنم و امیدوارم امسال و سال آینده با همان قدت و شهامت و با تولید بیشتر شاهد فعالیتهای این بخشها باشیم.
وی با تاکید بر اینکه دولت به تعهدات خود متعهد و بسیار امیدوار است از بنگاههای اقتصادی کشور خواست تا هر کجا که میان بنگاه و کشور دوراهی ایجاد می شود، کشور را ترجیح دهند.
روحانی ادامه داد: شرکتهای فولادی می توانند با وارد کردن بخشی از سهام شناور خود به بورس، هم خونی تازه در بورس تزریق کنند و هم اینکه با عرضه این سهام نیازمندیهای خود را مرتفع و طرحهای نیمه تمام خود را منتفع کنند. من شرکتهای فولادی و پتروشیمی را توصیه به عرضه سهام در بورس می کنم، این به نفع آنها و مردم است؛ چراکه بازار سرمایه بهتر از بازار پول است و بازار سرمایه رقم بالاتری در اختیار شرکتها قرار می دهد.
رئیسجمهوری با تشکر از تلاش بخش فولاد و پتروشیمی در سالهای اخیر برای تامین ارز مورد نیاز بانک مرکزی گفت: خواهش می کنم در عرضه سهام به بورس هم جدیت بیشتری به خرج دهید. همچنین به گونهای نیازمندیهای داخل را تامین کنیم که هم علامت نادرست به ارز داده نشود و هم بازار تحت فشار قرار نگیرد.
روحانی در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم وظیفه بسیار سنگینی را که در مقطع فعلی بر دوش داریم، بهخوبی انجام دهیم و بتوایم در ماههای آینده که شرایط بسیاری از شرکتها بهتر می شود، مردم برای بازار ارز و تولیدات داخلی امیدوارتر باشند.
دیدگاه تان را بنویسید