روحانی در گفتوگوی تلفنی با پوتین تأکید کرد:
تلاش در تسریع اجرای توافقات تهران - مسکو
روسای جمهوری ایران و روسیه روابط و همکاریهای فیمابین را صمیمانه، راهبردی و استراتژیک دانسته و بر ضرورت تلاش در راستای توسعه، تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات و همکاریهای تهران - مسکو و تسریع در اجرای توافقات تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی دیروز در تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با وی، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان ابراز امیدواری کردتا همه کشورها بتوانند با همکاری و همراهی یکدیگر در آینده نزدیک از این ویروس رهایی پیدا کنند.
رئیس جمهوری با اشاره به ضرورت گسترش همکاریها و تبادل تجربیات ایران و روسیه در مبارزه با ویروس کرونا، گفت: مسئولان دو کشور باید تلاش کنند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی تبادلات تجاری فی مابین انجام شود.
روحانی با اشاره به اعمال تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی از سوی آمریکا علیه ایران در این شرایط سخت و مانع تراشی برای پرداخت وام به ایران توسط صندوق بین المللی پول، خاطرنشان کرد: امروز شرایط سختی پیش روی همه کشورهای جهان قرار دارد و در این شرایط کشورهای دوست باید همکاری و روابط صمیمانه تری با هم داشته باشند.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر روابط صمیمی و راهبردی بین ایران و روسیه برقرار بوده است، بر تلاش در راستای گسترش روابط و همکاریهای همه جانبه بویژه در زمینههای تجاری، اقتصادی و علمی و پزشکی دو کشورتاکید کرد.
روحانی با اشاره به برخی اقدامات تحریک آمیز آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بر ضرورت توسعه همکاریها و گفت وگوهای دو کشور پیرامون مسائل و مشکلات منطقه و ادامه رایزنی سران ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه تاکید کرد.
تحریمهای آمریکا علیه ایران نقض حقوق انسانی است
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز در این گفت وگوی تلفنی با اشاره به شیوع کرونا در بیشتر کشورهای جهان، تشریک مساعی، همکاری و تبادل تجربیات دو کشور را در عبور از این شرایط سخت حائز اهمیت دانست و بر توسعه روابط و مناسبات فی مابین و تلاش برای تسریع در اجرای توافقات تهران - مسکو تاکید کرد.
رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه خوشبختانه طرحهای خوبی بین دو کشور در حال انجام بوده و مسئولان دو کشور بر تسریع در اجرای توافقات اهتمام دارند، افزود: روسیه روابط استراتژیکی با ایران داشته و همواره از توسعه مناسبات و همکاریهای متقابل استقبال میکند.
پوتین با اشاره به تحریمهای آمریکا علیه ایران، این اقدامات را نقض حقوق انسانی دانست و اظهار داشت: متاسفانه در غرب از حقوق انسانی زیاد سخن میگویند اما در عمل رفتاری متفاوت دارند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین ادامه رایزنیهای ایران و روسیه درباره موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله پیگیری روند آستانه و گفت وگوهای سه جانبه با ترکیه در این راستا را حائز اهمیت عنوان کرد.
اتحادیه اروپا به وظیفه خود در مقابل اقدامات
غیرقانونی آمریکا عمل کند
رئیس جمهوری دیروز همچنین در گفت وگوی تلفنی با نخست وزیر اسپانیا با بیان این که در این شرایط سخت کشورها باید روابط انسانی را سرلوحه اقدامات خود قرار داده و با سیاستهای خصمانه مقابله کنند، گفت: اتحادیه اروپا و اسپانیا به وظیفه خود در مقابل اقدامات غیرقانونی آمریکا عمل کنند.
روحانی ضمن ابراز همدردی با مردم این کشور خاطرنشان کرد: آماده هستیم تجربیات خود را در زمینه مقابله با ویروس کرونا به اشتراک بگذاریم.
رئیس جمهوری با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای شهروندان ایرانی بخاطر شیوع ویروس کرونا، تاکید کرد: در چنین شرایطی باید روابط کشورها براساس اصول انسانی باشد و با سیاستهای خصمانه مقابله شود، اما متاسفانه شاهد هستیم که در این شرایط بسیار سخت آمریکا همچنان تحریمهای خود علیه ایران را تشدید میکند و حتی در زمینه دارو نیز اعمال میشود.
روحانی با اشاره به تقاضای وام ایران از صندوق بین المللی پول برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: آمریکا با پرداخت این وام هم مخالفت کرده و انتظار این است که اتحادیه اروپا و اسپانیا در مقابل این اقدام غیرقانونی اتخاذ موضع کنند.
روحانی با استقبال از پیشنهاد نخست وزیر اسپانیا برای از سرگیری دیدارها و مذاکرات وزیران خارجه دو کشور برای تبادل نظر درخصوص مسائل مهم دوجانبه و بین المللی از جمله اجرای برجام، تاکید کرد: در صورتی که کشورهای مقابل به همه تعهدات خود عمل کنند، ما نیز به تعهدات خود باز خواهیم گشت.
رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن توافقات دو کشور، ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و اسپانیا در همه زمینهها توسعه و تعمیق یابد.
روحانی افزود: در شرایطی که بسیاری کشورها با پاندومی کرونا مواجه هستند، نیازمند هستیم که همه کشورها برای مقابله با این بیماری بویژه در زمینههای علمی و پزشکی با یکدیگر همکاری کنیم.
اسپانیا با تحریمهای آمریکا علیه ایران موافق نیست
نخست وزیر اسپانیا هم ضمن ابراز همدردی با مردم ایران درخصوص ویروس کرونا، با بیان گزارشی از وضعیت کشورش در مقابله با این ویروس و اعمال محدودیتهای شهری برای شهروندان، افزود: در کنار نگرانی از وضعیت سلامتی مردم، نگرانیهای عمیقی درخصوص بحران اقتصادی داریم که در آینده کشور ما درگیر آن خواهد شد.
«پدرو سانچز» تاکید کرد: باور داریم که تحریمهای آمریکا بر اقتصاد ایران و سلامتی مردم به ویژه در این دوره سخت که درگیر کرونا هستید، تاثیر شدیدی گذاشته است و اسپانیا و اتحادیه اروپا با این تحریمها موافق نیستند.
نخست وزیر اسپانیا با اعلام حمایت از فعال شدن ساز وکار مالی اتحادیه اروپا (اینستکس)، اظهار داشت: ما نیز ملحق شدن به اینستکس را در دستور کار داریم.
پدرو سانچز روابط ایران و اسپانیا را خوب توصیف کرد و گفت: بسیار مهم است که در این شرایط روابط تجاری خود را نیز دوباره از سر بگیریم.
ابراز همدردی با مردم ایتالیا در زمینه ویروس کرونا
رئیس جمهور ضمن ابراز همدردی با مردم ایتالیا در زمینه ویروس کرونا، گفت: ایران در زمینه مقابله با این ویروس به پیشرفت های خوبی در شرکت های دانش بنیان دست یافته و آمادگی داریم با انتقال تجربیات خود در زمینه مهار ویروس کرونا با یکدیگر همکاری کنیم.
روحانی همچنین در تماس تلفنی با نخست وزیر ایتالیا، با بیان اینکه کشورها به تنهایی و بدون کمک بکدیگر قادر به عبور از این بحران سخت نخواهند بود، افزود: با همکاری یکدیگر و اشتراک و انتقال تجربیات خود می توانیم این ویروس را مهار کنیم.
روحانی با بیان اینکه حفظ جان انسانها از همه چیز مهمتر است، گفت: در این شرایط سخت فشارهای آمریکا بر مردم ایران از هر زمان دیگر غیر انسانی تر بوده و تداوم آن یک جنایت وحشیانه علیه یک ملت بزرگ بوده و برخلاف همه اصول انسانی و مقررات بین المللی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه تحریم های غیر قانونی آمریکا علیه ایران در این شرایط سخت هم ادامه دارد، به مخالفت آمریکا با پرداخت وام از سوی صندوق بین المللی پول به ایران اشاره کرد و افزود: انتظار داریم کشورهای اروپایی بویژه ایتالیا در برابر این نقض مقررات در این شرایط سخت، اقدامات لازم را انجام دهند.
روحانی در ادامه با اشاره به مواضع ایتالیا درخصوص برجام و حمایت از این توافق بین المللی، تاکید کرد: ما آماده هستیم به تعهد کامل خود در برجام عمل کنیم درصورتی که طرف مقابل هم به همه تعهدات خود عمل کند و دست از تهدید بردارد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایتالیا همواره در سیاست خارجی ما از جایگاه مهمی برخوردار بوده است و امیدوارم اتحادیه اروپا را به اجرای کامل برجام دعوت کند.
روحانی تصریح کرد: ساز و کار مالی طراحی شده از سوی اروپا ( اینستکس) متاسفانه هنوز نتوانسته قدم قابل توجه و موثری بردارد و نقشی را ایفا کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز مسائل سیاسی نباید به صورت قبل مطرح باشد و مسائل انسانی و نجات جان انسان ها باید در اولویت قرار گیرد، گفت: در این مقطع، روشن است که سرنوشت جامعه جهانی به طور کامل به هم وابسته است و امیدوارم اروپا و بویژه ایتالیا در این شرایط حساس بتوانند اقدامی انجام دهند که به نفع همه ملت ها باشد.
روحانی با اشاره به اهمیت تامین امنیت و ثبات منطقه، اظهار داشت: براساس طرح صلح هرمز ثبات و امنیت منطقه صرفا از مسیر همکاری کشورهای این منطقه حاصل خواهد شد و دخالت بیگانگان بویژه مداخلات آمریکا که با جنایت و خطرآفرینی همراه است، آرامش منطقه را تهدید می کند.
نخست وزیر ایتالیا نیز با ابراز همدردی با دولت و مردم ایران ، گفت: مشکلات شما برای ما به خوبی قابل درک است چرا که هر دو درگیر یک مشکل مشترک هستیم و از تبادل تجربیات مشترک دو کشور در مقابله با ویروس کرونا استقبال می کنیم.
«جوزپه کونته» با تاکید بر گسترش و تعمیق روابط دو جانبه ، گفت: آماده همکاری با ایران درخصوص برجام و تقویت ساز و کار مالی اتحادیه اروپا و مشارکت جدی کشورها در این زمینه هستیم ضمن آنکه تلاش می کنیم در جمع کشورهای اروپایی و کشورهای عضو گروه ۷ و گروه ۲۰ اقدامات موثری را انجام دهیم.
نخست وزیر ایتالیا همچنین ضمن تاکید بر نقش سازنده ایران در برقراری صلح و ثبات در منطقه و مقابله با تروریسم، اظهار داشت: باید از هر فرصتی برای حل و فصل مسائل و تامین امنیت در منطقه استفاده کرد و ما همواره بر نقش ایران در این موضوع تاکید داریم.
دیدگاه تان را بنویسید