وزیر بهداشت از توفان سخت پیشرو خبر داد
روزهای سختی را در پیش خواهیم داشت؛ همه باید آماده باشند
باید ببینیم آیا تیممان آمادگی شرایط تحریم را دارد یا خیر. اگر تیم آمادگی ندارد، باید تیم عوض شود. البته این نگاه را نسبت به کل حاکمیت دارم و چند بار در جلسههای هیات دولت هم گفتم که اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم. ما در وزارت بهداشت نباید دچار رودربایستی شویم و باید تیمی را همراه خود داشته باشیم که تا آخر پای کار باشند. زیرا روزهای سختی را در پیش خواهیم داشت و همه افراد باید آماده باشند آنچه علاوه بر کنترل منابع و مصارف اهمیت دارد، بحث تحریمهاست که بسیار جدی شده است؛ دو موضوع در این زمینه وجود دارد. اول اینکه چیزی نگوییم تا کسی نترسد و به فکر مذاکره و توافق باشیم. موضوع دیگر باور نزدیک شدن توفان و آمادگی در برابر آن را داشته باشیم تا تمام کسانی که در معرض خطر هستند در این زمینه تدبیر کنند
سید حسن هاشمی روز شنبه در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور گفت: طی پنج سال گذشته تلاشهای بسیار زیادی درباره طرح تحول سلامت انجام شده که از چشم مردم مغفول نمانده است. کاهش پرداختی از جیب مردم، توسعه زیرساختها، نوسازی و بازسازی بیمارستانها و خانههای بهداشت و هزاران پروژه در این طرح اجرا شده و میلیونها مترمربع ساخت و ساز در سراسر کشور برای این نهضت مهم خدمت رسانی انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا وی افزود: طبیعی است که ارائه دهندگان خدمت به مواردی که به حق است، کمی دلخور هستند. دلیل این موضوع را بارها توضیح دادیم؛ آنچه باعث شادمانی میشود این است که طرح تحول سلامت بدون هیچ مشکلی از نظر خدمت رسانی به مردم در حال ادامه کار خود است.
هاشمی ادامه داد: ارائه دهندگان خدمت و بیمهها با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتند، زیرا برخی وعدهها اجرایی نشد. آنچه مسلم است اینکه طرح تحول سلامت تا پایان دولت دوازدهم ادامه خواهد داشت و بعد از دولت و مجلس، روسای دانشگاههای علوم پزشکی باید از این طرح محافظت و آن را مدیریت کنند.
وزیر بهداشت بیان کرد: برای اهداف متعالیتری که در طرح تحول سلامت داشتیم، باید زیرساختها را توسعه میدادیم که این کار به نحو مطلوبی انجام شد و بخشی از آن نیز زمین مانده است؛ تکمیل شبکه بهداشت که منجر به تکمیل و ساخت 5 تا 6 هزار خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت شد، حدود 6 هزار کلینیک ویژه برای سطح دو آماده شد و تربیت پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس نیز درباره پایداری منابع کمک کردند و شرایط با دو تا سه سال گذشته قابل مقایسه نیست، ادامه داد: همه این کارها برای استقرار نظام ارجاع انجام شد. برخی دانشگاههای علوم پزشکی مانند گلستان برای استقرار نظام ارجاع کمک کردند و همه دانشگاهها باید برای استقرار این کار مهم همکاری کنند.
هاشمی افزود: نباید در این رابطه شتاب زده عمل کرد و فقط به کمیت توجه کرد، نباید چشم و هم چشمی داشت و اقدامات ناپخته انجام داد؛ در واقع باید از ناکامیهای گذشته درس گرفت و نظام ارجاع که میتواند به روش علمی منجر به کنترل هزینهها شود، استقرار یابد. اگر بتوانیم تا پایان این دولت، حتی در دو یا سه منطقه نظام ارجاع را کم نقص و با کمک همه ذینفعان اجرایی کنیم، به هدف خود دست خواهیم یافت و چندان مهم نیست که این اتفاق در تمام کشور رخ دهد، زیرا به توانمندی و عزم روسای دانشگاهها بستگی دارد.
وی ادامه داد: نظام ارجاع امروز بیش از آنکه مسئولیتش به بخش بهداشت مرتبط باشد، به بخش درمان ارتباط دارد. این دو بخش باید با هم هماهنگ شوند. زیرا هر دو مجموعهای هستند که باید به هم کمک کنند. حوزه بهداشت سطح یک خدمات را پوشش میدهد و کم نقص است، اما عمده نقص ما در سطح دو و سه است. علمی اداره شدن بیمهها نیز باید در دستورکار قرار گیرد.
هاشمی گفت: یکی دیگر از کارهایی که شروع شده، خرید راهبردی و کاهش تصدیگری است؛ در وزارت بهداشت خیلیها این نگاه را نمیپسندند. بسیاری از وزرا و معاونین دانشگاه آمدند و میخواستند این کار را انجام دهند، اما به علت مقاومتها موفق نشدند. در این دوره به این هدف نزدیک شدیم. کسی فکر نمیکرد بتوانیم در بهداشت برونسپاری انجام دهیم و خرید خدمت کنیم. در حال حاضر بهداشت از تمام بخشها جلوتر است. راه نجات نظام سلامت نیز کاهش تصدیگری و برونسپاری و خرید راهبردی و سیاستگذاری و نظارت است.
وی درباره تحریمهای آمریکا نیز بیان کرد: آنچه علاوه بر کنترل منابع و مصارف اهمیت دارد، بحث تحریمهاست که بسیار جدی شده است؛ دو موضوع در این زمینه وجود دارد. اول اینکه چیزی نگوییم تا کسی نترسد و به فکر مذاکره و توافق باشیم. موضوع دیگر باور نزدیک شدن توفان و آمادگی در برابر آن را داشته باشیم تا تمام کسانی که در معرض خطر هستند در این زمینه تدبیر کنند. اگر قرار است استحکامی ایجاد شود تا آسیب کمتری وارد شود، باید از الان تدبیر کرد.
هاشمی ادامه داد: من نیز طرفدار روش دوم هستم؛ نباید جامعه و مدیران را در غفلت و خوش خیالی نگه داریم. عزم طرف مقابل کاملا جزم است و میخواهد بیرحمانهترین تحریمهای مالی طول تاریخ را در مورد ایران اعمال کند. حالا آیا باید در این شرایط بنشینیم و نگاه کنیم؟ باید از الان متفاوت عمل کرده و تدبیر کنیم. باید در این چالش مهم که بخش عمدهای از قدرت بین المللی میخواهد مدیریت کشور را وارد آن کند و باعث درد و رنج مردم شود، وظیفه خود را بدانیم.
وی اظهار داشت: باید ببینیم آیا تیممان آمادگی شرایط تحریم را دارد یا خیر. اگر تیم آمادگی ندارد، باید تیم عوض شود. البته این نگاه را نسبت به کل حاکمیت دارم و چند بار در جلسههای هیات دولت هم گفتم که اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم. ما در وزارت بهداشت نباید دچار رودربایستی شویم و باید تیمی را همراه خود داشته باشیم که تا آخر پای کار باشند. زیرا روزهای سختی را در پیش خواهیم داشت و همه افراد باید آماده باشند.
بانک مرکزی بداند که دارو مهم تر از روغن و کنجاله است
وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات نقدینگی و ارز گفت: یکی از مشکلات عمده ما بحث نقدینگی و دیگری ارز است. در حال حاضر عقل حکم میکند که دانشگاه های علوم پزشکی مواد اولیه، دارو و تجهیزات ضروری را برای روز مبادا ذخیره کنند تا این آمادگی را داشته باشیم که اگر مشکلی پیش آمد، متوجه مردم نشود. برای این کار پول میخواهیم و رقم بسیار زیادی طلب داریم. هر وقت صحبت بدهی بیمهها میشود، اکثر افراد اقتصادی فکر میکنند این طلب پزشکها است. عمده این بدهی، طلب شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی است که امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به پول دارند تا جنس وارد کنند.
هاشمی با بیان اینکه کار بانک مرکزی در این روزها نیز بسیار اهمیت دارد، گفت: بانک مرکزی باید بتواند ارز مورد نیاز شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی را فراهم کند. شرکتها مشکلاتی دارند و امیدوارم با دستورات رییس جمهوری، بانک مرکزی متوجه باشد که بحث دارو و تجهیزات پزشکی بسیار مهمتر از روغن و کنجاله است.
وزیر بهداشت بیان کرد: از دانشگاههای علوم پزشکی انتظار دارم هر امکانی راکه دارند، به میدان بیاورند. البته امسال مشکلات ما بسیار کمتر است. عددی که از فروش نفت به خزانه میآید، بیسابقه است و مثل گذشته ادامه دارد. آنچه باعث نگرانی خواهد بود، بعد از آبان ماه اتفاق میافتد. در نتیجه باید از الان تدبیر انجام شود.
وی با بیان اینکه همه افراد باید باور کنند که حرف و عمل ما یکی است، اظهار داشت: اگر میگوییم باید صرفه جویی انجام شود، ابتدا باید از خودمان شروع کنیم. کارهای غیرضروری و ساخت و سازهایی که آرزو بوده و پروژههایی که پیشرفت زیر 30 یا 40 درصد دارد، باید متوقف شود و باید سرمایه به سمت پروژههایی برود که پیشرفت 80 تا 90 درصدی دارد تا به بهرهبرداری برسد.
بخش های مختلف در شرایط تحریم با هم همراه باشند
وی با بیان اینکه باید با جامعه پزشکی صحبت شود، افزود: اگر جامعه پزشکی حس کند ما در گفتار و رفتارمان صادق هستیم، همکاری خواهند کرد. اگر ببینند ما ریخت و پاش میکنیم، فکر میکنند که دروغ میگوییم و انتظاری داریم که خودمان به آن عمل نمیکنیم. در نتیجه بیشترین نقش برای کنترل یا افزایش هزینهها را جامعه پزشکی دارد. در تمام حوادث قبل و بعد از انقلاب، جامعه پزشکی چند قدم جلوتر بوده و فداکاریهای زیادی انجام داده است.
هاشمی گفت: ترامپ و دارودسته او نهایت فشار را میآورند، اما نمیخواهم زیاد خوش خیال باشم. زیرا سختتر از دورههای قبل خواهد بود. اگر در راس کشور و مسئولان ارشد کشور و دولت و مجلس و قوه قضاییه با هم همراه باشند، هزینه کمتر خواهد بود. آرزوی ما این است که این مسیر را کم هزینهتر دنبال کنیم. زیرا این توفان پر سر و صدا میگذرد و اگر تدبیر کنیم، خرابی آن کمتر خواهد بود. همه فشار ترامپ این است که با او مذاکره کنیم و به اسم تو تمام شود و در کارنامهاش ثبت شود.
وزیر بهداشت افزود: همانطور که رهبر انقلاب پیشبینی کردند، این دوره نیز میگذرد و خیلیها که قبلا اذیت کردند، بالاخره رفتند و این شجره طیبه هنوز باقی مانده است.
وی با بیان اینکه اکنون وقت کار کردن است، تاکید کرد: امیدوارم همه تدبیر کنند که این دوره را با کمترین درد و ناراحتی برای مردم پشت سر بگذاریم. آنها دروغ میگویند که به فکر مردم هستند و دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست. از کودک شیرخوار تا شهروند معمولی آسیب میبینند. وقتی روابط بانکی را قفل میکنند و به منابع مالی آسیب میزنند، آسیب آن متوجه مردم میشود. در نتیجه باید شبانهروزی کار کرد و به این فکر کنیم که شرایط با گذشته متفاوت است.
هاشمی با بیان اینکه وضعیت کشور متفاوتتر از همیشه است، تاکید کرد: بزرگترین دشمن ما جهل و لجاجت است؛ باید بپذیریم آدمهایی در ما نفوذ کردند که ظاهر و حرف و عملشان با نیتشان کاملا متفاوت است. در نتیجه هم باید دشمن شناس باشیم و هم مسائل را اصلی و فرعی کنیم و شبانهروزی کار کنیم تا رضایت مردم را به دست آوریم.
دیدگاه تان را بنویسید