۱۸هزار مقرری‌بگیر بیمه بیکاری، صاحب شغل شدند

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اشتغال مجدد ۱۸هزار نفر از مقرری‌بگیران بیمه بیکاری خبرداد و گفت: حمایت موثر از ۱۸۴۰ بنگاه اقتصادی موجب حفظ و تثبیت ۳۵۰هزار شغل در سال گذشته شد.

کریم یاوری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: امسال هم سیاست تمرکز بر بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط را دنبال خواهیم کرد و بنگاه‌هایی که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند و طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰درصدی را با پرداخت تسهیلات مورد حمایت قرار خواهیم داد.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین‌حال از اشتغال مجدد ۱۸هزار نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری خبر داد و گفت: پیگیری اشتغال مجدد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی متولیان اجرای قانون بیمه بیکاری است و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مکلف شده زمینه آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار کار و بازآموزی مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری را از طریق آموزش در کارخانه‌ها یا مراکز این سازمان فراهم کند.

به گفته یاوری، کارفرمایان برای بهره‌مندی کارگران از مزایای قانونی بیمه بیکاری باید در تمام واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی نسبت به بیمه نیروهای خود اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در صورت هرگونه تغییر یا بازسازی خط تولید برای بهینه کردن تولید و جابه‌جایی کارگاه و ماشین‌آلات از سوی کارفرمایان و سرمایه‌گذاران، کارگران در طول مدت زمان اصلاح و بازسازی با مصوبه شورای عالی کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.

    

سازمان جهانی کار ۱۰۰ ساله شد

سازمان جهانی کار در یک‌صدمین سال تأسیس خود در سال ۲۰۱۹، طرح «ابتکار سده برای آینده کار» را به عنوان موضوع محوری فعالیت‌های خود در دستور کار قرار خواهد داد.

به گزارش ایسنا، یک‌صد و هشتمین کنفرانس سازمان جهانی کار (ILO) طی روزهای آینده با مشارکت نمایندگان عضو این سازمان در ژنو سوئیس و مقر اروپایی سازمان ملل برگزار خواهد شد. هیأت ایرانی نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران نیز برای شرکت در این اجلاس اعزام خواهند شد.

سازمان جهانی کار، معیشت، امنیت، کار شایسته و استاندارد زندگی بهتر برای مردم جهان را چه در کشورهای فقیر و چه در کشورهای ثروتمند سرلوحه کار خود قرار می‌دهد. مصوبات این سازمان تأثیر پایداری در قانون‌گذاری همه کشورها دارد و نقش ارزنده‌ای در ایجاد تفاهم و همدلی در محیط کار ایفا می‌کند. در اجلاس سازمان جهانی کار همه ساله کمیته‌های چهارگانه استانداردها، اشتغال، کف حمایت‌های اجتماعی و اصول بنیادین کار به عنوان کمیته‌های ثابت فعال هستند و بررسی و پیوستن به مقاوله‌نامه‌های سازمان و تصویب مقاوله‌نامه‌های جدید از دیگر رویکردهای اجلاس سالانه ILO به شمار می‌رود. در این اجلاس، طبق روال هر سال مباحثی نظیر دستمزدها، منع تبعیض اشتغال زنان و کودکان، اقتصاد رسمی و غیررسمی، گفت‌وگوهای اجتماعی، سه‌جانبه‌گرایی، قوانین حمایتی و بیکاری مطرح خواهد شد اما مهم‌ترین محور اجلاس امسال، گفت‌وگو در خصوص آینده کار و گفت‌وگوی سده خواهد بود.

مهم‌ترین محورهای اجلاس سازمان بین‌المللی کار در سال گذشته، پایان بخشیدن به خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار، سه‌جانبه‌گرایی، گفت‌وگوی اجتماعی و همکاری‌های مؤثر توسعه‌ای در حمایت از اهداف توسعه پایدار بود و موضوع منع خشونت و آزار و اذیت در محیط کار در دستور کار اصلی این سازمان قرار داشت.

پایان دادن به خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار به ویژه علیه زنان یکی از موضوعات مهمی است که در اجلاس ۲۰۱۸ سازمان جهانی کار به بحث و بررسی گذاشته شد.

سازمان جهانی کار درصدد است تا کارگران فارغ از هر نژاد و عقیده و جنسیتی که هستند، محترم شمرده شوند و در بیانیه فیلادلفیا که جزو بیانیه‌های اولیه این سازمان است، بر اصل برابری همه انسان‌ها و محترم شمرده شدن حقوق اجتماعی و اقتصادی آنها تاکید شده است.