نماینده مردم ساوه و زرندیه درباره علت نشنیده شدن صدای کارگران در کشور گفت: این جامعه ۴۰ میلیونی به تعداد انگشتان دست در مجلس نماینده ندارند. ما عده کافی که برای جامعه کارگری قدم بردارند، نداشتیم.

به گزارش ایلنا، محمدرضا منصوری افزود: باید آسیب‌شناسی کنیم که چه اتفاقی در حوزه اقتصاد ما رخ داده است. تمام اتفاقات ما پیش از تحریم‌ها قابل پیش بینی بودند. من همیشه اعتقاد داشتم چو دخلت نیست، خرج آهسته‌تر کن.  چطور می‌شود کشوری مثل سوریه و نیکاراگوئه ارزش پولش در مقابل دلار ثابت باشد. حداکثر ۱۰ سال می‌توان فقط سود داد و تولید نکرد و بعد از آن فروپاشی رخ می‌دهد. اگر یک واحد پولی با نرخ ۲۴درصد در بانک بگذاریم، در چهار سال اول میزان آن دو برابر می‌شود، در چهار سال دوم چهار برابر به همین ترتیب جلو می‌رود. بنابراین فرض کنید که آن یک میلیاردی که ما ۴۰ سال پیش گذاشته‌ایم با روندی که پیش گرفتیم اکنون به ۲۰۴۸ میلیارد تومان می‌رسید. این همه پول از کجا آمد؟ آیا ما یخچال تولید کرده و آن را صادر کرده‌ایم؟ چهار سال دیگر این پول تبدیل به ۴۰۹۶ میلیارد تومان می‌شود.

وی افزود: این کارهایی که ما با اقتصاد ایران کردیم اگر با اقتصاد آلمان هم می‌شد آنجا را هم نابود می‌کرد. هر چقدر که درمی‌آوریم، خرج می‌کنیم. فروپاشی اقتصادی در چنین وضعی قابل پیش‌بینی و طبیعی بود. کسانی بودند که از امارات در ایران پول می‌گذاشتند و با سود ۲۴درصدی، پولشان را برداشت می‌کردند. من نگران این هستم که مسئولان خودشان را به خواب زده باشند.

وی تاکید کرد: شما در یک کشور باید به اندازه درآمدتان هزینه کنید. اقتصاد یعنی درآمد و هزینه. راه اصلاح این موضوع رسیدگی به پول‌های بی‌حساب و کتاب است. کسی که چیزی صادر نمی‌کند از کجا پول درمی‌آورد. ما باید درآمد و درواقع صادرات داشته باشیم.

نماینده ساوه و زرندیه در مجلس گفت: ما نتوانستیم برای تولید و صنعت‌مان درست کار کنیم. در این ۲۰ سال آنهایی که بلد بودند، خوردند و زدند و بردند. وقتی درآمد کم می‌شود ارزش پولی پایین می‌آید. در اروپا از یک پزشک ۶۰درصد مالیات می‌گیرند اما در ایران به گونه‌ای است که صفرهای برخی درآمدها را نمی‌توان شمرد. ما اگر بتوانیم سود بانکی را دو سه درصد کنیم و صادرات خوبی انجام دهیم آن موقع می‌توانیم از زندگی مناسبی بهره‌مند شویم. چرا ما فرش‌مان را به شکلی مناسب صادر نمی‌کنیم؟ تولیدکننده ما تولید محصولات خوب را به خوبی بلد نیست. ما اگر بلد بودیم خودروی خوبی را تولید کنیم باید قادر به صادرات آن هم باشیم. تولید ما باید صادرات‌محور باشد.

وی تصریح کرد:‌ سود بانکی در حد دو سه درصد باید باشد. در آمریکا هم این گونه سرمایه‌دار ایجاد نمی‌شود که در کشور ما ایجاد می‌شود. بسیاری از پول‌ها از کشور خارج شده است. ما تا حدی باید ریاضت را اعمال کنیم. در شرایطی که بخواهیم اقتصاد ناسالم تبدیل به یک اقتصاد سالم کنیم، تحریم می‌تواند مفید واقع شود اما باید راهکاری بیابیم که جلوی خروج پول از کشور را بگیرد.

وی گفت: بهره‌وری کارمان را هم باید افزایش دهیم. متاسفانه حیف ما بسیار بیش از میل ماست. بین همه اقشار باید تلاش کنیم که ایجاد عدالت شود. حاکمیت باید یک چنین مسائلی را ایجاد کند. نظام مالیات‌گیری در کشور ما وجود ندارد.

وی در پایان گفت: روزی پول‌های بی‌حساب‌وکتاب فریز خواهند شد، آن زمان است که می‌توان از ابتدا شروع کرد و برنامه‌ریزی درستی را اعمال کرد. معتقدم حاکمیت ما صلابت دارد و خوب هم کار می‌کند اما در این میان باید با ذره‌بین جستجو کرد و مدیران دولتی را که سالم نیستند، یافت. اگر فساد بیرون رانده شود عدالت هم به جامعه بازمی‌گردد.