قطع بیمه کارگران ساختمانی به بهانه جواز کسب
هادی ساداتی، نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی
در روزهای اخیر، خوشبختانه جزئیات اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی تصویب شد و امیدواریم نمایندگان مجلس در زمان ورود طرح به صحن علنی و با توجه به بضاعت اندک کارگران ساختمانی، حمایت قاطع خود را از این طرح نشان بدهند.
متاسفانه امروز موضوع بیمه کارگران ساختمانی در اولویت دوم قرار گرفته و در سازمان تامین اجتماعی یک مهندسی معکوس در حال رخ دادن است و کسی به این مسأله توجه ندارد. ما باید تمام هم و غم خود را بگذاریم که بیمه کارگران ساختمانی را حفظ کنیم، نه اینکه دنبال ظرفیت جدید بیمه برای آنها باشیم.
در توضیح بیشتر باید گفت طی ماههای اخیر بخشنامهای از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر شده که به نظر میرسد در راستای کاهش تعداد بیمهشدگان در بخش کارگران ساختمانی باشد. این بخشنامه که ظاهراً از سوی مدیران ستاد مرکزی صادر شده به بازرسین و ضابطین سازمان فشار آورده تا در استانها و شهرستانها، کارگران ساختمانی که سالهای قبل جواز کسبی داشته و آن را باطل کردهاند، شناسایی و معرفی کنند تا بیمه آنها قطع شود. البته ما با قطع بیمه کسانی که جواز کسب دارند و به ناحق از این ظرفیت استفاده میکنند، مخالف نیستیم ولی انتقاد و اعتراض ما در مورد آن دسته کارگران ساختمانی است که سالهای دور یک جواز کسب داشته و آن را باطل کردهاند و اکنون به عنوان کارگر ساختمانی به کار ساختمانی مشغولند و سازمان بدون آنکه به ابطال جواز کسب توجه کند، درصدد قطع بیمه آنها برآمده است.بهرغم آنکه ما اعلام کردیم کسانی که سابقا جواز داشتند بازرسی از آنها صورت گیرد و چنانچه مشخص شد به کار ساختمان اشتغال دارند و جواز کسب قبلی باطل شده بیمههایشان را قطع نکنند ولی مواردی داشتیم که با وجود گزارش بازرس سازمان تامین اجتماعی که تایید کرده فرد سالها کارگر ساختمانی است، مسئولین ستاد به کرات تماس گرفته و تاکید دارند که بیمههای این افراد را قطع کنند، یعنی با وجود گزارش ضابطین خود سازمان باز هم مسئولین ستاد فشار میآورند که بیمه کارگر ساختمانی از طریق شعب قطع شود. در همین حال انتظار داشتیم اگر بیمه افرادی که کارگر ساختمانی نیستند و همچنان جواز کسب دارند قطع میشود، حداقل اجازه بدهند جای آنها کارگران ساختمانی که اشتغال به کار دارند و فاقد بیمه هستند از این ظرفیت استفاده کنند ولی اجازه این کار را هم نمیدهند.باید گفت موضوع قطع بیمه کارگران ساختمانی به اینجا ختم نمیشود، بلکه اخیرا سابقههای افراد و کارگران ساختمانی را هم میسوزانند در حالیکه ماده مربوطه در قانون تامین اجتماعی در ارتباط با متخلفین است و اگر تخلفی انجام گرفته باشد سوابق را میسوزانند نه کارگر ساختمانی که جزو محرومترین طبقات جامعه است و در این شرایط اقتصادی و کرونا به سختی امرار معاش میکند.همچنین یکی دیگر از مشکلات کارگران شاغل در ساختمان را مربوط به لولهکشان است. افرادی که لولهکش گاز بوده و هنوز هستند، شرکت ملی نفت در سالهای قبل اعلام کرد که باید حتماً جواز کسب داشته باشند و مجبور به گرفتن جواز شدند. بعدها اعلام کردند که آنها مسئولیت و بار حقوقی دارند و نظام مهندسی آنها را مکلف کرد که حتماً ثبت شرکت هم انجام بدهند و این مسأله باعث شده بیمه لولهکشان هم متوقف یا قطع شود، لذا امیدواریم جلوی قطع بیمه کارگران ساختمانی به خصوص کسانی که جواز کسب آنها سالها قبل باطل شده گرفته شود، چرا که هست و نیست کارگران ساختمانی به همین بیمه تامین اجتماعی وابسته و گره خورده است.
دیدگاه تان را بنویسید