تامین اجتماعی، میخ آخر را بر تابوت کنتورسازی زد
تولیدکننده نمونه کشور در دهه ۸۰ به آخر خط رسید
خودداری کارفرمای کنتورسازی از پرداخت حق بیمه کارگران باعث شد تا اداره تامین اجتماعی قزوین این واحد صنعتی را موقتا پلمب کند.
به گزارش «توسعه ایرانی»، شرکت کنتورسازی ایران در سال ۱۳۴۷ بهعنوان شرکت تولیدکننده انواع کنتورهای برق در ایران تأسیس شد. این شرکت با مشارکت وزارت نیرو، بانک صنعت و معدن، شرکت آ.ا.گ اینترنشنال و سازمان گسترش فعالیت خود را در شهر صنعتی البرز قزوین آغاز کرد.
کارخانه کنتورسازی از سالهای گذشته مبالغی را به تامین اجتماعی بدهکار بوده است به همین دلیلی این سازمان از روز ۲۵ شهریور ماه همه سالنهای تولیدی و انبارهای کارخانه را به جز یک ساختمان اداری پلمب کرد
فعالیت این شرکت با تولید میلیونی کنتور برق بهصورت مطلوبی ادامه داشت. پس از انقلاب هم به علت موفقیت در کار و نیاز جامعه به این محصول، شرکت افزایش خطوط تولید و بهروز کردن تولیدات خود را نیز در کارنامهاش داشت تا جاییکه در نیمه نخست دهه ۸۰ موفق به تولید نمونه کنتور صددرصد داخلی شد و جشن خودکفایی در تولید کنتور را در کشور برگزار کرد. در سال ۸۷ و در راستای خصوصیسازی شرکتهای دولتی، شرکت کنتورسازی نیز طی مزایدهای به بخش خصوصی واگذار شد.
کنتورسازی هم مانند سایر غولهای صنعتی ایران در استان قزوین مانند فرنخ، مهنخ و پوشینهباف و دهها شرکت دیگر، از این واگذاریها جان سالم به در نبرد و در حال حاضر فقط از آن اسمی در سابقه صنعتی استان مانده است؛ شرکتی که بعد از نیمقرن فعالیت مستمر، نام شرکتی ورشکسته با میزان انبوهی بدهی در ذهنها تداعی میکند.
در همین زمینه یکی از کارگران کنتورسازی ایران به ایلنا گفت: کارخانه کنتورسازی از سالهای گذشته مبالغی را به سازمان تامین اجتماعی بدهکار بوده است به همین دلیلی سازمان تامین اجتماعی از روز ۲۵ شهریور ماه سال جاری همه سالنهای تولیدی و انبارهای کارخانه را به جز یک ساختمان اداری پلمب کرده است.
وی ادامه داد: حدود ۱۵ تا ۲۰ کارگری که اخیرا با بسته شدن درهای کارخانه کنتورسازی بیکار شدهاند ازجمله کسانی هستند که بعد از تسویه حساب کارگران قدیمی، اخیرا به صورت قراردادی در این واحد صنعتی مشغول فعالیت شدهاند.
این کارگر ادامه داد: طبق اطلاعی که از سازمان تامین اجتماعی به دست آوردهایم میزان طلب سازمان تامین اجتماعی از کنتورسازی ۲۵میلیارد تومان است که با کسر جرایم به حدود ۱۴میلیارد تومان میرسد.
وی گفت: اخیر این واحد تولیدی اقدام به تولید کنتور با جذب حدود ۱۰ تا ۱۵ کارگر جدید کرده بود که این اقدام تامین اجتماعی مانع از ادامه فعالیت آن شده است.
این کارگر کنتورسازی ایران گفت: وضعیت پیش آمده در حالی است که از روز ۱۵ فروردین ماه سال جاری فعالیت کارخانه کنتورسازی تا اول شهریور به طور کامل متوقف شده بود.
وی با بیان اینکه قبل از این اقدام، تامین اجتماعی چند باری برق کارخانه را قطع کرد، افزود: قبل از بسته شدن درهای کارخانه، اداره برق قزوین چندین بار برق کارخانه را به دستور برخی مسئولان شهرستانی در حالی قطع کردند که این واحد هیچگونه بدهی به اداره برق ندارد و از قرار معلوم با این کار میخواستهاند کارگران قدیمی را از محل کار سابق خود دور کنند. وی درخصوص خسارتهای ناشی از قطع ناگهانی برق این واحد صنعتی گفت: قطع ناگهانی برق ممکن است به برخی از ماشینآلات کارخانه خساراتجبران ناپذیری وارد کند.
به گفته این کارگر، در سال جاری کارگران کنتورسازی تجمعات متعددی را مقابل نهادهای دولتی در شهرستان البرز و قزوین مقابل ساختمان استانداری انجام دادند که درنهایت بعد از سالها دوندگی کارگران پس از دیدار با رئیس سازمان برنامه بودجه، به مطالبات قدیمی خود رسیدند.
کارگران پس از دیدار با نوبخت، به مطالبات قدیمی خود رسیدند و با پولی که سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت مطالبات کارگران اختصاص داد، همه مطالبات کارگران پرداخت شد و رابطه کاری کارگران قدیمی با کارفرما متوقف شد
وی با بیان اینکه با پولی که سازمان برنامه بودجه برای پرداخت مطالبات کارگران اختصاص داد، همه مطالبات کارگران پرداخت شد و بدین ترتیب رابطه کاری کارگران قدیمی با کارفرما متوقف شد. وی افزود: بعد از قطع رابطه کاری کارگران قدیمی با کارفرما، طبق دستور اداره کار شهرستان البرز فعالیت نمایندگان صنفی کارگران قدیمی کارخانه از روز یکشنبه متوقف شد و مهر شورا نیز از آنها پس گرفته و تحویل واحد اداری کارخانه شد. به گفته وی، این کارخانه به دلیل شرایط اقتصادی کشور دچار بحران مالی است. با این حال کارگران از مسئولان تامین اجتماعی درخواست دارند شرایطی را ایجاد کند تا با ادامه روند تولیدات کارخانه به مرور مطالبات تامین اجتماعی نیز پرداخت شود. طبق اظهارت کارگران در حال حاضر حدود ۱۶هزار کنتور در کارخانه آماده تولید است. در عین حال ۲۰ هزار کنتور در گمرک قزوین و ۳۰۰ هزار کنتور در اداره گمرکات کشور آماده ترخیص هستند که با تولید و فروش آنها میتوان شرایط کارخانه را به خوبی تغییر داد.
طبق ادعای کارگران در حال حاضر اداره برق منطقهای و چند خریدار دیگر مرتب پیگیر سفارش کنتور هستند اما کارخانه در شرایط فعلی هیچ پاسخی برای همکاری با آنها ندارد.
پلمب کنتورسازی با هماهنگی انجام گرفت
«سیروس نصیری»، مدیرکل تامین اجتماعی استان قزوین، نیز با تایید این خبر گفت: پلمب کارخانه کنتورسازی با هماهنگی شورای تامین و به جهت افزایش مطالبات کارفرمای این کارخانه به تامین اجتماعی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه شرکت کنتورسازی بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان با جرایم به تامین اجتماعی بدهکار است، افزود: این کارخانه چندین سال است دچار مشکل است و از فروردین ماه سال جاری به دلیل سوءمدیریت تعطیل اعلام شده و کارگران آن برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
به گفته وی، سازمان تامین اجتماعی هیچ واحدی تولیدی فعالی را پلمب نمیکند و دلیل پلمب کنتورسازی، غیرفعال بودن آن بوده که با هماهنگی شورای تامین انجام شده است.
نصیری با بیان اینکه قرار است این کارخانه به سرمایهگذار جدید واگذار شود، افزود: پلمب کنتورسازی تا زمان واگذاری آن ادامه خواهد داشت و به محض شروع فعالیت تولید از پلمب خارج میشود.
دیدگاه تان را بنویسید