کارکنان مستقل و آزاد؛ در صدر دو شغلهها
۷۲۷هزار نفر با یک شغل راضی نمیشوند
در حالی که به اعتقاد کارشناسان، پایین بودن حقوق، رضایت نداشتن از شغل اول و افزایش هزینههای زندگی ازجمله علل گرایش افراد به داشتن شغل دوم است، مرکز آمار و اطلاعات وزارت کار در گزارشی، اصلیترین و بیشترین دلیل دو شغله بودن افراد در سال گذشته را مشکلات اقتصادی و معیشتی عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، براساس آخرین پیمایش میدانی صورت گرفته در کشور، از مجموع ۲۳میلیون و ۴۰۰هزار نفر شاغل کشور در سال گذشته، حدود ۷۲۷هزار نفر از شاغلان اظهار کردهاند که بیش از یک شغل داشتهاند. از این میزان ۱۰.۵درصد از افراد چندشغله در شغل اصلی خود مزد و حقوقبگیر بخش عمومی، ۲۰.۲درصد مزد و حقوقبگیر بخش خصوصی و ۶۳.۹درصد در سایر بخشها مشغول فعالیت بودهاند. بیشترین درصد چندشغلهها هم در گروه کارکنان مستقل قرار داشته است. کارکنان مستقل در واقع کسانی هستند که برای انجام فعالیتهای شغلی خود حقوقبگیر کسی نیستند و هیچ حقوقبگیری هم در استخدام ندارند.
بررسیهای بازار کار نشان میدهد که در طرح آمارگیری نیروی کار، فقط حدود ۳.۱درصد کل شاغلان ۱۰ساله و بیشتر اظهار کردهاند که دارای دو شغل و بیشتر هستند. ۱۱هزار و ۵۷۸ نفر از چندشغلهها که شغل اصلی آنها در بخش عمومی است، در شغل دوم خود نیز در بخش عمومی مشغول به کارند، به عبارتی دیگر هر دو شغل آنها در بخش عمومی است. ۱۳هزار و ۸۵۹ نفر از چندشغلهها که شغل اصلی آنها در بخش عمومی است، در شغل دوم خود در بخش خصوصی مشغول کارند. به نظر میرسد علت این امر میتواند ناشی از عدم کفاف مخارج زندگی با حقوق دریافتی در شغل اول باشد. ۵۰هزار و ۷۷۷ نفر از چندشغلههایی که شغل اصلی آنها در بخش عمومی است در شغل دوم خود به عنوان کارفرما، کارکن مستقل یا کارکن فامیلی بدون مزد مشغول فعالیت هستند. ۴۷۵۹ نفر از چندشغلهها که شغل اصلیشان در بخش خصوصی است در شغل دوم در بخش عمومی مشغول کارند و ۲۹هزار و ۱۴۳ نفر از چندشغلهها هر دو شغلشان در بخش خصوصی است. ۱۱۲هزار و ۸۳۸ نفر از چندشغلهها که شغل اصلی آنها در بخش خصوصی است، در شغل دوم خود به عنوان کارکن مستقل یا کارفرما یا کارکن فامیلی بدون مزد مشغول فعالیت هستند.
دیدگاه تان را بنویسید