روزنامه انگلیسی تلگراف با اشاره به رویکرد رئیس‌جمهور فرانسه نسبت به تعامل با رئیس‌جمهور روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین، مدعی شد که او قرار است به عنوان یکی از دو رهبر ائتلاف اروپایی «اراده‌مندان» در حمایت از اوکراین، مسئولیت گفت‌وگوهای مستقیم با رئیس‌جمهور روسیه را بر عهده بگیرد و واسط اروپا و روسیه در مذاکرات صلح اوکراین شود. 

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه قرار است مذاکره‌کننده اصلی فرانسه در مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه درباره صلح در اوکراین باشد. این روزنامه انگلیسی با  انتشار این مطلب نوشت: برخی از اعضای ائتلاف «اراده‌مندان»، مُصِر بوده‌اند رهبری اروپایی در ادامه حمایت‌ها از کی‌یف، مسئولیت تعامل با روسیه را بر عهده بگیرد. 

رئیس‌جمهور فرانسه و کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس که رهبری این گروه از کشورها(ائتلاف اراده‌مندان) را بر عهده دارند که در حال گفت‌وگو درباره ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین هستند، به عنوان گزینه‌های اصلی برای میانجی‌های احتمالی در گفت‌وگوها با مسکو در نظر گرفته شده‌اند. اما تلگراف نوشته مطلع شده که استارمر در راستای تلاش‌های انگلیس برای حمایت از دفاع اوکراین، هیچ برنامه‌ای برای مذاکره با پوتین ندارد.

این در حالی است که ماکرون از آغاز جنگ اوکراین، خود را در جایگاه واسطه میان اروپا و پوتین قرار داده است. رئیس‌جمهور فرانسه بیشتر از هر یک از حامیان اروپایی سرسخت اوکراین، ترجیح داده است کانال‌های دیپلماتیک با مسکو را به رغم انتقادهای تند از اقدامات او 

حفظ کند. 

تلگراف در ادامه نوشت: این در حالی است که وقتی مشخص شد پوتین قصدی برای متوقف کردن حملات خود ندارد، هرگونه تماس مسقتیم با کرملین را متوقف کرد. یک مقام کاخ الیزه در پاسخ به سوال تلگراف مبنی بر این که آیا زمان ازسرگیری تماس‌ها با روسیه فرانرسیده است، گفت: ظاهرا هنوز نه. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تنها رهبر جهان است که مستقیما با پوتین درباره تعیین سازوکارهای آتش‌بس در تماس بوده است.

برخی در اروپا بر این باور هستند که رئیس‌جمهور آمریکا  بیش از حد با پوتین مدارا کرده و اغلب نیز به تمجید از او پرداخته و وعده داده به عنوان بخشی از روند صلح روابط واشنگتن-مسکو را بهبود ببخشد. الکساندر استاب، رئیس‌جمهور فنلاند این هفته گفت که انگلیس و فرانسه باید هدایت هرگونه مذاکرات احتمالی با پوتین را بر عهده بگیرند. 

این رسانه انگلیسی نوشته انگلیس و فرانسه در عین راضی بودن از تلاش‌های دیپلماتیک ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین، خواستار اعمال فشار بیشتر بر پوتین به منظور ترغیب او به مذاکره هستند. مقام‌های غربی امیدوارند کاسه صبر ترامپ در نهایت در مقابل پوتین لبریز شود و در نتیجه، به افزایش کمک‌های نظامی به اوکراین تمایل پیدا کند. 

در این میان بحث پیوستن اوکراین به ناتو هم مطرح است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اخیرا از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین انتقاد کرده و گفته بود: «زلنسکی می‌خواهد عضوی از ناتو شود. خوب او هرگز عضوی از این ائتلاف نظامی نخواهد شد. او این را 

می‌داند». 

اما زلنسکی با این نظر ترامپ مخالفت کرده و این را گفت که هنوز از جاه طلبی‌های دیرینه خود برای پیوستن به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا دست نکشیده است. رئیس جمهور اوکراین به آژانس خبری Ukrinform گفت: «برخی کشورها یا مقامات هنوز از عضویت اوکراین در ناتو حمایت نمی‌کنند، اما در عین حال، این مساله به طور کامل از دستور کار خارج نشده و ممکن است در آینده دوباره مورد بررسی قرار گیرد». 

وی در ادامه افزود: «حداقل ما در حال حاضر در مورد این موضوع صحبت می‌کنیم که یکسری از کشورها و مقام‌ها نمی‌خواهند از پیوستن کی‌یف به ناتو حمایت کنند. آینده به ما نشان می‌دهد که چه اتفاقی می‌افتد». به گفته زلنسکی، تا زمانیکه کی‌یف عضوی از این ائتلاف نظامی شود، باید تضمین‌های امنیتی مانند دیگر کشورهای عضو ناتو دریافت کند. اوکراین می‌تواند به صلحی پایدار با روسیه دست پیدا کند اما برای این منظور، باید وقتی پشت میز مذاکره قرار می‌گیرد، قوی باشد. روسیه از جاه طلبی‌های کی‌یف برای پیوستن به ناتو به عنوان یکی از دلایل اصلی آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ نام 

برده است. 

این در حالیست که ماه گذشته میلادی، مارک روته، دبیرکل ناتو در پاسخ به سوالی از سوی پایگاه خبری بلومبرگ که آیا ترامپ در تلاش‌های آمریکا و روسیه برای دستیابی به صلح در مناقشه اوکراین، موضوع پیوستن کی‌یف به ناتو را از روی میز حذف کرده است، پاسخ مثبت داده بود. روته همچنین استدلال کرد زمانیکه درگیری‌ها در اوکراین متوقف شود، غرب می‌تواند برای احیای روابط عادی با روسیه قدم به قدم 

گام بردارد.