شورای امنیت سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از وقوع فاجعه انسانی، از شبه‌نظامیان سودانی خواسته است به محاصره هشت هفته‌ای الفاشر را پایان دهند. بیش از یک و نیم میلیون نفر در این شهر در جنوب غرب سودان پناه گرفته‌اند. 

به گزارش بی.بی.سی، براساس گزارش‌ها مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی در این شهر رو‌به‌اتمام است. باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل، گفته است هرگونه تلاش نیروهای پشتیبانی سریع برای تصرف الفاشر فاجعه بار خواهد بود. 

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، هم گفت که بیش از یک سال جنگ در سودان، بدترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است. الفاشر آخرین شهر بزرگ در منطقه دارفور سودان است که هنوز در کنترل ارتش این کشور باقی مانده است.

جنگ داخلی بین «نیروهای پشتیبانی سریع» و ارتش سودان یک بحران انسانی عظیم در این کشور ایجاد کرده و حداقل ۱۳ هزار نفر کشته و ۹ میلیون نفر آواره شده‌اند. با این حال شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای خواستار پایان محاصره شهر ۱.۸ میلیون نفری «الفاشر» در دارفور سودان توسط «نیروهای پشتیبانی سریع» و خاتمه فوری درگیری‌ها در این منطقه شد. 

این قطعنامه توسط انگلیس ارائه شده و ۱۴ عضو شورای امنیت سازمان ملل به آن رای مثبت داده و روسیه نیز رای ممتنع داد. در این قطعنامه بر «توقف محاصره الفاشر توسط نیروهای پشتیبانی سریع» و «توقف فوری درگیری‌ها» و همچنین «عقب‌نشینی همه جنگجویانی که امنیت شهروندان را تهدید می‌کنند» تاکید شده است.

از زمان کودتای اکتبر ۲۰۲۱، سران ارتش از طریق آنچه «شورای حاکمیت» نامیده می‌شود، سودان را اداره می‌کنند. برای انتقال حکومت به غیرنظامیان، طرحی برای ادغام نیروهای شبه‌نظامی در ارتش در دست بود اما اختلاف بین این ارتش و نیروهای شبه‌نظامی به درگیری کشید.