وقتی ترامپ به ریاض سفر کرد
رابطه بنسلمان و ترامپ طی تاریخ
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی با اشاره به سفر تاریخی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به ریاض در سال ۲۰۱۶ فاش کرد که چگونه پسر پادشاه سعودی تمام ثروتهای کشورش را در اختیار رئیسجمهوری آمریکا و تیمکاری وی قرار داد.
روزی که هواپیمای دونالد ترامپ در ماه مه (اردیبهشت ماه) سال ۲۰۱۷ در ریاض فرود آمد و وی دستش را روی گنج گذاشت و فریاد زد آن را یافتم، این مرد به تنهایی و بدون چراغ سبز سعودی این دستاورد را رقم نزد.
او صدها میلیارد دلار از خزانه سعودی دوشید و فرصتهای شغلی بسیاری را ایجاد کرد که همه زاییده فکر مردی بود که نظام و ثروتهای کشور و ملتش را به تاجری تحویل داد که رایدهندگان آمریکایی او را به منصب ریاستجمهوری رسانده بودند.
حاکمان ریاض یا به بیان واضحتر محمد بنسلمان در اعطای تمام و کمال امتیازات به تیم رئیسجمهوری منتخب تردیدی به خود راه ندادند و در وعدههای مختلف سرمایهگذاری و هدایای مالی و انسانی بخل نورزیدند و عربستان را به ابزاری برای تحقق منافع و طمعهای آمریکا در منطقه تبدیل کردند.
روزنامه الاخبار اسناد محرمانه سعودی مربوط به سال ۲۰۱۶ را مورد بررسی قرار میدهد، روزی که نگاه کشورها و ملتها به سمت آن مرد متکبر و مغرور چرخید که قرار بود بر آمریکا حکومت کند.
به نوشته این روزنامه، روزی زبیگنیو برژینسکی، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا نوشت: جایی روی زمین وجود ندارد که نظر آمریکا را نپرسد. کشورهایی هستند که به دلیل دشمنی با آمریکا و برخی به دلیل همسایگی با آن تلاش میکنند بفهمند آمریکا چه میخواهد اما محمد بنسلمان در تحرکات سیاسی و اقتصادی خود و با انتشار اسنادی که الاخبار همزمان و با همکاری نیویورک تایمز منتشر میکند، مانند یک برده که برای به بردگی کشیده شدن تلاش میکند، ظاهر شد.
سفر تاریخی ترامپ به ریاض از پیش برنامهریزی شده بود. قانون آمریکا به یک دولت بیگانه اجازه مناقشه درباره سیاست خارجی کشور بدون اجازه رسمی از سوی مقامات اجرایی را نمیدهد، اما ولیعهد عجول برای ملاقات با ترامپ در اول راه شتابزده عمل کرد.
ریاض خیلی زود تلاش کرد ترامپ و تیمش را دریابد و در ازای پول تعدادی از افراد صاحب نفوذ از جمله کنث دوبرستین، رئیس سابق امور ستادی در دوره رونالد ریگان را به نفع خود جذب کرد و خیلی زود به اهمیت جارد کوشنر داماد ترامپ پی برد.
در نوامبر (آبان - آذر ماه) در سال ۲۰۱۶، تیم محمد بنسلمان پیشنهادات فراگیر سیاسی، امنیتی، فرهنگی و نظامی به ترامپ عرضه کرد. وی گفت: چه چیزی از ما کم میشود که مانند اسرائیل، متحد شما باشیم؟ حتی اصلاحاتی که در این اسناد ذکر شده مربوط به افکار عمومی آمریکا بود نه شهروندان سعودی مانند اعطای حق رانندگی به زنان و مقابله با افراطگرایی و باز شدن فضای رسانهای و فرهنگی اسلام؟ ما بیش از دو هزار دانشمند و اندیشمند اسلامی داریم که وجه تمایز آنها تأثیر بسیار بر جهان اسلام است حتی دین ما نیز در خدمت به طرحهای شماست. ما با هم مسئله فلسطین را حل و فصل کرده و میلیاردها دلار در کشور شما سرمایهگذاری میکنیم.
نظر شما درباره منطقه تجاری آمریکایی در ساحل دریای سرخ چیست؟ کافی نیست؟ ما نیروی انسانی عربی مبارزی داریم که تحت سلطه آقای رئیسجمهور خواهند بود. هر چه خوشایندتان است انتخاب کنید. ما آماده اطاعت هستیم. پیش از اینکه ترامپ وارد کاخسفید شود، بنسلمان، خود و تیم کاریاش به علاوه داراییهای کشورش را در اختیار وی قرار داد.
دیدگاه تان را بنویسید