آسوشیتدپرس:
کرهشمالی احتمالاً تسلیحات اتمی را در مرز کرهجنوبی مستقر میکند!
آیا کره شمالی به دنبال استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در امتداد مرز پرتنش خود با کشور رقیب یعنی کره جنوبی است؟ مرزی که تنها با منطقه مسکونی ۲۶ میلیون نفری در سئول، پایتخت کره جنوبی و اطراف آن فاصله کمی دارد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره گمانهزنیها درباره تدارکات جدید مرتبط با برنامه هستهای کرهشمالی نوشته است: بسیاری از کارشناسانی که یک نشست نظامی سطح بالای کره شمالی در روزهای اخیر را زیر نظر گرفتند، چنین نظری دارند. این اقدام احتمالی برای استقرار تسلیحات هستهای از سوی کرهشمالی تنها دو ماه پس از تهدید تلویحی کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی برای پیشدستی در استفاده از تسلیحات هستهای، میتواند یک تحول عمده در بنبست چند دههای در شبه جزیره کره رقم بزند. کرهشمالی در حال حاضر هزاران سلاح متعارفش را به سمت کرهجنوبی و نزدیک به ۳۰۰۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در آن نشانه رفته است، اما انتقال موشکهای هستهای کوتاهبردش به مرز مذکور واضحترین نشانه است از این که کیم جونگ اون به دنبال استفاده از سلاحهای هستهای خود هم به جهت تهدید کره جنوبی و هم به جهت اخذ امتیازات از مذاکرهکنندگان هستهای خارجی است. همزمان با تدارک آشکار کره شمالی برای اولین آزمایش هستهای خود در پنج سال اخیر، شک و تردید عمیقی در میان ناظران نسبت به اینکه دیپلماسی بتواند این کشور را متقاعد به کنار گذاشتن سلاحهای هستهای خود کند، وجود دارد. منتقدان از سئول و واشنگتن میخواهند تا رویکرد جدیدی را برای مقابله با برنامه هستهای کرهشمالی که به سرعت در حال ارتقاست، تدوین کنند. کیم جونگ اون و دیگر مقامات ارشد کرهشمالی طی یک نشست نظامی که روز پنجشنبه به پایان رسید، وظایف عملیاتی و برنامههای عملیاتی اصلاح شده را برای واحدهای نظامی نزدیک مرز با کرهجنوبی تایید کردند.
رسانههای دولتی کرهشمالی به طور مستقیم به سلاح هستهای اشاره نکردند. اما کارشناسان خارجی بر این باورند که لحن و ادبیات مبهم کره شمالی نشانهای از قصد این کشور برای استقرار سیستمهای تسلیحات هستهای تاکتیکی است. آنها ارزیابی خود را تا حدی بر اساس اظهارات علنی اخیر مقامات کره شمالی در مورد چنین برنامههایی و مجموعه آزمایشهای متعدد موشکهای کوتاهبرد با قابلیت حمل سلاح هستهای (موشکهای طراحیشده برای حمله به تأسیسات استراتژیک از جمله پایگاههای نظامی آمریکا در کره جنوبی) ارائه کردهاند. یکی از اتفاقات مهم در آوریل رخ داد، زمانی که کره شمالی یک سلاح هدایتشونده جدید ارتقایافته را آزمایش کرد که به گفته آن، عملکرد کارآمد تسلیحات هستهای تاکتیکی را بهبود میبخشد و قدرت آتش واحدهای توپخانه خط مقدم را افزایش میدهد. در اواخر همان ماه، کیم جونگ اون گفت که در صورت وقوع تحریک میتواند از برنامه هستهای خود با پیشدستی استفاده کند. کیم یول سو، یک کارشناس متعلق به مؤسسه امور نظامی کره جنوبی گفت: کرهشمالی اکنون شانس بسیار بیشتری برای استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی خود در میدان نبرد در صورت وقوع جنگ در شبه جزیره کره دارد. بر اساس این گزارش، تسلیحاتی که احتمالاً از سوی کرهشمالی در مرز مستقر خواهند شد، شامل برخی از موشکهای تحرکپذیرتر، برخوردار از سوخت جامد و کوتاه برد هستند که از سوی کرهشمالی از زمان فروپاشی دیپلماسی هستهای با آمریکا در سال ۲۰۱۹، مورد آزمایش قرار گرفتهاند. کره شمالی این موشکها را که به گفته کارشناسان خارجی به طور بالقوه قادر به فرار از سیستم دفاع موشکی کرهجنوبی و آمریکا هستند تسلیحات تاکتیکی خوانده است، به این معنی که قصد دارد آنها را با کلاهکهای هستهای با قدرت انفجاری کم تسلیح کند.
رئیس سابق مؤسسه اتحاد ملی کره در سئول گفت که کره شمالی احتمالاً قبلاً فناوری تسلیح موشکهای خود را به کلاهکهای هستهای به دست آورده است، بنابراین استقرار سلاحهای هستهای تاکتیکی آن ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد.
دیدگاه تان را بنویسید