در نامه به گوترش و رئیس شورای امنیت؛

اسرائیل همسو با آمریکا به دمشق حمله کرد

دولت سوریه حملات مکرر رژیم صهیونیستی به این کشور را همسو با اهداف ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا دانست و از شورای امنیت و سازمان ملل خواست این حملات را متوقف کنند.

وزارت خارجه سوریه در دو نامه جداگانه برای دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت اعلام کرد: جنایات وحشیانه جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در سوریه و پرواز غیرقانونی بر فراز سوریه و علیه غیرنظامیان بی‌گناه سوریه ادامه دارد و این ائتلاف در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۱۸ مرتکب کشتار جدیدی در روستای الشعفه در حومه دیر الزور شده و در آنجا خانه‌های مردم و دارایی‌های غیرنظامیان را بمباران کرد.

طبق گزارش وزارت خارجه سوریه، این حمله موجب کشته شدن بیش از ۳۰ غیرنظامی که بیشتر آنها زن و کودک بودند، شد و احتمال افزایش آمار قربانی‌ها به دلیل میزان بالای ویرانی‌ها وجود دارد.

دمشق این کشتارها را جنایات جنگی و جنایت علیه بشرت خواند و تاکید کرد، سکوت کشورها و نهادهای بین‌المللی در برابر این حملات نشان می‌دهد که این طرف‌ها به چه حدی از نفاق و دورویی رسیده‌اند. وزارت خارجه سوریه در ادامه تاکید کرد، این حملات دوباره برای تکمیل عملیات علیه حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه انجام شد و همسو با حملات مکرر اسرائیل است که آخرین آنها در تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۱۸ علیه منطقه الکسوه واقع در جنوب دمشق انجام شد و نشانه دیگری از حمایت اسرائیل از گروه‌های تروریستی و تلاش برای طولانی کردن بحران در سوریه بود. دمشق در این دو نامه اقدام فوری شورای امنیت و کشورهای عضو سازمان ملل را برای توقف این حملات، محکومیت آنها، در پیش گرفتن مسئولیت بین‌المللی توقف نقض قوانین بین‌المللی، عمل به وظایف در حفظ صلح و امنیت جهانی و نیز اعمال حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی خواستار شد.    


سازمان ملل در رابطه با یمن؛

هنوز فرصت هست 

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داد که یمن درحال نزدیک شدن به فاجعه بزرگی است.

به نقل از النشره، مارک لوکوک، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه اعلام کرد که کمک‌های مورد نیاز کشور فقیر یمن که غرق در جنگ‌های مسلحانه است، در سال ۲۰۱۹ میلادی بسیار بیشتر خواهد شد. لوکوک در پایان سفر سه روز خود به یمن در بیانیه‌ای تصریح کرد: یمن در لبه یک فاجعه بزرگ قرار دارد اما زمان از دست نرفته است. وی در ادامه افزود: وضعیت در یمن وخیم است و این کشور به کمک‌های بیشتری در سال آتی میلادی نیاز خواهد داشت. این مسئول سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد: یمن بزرگترین محل نیازمند به عملیات بشردوستانه در جهان است اما در سال ۲۰۱۹ میلادی به کمک بسیار بیشتری نیاز خواهد داشت. کشورهای حامی مالی ۲.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ میلادی یا حدود ۸۰ درصد از ارزش طرح کمکی که سازمان ملل آن را وضع کرده، ارائه داده‌اند.

جنگ یمن در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شد سپس ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان در مارس ۲۰۱۵ میلادی جهت حمایت از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن وارد جنگ این کشور شد. حدود ۱۰ هزار تن از شهروندان یمنی از آغاز عملیات ائتلاف عربی در این کشور کشته شده‌اند و قحطی و گرسنگی زندگی حدود ۱۴ میلیون تن را در این کشور تهدید می کند. لوکوک تصریح کرد: کودکان یمنی در عدن از سوء تغذیه رنج می‌برند و به سختی می‌توانند چشمانشان را باز کنند.