جهان نما
از سوی آمریکا صورت گرفت
تحریم ۲۸ شرکت و سازمان چینی به دلیل سرکوب اویغورها
دولت آمریکا ۲۸ سازمان و شرکت بزرگ چینی شامل سازمانهای امنیتی و شرکتهای سرشناس فعال در حوزه تکنولوژی دوربینهای نظارتی و هوش مصنوعی را به اتهام دست داشتن در سرکوب اقلیتهای مسلمان این کشور در فهرست سیاه تحریمهای آمریکا به بهانه نقض حقوق بشر قرار داد.
به نوشته پایگاه بلومبرگ، دولت آمریکا این سازمانها و شرکتهای چینی را متهم به دست داشتن در اقدامات ناقض حقوق بشر علیه اقلیتهای مسلمان در منطقه سینکیانگ این کشور کرده است. کلیه این سازمانها اکنون در فهرستی قرار دارند که آنها را از خریداری محصولات از آمریکا بدون داشتن مجوز از واشنگتن منع میکند.
سازمان امنیت عمومی استان سین کیانگ و ۱۹ سازمان کوچکتر دولتی به علاوه هشت شرکت بزرگ فعال در حوزه فنآوری در این فهرست قرار دارند.
همچنین این شرکتهای تحریم شده شامل دو شرکت فعال در ساخت دوربینهای نظارتیHangzhou Hikvision Digital Technlogy و Zhejiang Dahua Technology هستند
شرکتهایی که بر طبق برخی برآوردها کنترل یک سوم از بازار جهانی دوربینهای نظارتی را در اختیار داشته و دوربینهای ساخت آنها در تمامی نقاط جهان بهکار گرفته میشوند. این شرکتهای چینی تحریم شده از سوی آمریکا شامل دو شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی نیز میشوند.
یکی از این شرکتها به نام SenseTime Group بهعنوان با ارزشترین شرکت استارتآپی حوزه هوش مصنوعی در جهان شناخته شده است و شرکت دیگر نیز Megvii Technology نام دارد که برای کسب یک میلیارد دلار درآمد در یک ابتکار عملش در هنگ کنگ برنامهریزی کرده است. این دو شرکت تحت پشتیبانی هولدینگ بزرگ چینی Alibaba Group بوده و نقشی محوری در بلندپروازیهای چین برای تسلط بر حوزه هوش مصنوعی در سالهای آینده دارند.
این تحریمها بعد از بسته شدن بازارها در آمریکا و درست در همان روزی که مذاکرهکنندگان آمریکایی و چینی تدارکات در سطح کاری برای مذاکرات سطح عالی روز پنجشنبه (یازدهم مهر ماه) هفته جاری در واشنگتن را آغاز کردند، اعلام شدند.
شرکتهایی که نامشان در این فهرست سیاه قرار گرفته از تجارت با شرکتهای آمریکایی بدون کسب مجوز از دولت آمریکا محروم میشوند هر چند که برخی از آنها ارتباطاتشان با شرکتهای تحریم شده را از طریق یکسری شرکتهای بینالمللی فرعی حفظ کردند.
وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای که روز دوشنبه (پانزده مهر ماه) منتشر کرد اعلام داشت: این شرکتها و سازمانها مشخصا در سواستفادهها و اقدامات ناقض حقوق بشر و دست داشتن در کمپین سرکوب چین شامل بازداشتهای خودسرانه گسترده و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته تجسسی علیه اویغورها، قزاقها و دیگر اعضای گروههای اقلیت مسلمان در سینکیانگ دست داشتند.
هر چند که آمریکا و کشورهای غربی مدعی هستند، پکن درحال سرکوب اقلیت مسلمان اویغور در یک سری اردوگاه های کار اجباری است اما چین با رد این ادعاها، این اردوگاهها را مراکز آموزش حرفهای برای مبارزه با افراطگرایی میداند.
این تحریمها که نخستین بار خبرگزاری رویترز آنها را گزارش کرد، جنگ اقتصادی دونالد ترامپ علیه چین را به مسیری جدید انداختند و این برای نخستین بار است که دولت وی نقض حقوق بشر را دلیل تحریمهایش علیه چین اعلام میکند. پیش از این آمریکا برای اعمال تحریمهایش علیه برخی شرکتها و سازمانهای چینی نظر شرکت هوآوی، تهدید امنیت ملی را بهانه قرار داده بود.
سازمانهای بینالمللی حافظ حقوق بشر از رفتن به اردوگاههای کار مسلمانان در چین منع شدهاند و چین مدعی است با بردن این مسلمانان به اردوگاهها سعی دارد افراطی گرایی در مذاهب در چین را از میان بردارد و توسعه کشور را سرعت دهد.
دیدگاه تان را بنویسید