تلگرام به معترضان هنگ‌‌کنگی کمک می‌کند

در ادامه مداخله عوامل خارجی همچون آمریکا در امور داخلی هنگ‌‌کنگ، منابع آگاه از تلاش تلگرام برای کمک به معترضان خشن این منطقه که شهر را به صحنه آشوب تبدیل کرده‌‌اند، خبر دادند.

بنا به گفته منابع آگاه، نرم‌‌افزار تلگرام در راستای حمایت از اعتراضات خشونت‌آمیز هنگ‌‌‌کنگ امکانی را فراهم آورده است که به کاربران اجازه مخفی کردن شماره تلفن‌هایشان را می‌دهد تا از این طریق نیروهای امنیتی نتوانند عاملان خشونت در هنگ‌کنگ را شناسایی کنند.

طبق گزارش اختصاصی رویترز، نسخه به روزرسانی تلگرام که قرار است طی روزهای آتی منتشر شود، به معترضان هنگ‌کنگ که چندین ماه است با اعتراضات خود، شهر را به آشوب کشانده‌اند، اجازه می‌دهد تا از دید مقامات چین و هنگ‌کنگ مخفی شوند.

دفتر امنیتی هنگ‌کنگ به رویترز اعلام کرد که به صورت مسئولانه در تلاش هستیم تا به این موقعیت دشوار رسیدگی کنیم و نظم عمومی را مجدداً احیا کنیم.

هنگ‌کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره انگلیس بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با لندن به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ‌کنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار می‌رود.

شهروندان هنگ‌کنگی نهم خرداد ماه در اعتراض به تصویب لایحه‌ای در مجلس این کشور اعتراض کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمان به چین را میسر ‌می‌کرد اما به‌ گفته معترضان موجب به خطر افتادن استقلال هنگ‌کنگ می‌شد. فرماندار هنگ‌کنگ اعلام کرد در واکنش به نارضایتی عمومی گسترده مردم، لایحه پیشنهادی مجلس را به مدت نامحدود به حالت تعلیق در خواهد آورد، اما این اقدام او موجب فروکش کردن اعتراضاتی که چین معتقد است ریشه در تحریکات غربی‌ها دارد، نشد.

پکن معتقد است که واشنگتن در دامن زدن به آشوب‌های هنگ‌کنگ نقش داشته است. اخیراً نیز تصاویری از یک دیپلمات آمریکایی در حین دیدار با رهبران معترضان هنگ‌کنگ منتشر شده است.

طبق گزارش رویترز، هزاران نفر از معترضان هنگ‌کنگ از طریق کانال‌های تلگرامی اعتراضات خشونت‌بار خود را سازماندهی می‌کنند و در بیش از 100 گروه تلگرامی با یکدیگر ارتباط دارند.

تعطیلی مراکز تجاری هنگ‌کنگ به دلیل اعتراضات

درگیری نیروهای پلیس هنگ‌کنگ با معترضان در روز شنبه همچنین مراکز تجاری واقع در محل اعتراضات را به تعطیلی کشاند.

به دلیل این درگیری‌ها، فروشگاه‌ها و رستوران‌های واقع در محل اعتراضات که از مکان‌های محبوب گردشگران است، تعطیل شدند.

با این حال، شمار معترضان در ساعات ابتدایی روز یکشنبه کاهش یافت؛ بطوری که تنها چندصد معترض و پلیس ضد شورش در محل حضور داشتند.

در همین ارتباط، دولت چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: رفتار معترضان افراط‌گرا به‌طور جدی آرامش عمومی را مختل کرده و تهدیدی خطرناک را متوجه امنیت مأموران پلیس و اعضای اجتماع کرده است.

معترضان هنگ‌کنگی در تلاش برای بستن مسیرهای ارتباطی با فرودگاه بین‌المللی این شهر در روز یکشنبه بودند.

این تازه‌ترین موج ناآرامی در این شهر است که چین بر آن حکومت می‌کند. سازمان دهندگان اعتراضات از مردم خواسته اند روز‌های یکشنبه و دوشنبه مسیر‌های ارتباط جاده‌ای و ریلی به سمت فرودگاه را مسدود کنند.

این اقدام احتمالا موجب مختل شدن پرواز‌ها خواهد شد. یکشنبه گذشته اقدام مشابه معترضان با شکست مواجه شد.

هنگ‌کنگ در سال ۱۹۹۷ از استعمار انگلیس خارج شد و به جمهوری خلق چین پیوست. این منطقه هم‌اکنون تحت فرمول «یک کشور، دو نظام» اداره می‌شود که به موجب آن از استقلال نسبی برخوردار است، اما جزئی از خاک کشور چین محسوب می‌شود.