کشته شدن 10 داعشی در عملیات هلی‎بُرن نیروهای عراقی

منابع امنیتی عراق از کشته شدن 10 نفر از عناصر داعش و بازداشت 6 نفر دیگر در عملیات هلی‎بُرن دستگاه مبارزه با تروریسم در غرب و شرق این کشور خبر دادند.

یک منبع امنیتی وابسته به دستگاه مبارزه با تروریسم عراق روز دوشنبه گفت که نیروهای دستگاه مزبور در چند منطقه مهم استان‌های دیاله و الانبار، عملیات هلی‌بُرن انجام دادند.

منبع امنیتی به السومریه نیوز گفت که مجموعا 10 نفر از عناصر تروریستی داعش در دو استان دیاله (شرق) و الانبار (غرب) از پای درآمدند.

وی تاکید کرد که در این عملیات، هشت نفر از عناصر داعش در منطقه «الرطبه» استان الانبار و دو نفر هم در دریاچه حمرین در دیاله کشته شدند.

منبع امنیتی که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد که در عملیات هلی برن دستگاه مبارزه با تروریسم، پنج نفر از عناصر داعش و یک فرمانده آنها در دو منطقه الکرمه و الدولاب استان الانبار بازداشت شدند.

داعش پس از اشغال شهر موصل عراق در سال 2014، به سرعت بخش اعظمی از خاک این کشور را تحت کنترل خود درآورده بود، اما سه سال بعد متحمل شکست شد و نیروهای عراقی موفق شدند در سال 2017 تروریست‎ها را از کشورشان اخراج کنند.

با این وجود، عناصر داعش کماکان در برخی نقاط عراق حضور نه چندان فعال دارند و هر از گاهی عملیات تروریستی در برخی از مناطق این کشور از جمله الانبار انجام می‎دهند.

    

چین: از آمریکا می‌خواهیم نگاهی به قوانین بین‌المللی بیندازد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین ضمن محکوم کردن تحریکات آمریکا در هنگ‌کنگ اعلام کرد این منطقه تحت حاکمیت پکن است و امور مربوط به آن، امور داخلی چین محسوب می‌شود.

هوا چون‌یینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در مصاحبه‌ای دخالت آمریکا در اعتراضات هنگ‌کنگ را محکوم کرد.

به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه چین، چون‌یینگ گفت: آمریکا اتهامات متعددی درباره هنگ‌کنگ [به چین] زده است که بسیار گستاخانه، خلاف واقع و تحریک‌آمیز است. برخی سیاست‌مداران ارشد آمریکایی و مقامات دیپلماتیک با شورشی‌های ضد چین در هنگ‌کنگ دیدار کردند و [در حالی] به طور بی‌منطق چین را مورد انتقاد قرار می‌دهند که فعالیت‌های خشونت‌آمیز و غیرقانونی را پیش گرفته اند و رفاه و ثبات هنگ‌کنگ را تضعیف کرده‌اند. این حقایق بسیار روشن هستند. می‌خواهم این سوال را دوباره از آمریکا بپرسم: نیت واقعی شما در پس رفتارتان با هنگ‌کنگ چیست؟

وی افزود: باید بر حقیقتی آشکار تأکید کنم. هنگ‌کنگ جزئی از چین است و امور آن کاملاً امور داخلی چین محسوب می‌شود. ما از آمریکا می‌خواهیم نگاهی به قوانین بین‌المللی و  قواعد اصلی حاکم بر روابط بین‌المللی بیندازد و یک بار برای همیشه دخالت در امور داخلی چین را متوقف کند.

شهروندان هنگ‌کنگی نهم خرداد ماه در اعتراض به تصویب لایحه‌ای در مجلس این کشور اعتراض کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمان به چین را میسر ‌می‌کرد. اما به‌ گفته معترضان موجب به خطر افتادن استقلال هنگ‌کنگ می‌شد. فرماندار هنگ‌کنگ اعلام کرد در واکنش به نارضایتی عمومی گسترده مردم، لایحه پیشنهادی مجلس را به مدت نامحدود به حالت تعلیق در خواهد آورد، اما این اقدام او موجب فروکش کردن اعتراضاتی که چین معتقد است ریشه در تحریکات غربی‌ها دارد، نشد.