سنگ آهن کردستان خام‌فروشی نمی شود

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: سنگ آهن معادن این استان خام فروشی نمی شود بلکه به کنسانتره تبدیل می شود.

مهدی مرادی اظهار داشت: در حال حاضر 2 میلیون و 100 هزار تن سنگ آهن خام و یک میلیون و 300 هزار تن کنسانتره در استان تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه برای تولید هر تن کنسانتره 1.7 تا 1.8 تن سنگ آهن خام نیاز است، اضافه کرد: تولید 1.3 میلیون تن کنسانتره نیازمند بیش از 2 میلیون تن سنگ آهن خام است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: بر این اساس به ضرس قاطع هم اکنون خام فروشی سنگ آهن خام در استان نداریم.

وی با اشاره به اینکه سال 93 زنجیره تولید فولاد کردستان مصوب شد، گفت: در این راستا قرار است یک میلیون و 500 هزار تن ورق فولاد گرم در این واحد تولید شود.

مرادی یادآور شد: برای تولید 1.5 میلیون تن ورق فولاد نزدیک به 4.5 میلیون تن کانسنگ نیاز است و این کانسنگ سپس تبدیل به خردایش، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش می شود.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: از این پنچ حلقه 2 حلقه خردایش و کنسانتره در استان وجود دارد و فعال است.

وی با بیان اینکه کنسانتره تولید شده استان در حال حاضر به ذوب آهن اصفهان و سپاهان و دیگر شهرها صادر می شود، تاکید کرد: با راه اندازی حلقه های بعدی تولید فولاد قطعا ارزش افزوده و اشتغال فراوانی در استان ایجاد می شود.

مرادی افزود: 50 هزار میلیارد ریال هزینه سرمایه گذاری راه اندازی زنجیره فولاد استان است و اشتغال در این رابطه هم بیش از 2 هزار نفر برآورد شده است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: علاوه بر زنجیره فولاد هم اکنون در سقز یک هزار و 400 هزار تن کنسانتره و آهن اسفنجی تولید می شود.

مرادی اظهار داشت: با راه اندازی زنجیره فولاد و ذوب آهن سقز دیگر خام فروشی سنگ آهن نخواهیم داشت و در سه، چهار سال آینده مردم شاهد تحولات گسترده ای در این حوزه خواهند بود.

به گزارش ایرنا، 400 پروانه بهره برداری در حوزه مواد معدنی فلزی، سنگ تزئینی، سیلیس، فلدسپات، دولومیت، باریت سنگ معدن و مصالح ساختمانی در کردستان صادر شده است.

    


فولاد مبارکه سرآمد و الگوی فولادسازان جهان در مصرف آب

در دیدار مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بر اهمیت اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع و لزوم تعامل هرچه بیشتر صنعـــت و حوزۀ فرهنــــگ تأکید شد.

در این دیدار ایرج ترابی، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه ضمن برشمردن بخشی از اقدامات شرکت در حوزه فرهنگ و هنر رویکرد عمومی فولاد مبارکه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی را تشریح کرد.

وی با اشاره به اقدامات زیست محیطی این شرکت عنوان کرد: امروز فولاد مبارکه با مصرف ۲.۷ لیتر آب برای تولید هر کیلو فولاد در بین فولادسازان جهان به یک نمونۀ سرآمد و الگو بدل شده است.

مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه افزود: در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی شرکت اقدامات ارزنده‌ای در زمینه بازچرخانی آب و تأمین بخشی از آب مورد نیاز خطوط تولید از طریق تصفیه پساب شهرهای مجاور صورت پذیرفته است که علاوه بر کمک به بهداشت ساکنان منطقه زمینه لازم برای عبور صنعت از بحران کمبود آب را فراهم نموده است.